Waarom kan ik geen Koning worden?

Slaat Nederland door in de Sinterklaasdiscussie? Op deze site staat de uitspraak van de week: “Als zwart en wit gelijk zijn, waarom mag een witte piet dan wel, maar een zwarte niet!”. De Hengeveldse Culturele Werkgroep, namen zij nu juist wel , of geen standpunt in door alles bij het oude te laten? De zwarte pieten waren namelijk traditioneel zwart bij de intocht op 23 november. Is er een kans dat dergelijke discussies over een jaren in een breder perspectief getrokken gaat worden? Dan denk ik: Waarom heeft Willem Alexander het recht om koning te worden en bijvoorbeeld ik niet? Waarom is Sinterklaas geen vrouw, of de Kerstman? Moeten we nu ook andere “kwetsende” woorden aanpassen?
Wordt in de toekomst een kaaiman in het geval van een vrouwelijk exemplaar een kaaivrouw/ Sinterklaas Sinterklazien? De Kerstman een Kerstvrouw? Imam Ivrouw?

In mijn kindertijd was er niemand die zwarte piet associeerde met een neger. Zwarte piet was zwart door de roet in de schoorsteen, verder dachten wij niet. Zo ging het al eeuwen in Nederland. Bij zwarte piet was er tot voor kort niemand die dacht aan slavernij, afkomst of wat dan ook, zwarte piet was zwarte piet, een kindervriend, meer niet.

Als aan een dergelijk instituut getwijfeld wordt, dan wil ik koning worden!