Autostickers

Voor het werk reed ik afgelopen maandag naar Oss. En Oss dat ligt net als de Efteling in Brabant. Met goede moed stapte ik in de auto en met de volume op 10 was ik al aardig op weg totdat ik na Arnhem in de File kwam te staan.. Nu had ik daar wel opgerekend, want file is een net zo vaak voorkomend verschijnsel op de wegen als eb en vloed aan de kust.
Ik zat achter een auto waar je eigenlijk al aan kunt zien met wat voor familie je te maken hebt. De hele auto zat onder de stickers van pretparken.. Ik zag stickers van Duinrell, Koningin Julianatoren, Oranjestad Beilen, Slagharen, Avonturenpark Hellendoorn en ga zo maar door. Ik miste er eigenlijk nog 1tje namelijk van het best bezochte pretpark van Nederland,de Efteling!

Toen ik via een slinkse beweging naar de 2de baan kon en de auto inhaalde zag ik een chagrijnige vader, en een moeder en 2 kinderen op de achterbank die ondanks de file probeerden de stemming erin te houden door het zingen van “we zijn der bijna” Het kon niet anders, zij waren op weg naar de Efteling. Ik knikte naar de man achter het stuur en mompelde sterkte jongen..

Ik had medelijden met de man. Een verschrikkelijke dag ging hij tegemoet. Nu staat hij al in de file, straks komt hij bij de Efteling, moet hij een parkeerkaart kopen om vervolgens zijn auto nog niet kwijt te kunnen en tot overmaat van ramp betaalt hij ook nog eens 4 x 28 euro om überhaupt door die puntige daken van de ingang te mogen lopen. En ach, nog even een routekaartje van het hele park erbij kopen voor 6 euro om maar niet te verdwalen in het sprookjesbos.
Nou dan ben je binnen, geef je het routekaartje aan 1 van de kinderen om hen te laten kiezen waar ze naar toe willen. Vervolgens ben je het routekaartje van 6 euro na 2 minuten lopen al weer kwijt, omdat ze het door de mond van holle bolle Gijs hebben gedouwd:” papier hier,papier hier”.

Dan maar doelloos door het park en na het gezeur om een ijsco en patat maar eens een attractie proberen. Vol goede moed sluit je aan en na een half uur kom je bij een bordje. Waarop staat, “vanaf hier is de wachttijd 3 kwartier” Gezellig hè de Efteling. Maar toch dan eindelijk sta je vooraan en ja hoor je zult het net zien is er net een defect opgetreden,wat een pech. Maar aan het einde van de dag heb je wel die felbegeerde sticker. En vol trots plakt vaders hem op de auto.

Volgende keer moeten ze eens naar de open bedrijvendag in Hengevelde gaan. Alles is perfect geregeld, entree is gratis, volop vermaak voor de kinderen en voor de vaders is het misschien wel interessanter als naar roodkapje en ene meneer langnek te kijken.
1 minpunt voor trotse vaders.... Je krijgt na afloop geen sticker voor op de auto.