Mijn Roemeense held werkt bij Nollen!

Veel mensen hebben een bepaalde angst voor Roemenië door haar reputatie, maar mijn held heeft alle vooroordelen ontkracht.

Na een etentje bij een gewaardeerde collega in Delden op de fiets weer naar huis. De volgende ochtend om 6.56 uur stond er een bericht op mijn voicemail. Een Roemeens telefoonnummer had het over een ‘wallet”, ik dacht: Het zal wel.

Enkele uren later kreeg ik nog een telefoontje, deze keer van Stefan Hemel: Mijn portemonnee was gevonden en bij de COOP afgegeven. Ik had hem nog niet gemist. Na enig doorvragen kwam ik via Vincent Nollen aan bij het volgende:

De naam is Comaniciu Joan, 31 jaar en afkomstig uit Sâmbăta de Sus, een dorp bij Braşov in het hart van Roemenië omgeven door de Karpaten en werkzaam bij bakkerij Nollen.
Hij woont nu in de Stegenhoek, waar ik afgelopen zaterdag bij hem was om te bedanken. Ik was er om 13.30, hij lag nog in bed. Hij had die nacht gewerkt bij bakkerij Nollen.

Comaniciu: “Ik keek in de natte portemonnee, want het had geregend  die nacht en vond zo een telefoonnummer. De portemonnee is niet van mij dus daar moest ik wat mee vond ik. Ik probeer een goed mens te zijn. Mijn Poolse collega bij bakkerij Nollen zei dat ik hem het beste af kon geven bij de supermarkt, dat heb ik gedaan”.

Hoe bevalt het in Nederland?
“Heel goed! Ik heb leuke collega’s, een fijne werkgever en ook Hengevelde bevalt mij prima. In Roemenië stond ik aan de lopende band, dat is dit wel anders. Ik ben hier nu1,5 jaar maar hoop hier nog lang te mogen blijven”.

Alle EU-lidstaten willen Roemenië toelaten tot het Schengengebied, behalve Nederland. Mijn Roemeense held mag zeker en vast blijven wat mij betreft!

Raymond Wegdam.