‘Ze zijn nog steeds bang voor IS’

Het filmpje is kort, maar geeft de schrijnende situatie meer dan weer

De kledinginzameling van Caritas in Hengevelde was dit jaar weer een groot succes. In totaal werden 140 dozen kleding, schoenen, beddengoed, speelgoed en een grote big bag vol knuffels voor de stichting Parwin ingepakt. Vervolgens ontstond de vraag of ze nog grote hoeveelheden dekbedden zou kunnen gebruiken, een reactie liet een tijdje op zich wachten:

Parwin Hassan: Hallo, sorry ik ben in Koerdistan. Het gaat wel goed, wij zijn druk bezig met uitdelen van de winterjassen in de vluchtelingenkampen. De temperatuur is hier ’s nachts onder het vriespunt. We zijn in Arbat geweest (een vluchtelingenkamp in Noordoost-Irak red.), daar verblijven ongeveer 11.000 vluchtelingen, merendeels kinderen. Ze zitten daar al sinds 2013. Ze zijn nog steeds te bang  voor IS om terug te keren naar hun thuis. Er is weinig water in het kamp en een te kort aan bijna alles. Vooral de wintermaanden zijn lastig. Er is geen toekomst, ze leven met de dag. Het is allemaal onzeker. De mensen zijn heel dankbaar dat we ze komen helpen, zal later ook nog wel foto’s sturen waar je ook echt kan zien dat ze superblij zijn met de jassen die we gedoneerd hebben. De mensen slapen hier in tenten, het is iedere keer weer schrijnend om te zien. Ik ben eind januari terug, ik laat nog wel weer van mij horen!

En dan komt Parwin uit Bentelo
Arbat, een vluchtelingenkamp in Noordoost-Irak. Op een halfuur afstand van Slemani – in de volksmond Suli genoemd. Witte tenten van de UNHCR  wapperen in de felle wind. Zand en stof stuiven op. Kinderen kruipen tussen de tenten door. Arabische en Koerdische muziek galmt uit kleine transistorradio’s. Een vrouw wast een krijsende baby. In de eindeloze zee van tenten, hutjes, stenen huisjes en krotten van golfplaten zijn ook de hulporganisaties de tel kwijt. En dan komt Parwin Hassan uit Bentelo….

Parwin Hassan, 4e van links

Steun ons

Wij hebben alle financiële steun nodig om de hulpgoederen naar Irak te sturen om deze te kunnen uitdelen aan hen die verwikkeld zijn geraakt in deze strijd. Help ons hen te helpen door een bedrag te storten op het volgende bankrekeningnummer:

Uw gift is van harte welkom op rekeningnummer:

Nl81 RABO 01133 141 91. Het BIC nummer is RABONL2U.

De vluchtelingen uit Syrië, Irak en Koerdistan zijn u heel dankbaar.

Geen gift is te klein! Help mee en doneer nu!

Ook kunt via deze website uw financiële bijdrage doneren door middel van Paypal klik hier