Hof van Twente snapt het niet?

Onlangs kwam er bij de redactie van Wegdamnieuws de onderstaande reactie binnen waarin geschetst wordt dat de gemeente Hof van Twente de eigen ondernemers achter zou stellen:
“Het is lekker ondernemen in Gemeente Hof van Twente. De Gemeente die als visie "Samen Doen" heeft. Die van haar ondernemers verwacht een sociale opstelling te hebben en gratis diensten aan te bieden voor bijvoorbeeld Hofkracht en Hof van Twentse Uitdaging. Die met HofMarketing een prachtige tool heeft om samen Hof van Twente beter op de kaart te zetten.
Maar ook een Gemeente die het zelf niet helemaal snapt. Vandaag wederom de deksel op onze neus gekregen doordat de Gemeente "Gratis Inbraakpreventie inspecties aanbiedt" met een ondernemer buiten Hof van Twente. Dit terwijl we voldoende aannemers, klussenbedrijven en zzp-ers in de Hof hebben die bereid zijn dit aan te bieden en die daar ook een boterham mee kunnen verdienen. Dat zijn ook de ondernemers die (lokale)belasting betalen, de lokale verenigingen en sportclubs steunen en die zelf ook GRATIS vergelijkbare acties bedenken met onder andere de brandweer. Gemiste kans!"
De gemeente Hof van Twente reageert als volgt:
 
 

‘Navraag in de organisatie geeft het volgende antwoord op jullie vragen omtrent de samenwerking met Noaberbouw:
 
Noaberbouw geeft voor een groot aantal gemeenten in Twente uitvoering aan inbraakpreventie projecten.
Enkele jaren geleden heeft Noaberbouw dit project, na een aanbestedingsproject en een subsidie vanuit het ministerie voor de Veiligheidsregio (de 14 Twentse gemeenten) uitgevoerd.
 
De goede ervaringen met Noaberbouw en de samen opgeleide preventieadviseurs hebben ertoe geleid dat 10 Twentse gemeenten met het regioproject zijn doorgegaan.
 
Natuurlijk kiezen we als gemeente het liefst voor bedrijven uit de eigen gemeente, maar dat zal niet altijd gebeuren.
We hebben in Twente een kleinschalig ecosysteem waar veel onderlinge uitwisseling plaats vindt, waardoor 2/3e van onze inwoners ook buiten de eigen gemeentegrens werkt.
En zo gebeurt het ook wel eens dat andere gemeenten uit de regio, bedrijven uit Hof van Twente inschakelen voor werkzaamheden".