128 knakworsten

Tussen alle kampioensperikelen door moet je nog maar eens zien of je een column op papier kunt krijgen. Ik had natuurlijk over het eerste willen schrijven, ik had de column eigenlijk al klaar. Focking second class.! Kampioenuh ole ole.. Sportclub Enschede, Jeroen Kiepman, Bas Assink, Vuurwerk, bloemen, alle steekwoorden had ik al op papier en een verhaaltje er omheen flansen leek kinderspel. Maar wat las ik vorige week op wegdamnieuws.nl? Mijn collega Gijs Eijsink was me voor, hij heeft alle ins en outs rondom de kampioenswedstrijd al beschreven. Dus was het Lochemse gras recht voor mijn voeten weggemaaid. Helaas.

Maar wij als Wegdam Weekend hebben ook wat te vieren! We bestaan deze week  exact  4 jaar! Dat is toch ook een unieke prestatie. Waar is onze kar, waar zijn onze bloemen, waar is ons vuurwerk. Moeten wij niet 27 uur lang achter elkaar bier drinken? Wanneer is onze receptie eigenlijk gepland? Waarom promoveren wij niet naar de topklasse van het radio maken? Waarom hebben wij geen Mark Escher die live op de radio verslag doet van onze radio-uitzending.  Niks van dit alles….. In het geniep gaat dit jubileum aan ons voorbij.

Maar daar zal ik een stokje voor steken..

4 jaar lang! Dat zijn 208 weken Wegdam Weekend op je radio. Dat zijn 208 columns die ik geschreven heb.  Dat zijn 416 koppen koffie van Elke en Bart die ik gedronken heb. Dat zijn 832 flesjes bier van Elke en Bart, wat weer gelijk staat aan 34 kratten bier van Elke en Bart, 4 jaar lang wegdam weekend, dat zijn ook 128 knakworsten van Elke en Bart, 208 keer de deur open gedaan van Elke en Bart, 416 uur muziek voor jullie op de radio uit de studio van Elke en Bart, 216 gasten die we hebben ontvangen in de studio van Elke en Bart, 325 zakken paprika chips van Elke en Bart, 208 kipcorns van Elke en Bart.

Als je die achter elkaar legt heb je 41,6 meter Kipcorn van Elke en Bart. 41,6 meter dat is precies de afstand van mijn ouderlijk huis naar de studio van Elke en bart.  208 weken lang 41,6 meter lopen naar het huis van Elke en Bart. Dat is focking meer dan 8 km lopen en dan heb ik het nog niet eens over de terugweg van het huis van Elke en Bart. Dan kom je op 16 km. Kun je nagaan hoe afgetraind ik ben door toedoen van Elke en Bart.

4 jaar Wegdam Weekend, wie had dat kunnen bedenken toen we in mei 2009 begonnen. We zijn in ieder geval een stuk wijzer geworden. Het lijkt me verstandig om ons 833ste biertje van Elke en Bart op ons jubileum te drinken. In het geniep natuurlijk.

Of zal Hengevelde straks uitlopen om een erehaag te vormen bij het huis van Elke en Bart? Zal er een vuurwerkshow komen voor het huis van Elke en Bart, Wie zal het zeggen..

 WVV 1 naar de 2de klasse.Wegdam Weekend 4 jaar op je radio..

Waar een klein dorp al niet groot in kan zijn….

Oh en niet te vergeten.. Elke en Bart bedankt..!

Tot volgende week.