‘Centerparcs met z’n 3-tjes’

Vanaf 5 maart zitten de 3 kopstukken van ons land al gezellig te keuvelen in het Catshuis. Met zijn drietjes gezellig even weg uit de sleur van de hectische thuissituatie. Mark Rutte, Maxim Verhagen en Geert Wilders vieren nu al meer dan 3 weken vakantie in de cottage die het Catshuis heet.  Ik krijg er een beetje een Centerparcs gevoel van als ik aan de onderhandelingen van het kabinet denk. Centerparcs beleef de Lente! En daar genieten ze met volle teugen van. Onder het mom van:” de onderhandelingen verlopen een beetje stroef” hebben ze er deze week maar een weekje bij aangeplakt. En wat hadden ze er een mooi weer bij vorige week! Mark Rutte zag ik zelfs even met terrasstoelen trekken en Geert Wilders zette een parasolletje op. Op de achtergrond kon je zacht een lounge muziekje horen. En Maxim Verhagen kwam nog even met een brede glimlach door het raam kijken en schreeuwde, het wordt een prachtige dag vandaag! Iemand een croissantje?

Als je naar de foto’s van het Catshuis kijkt hebben ze niet echt bezuinigd op de keuze van het huisje. De schoonheid straalt er van af.  Er zijn vast minder luxe cottages in het park te krijgen, maar geef de heren eens ongelijk! Wat is er nu mooier dan in een luxe kamer met tuindeuren op het zuiden op een leren bank liggen, een glas rode wijn in je hand rond draaien en kijken naar het NOS Journaal waarin verteld wordt dat er nog geen schot in de onderhandelingen zit.

Deze heren lachen zich dood.!

Denken  jullie nu werkelijk dat ze er niet uitkomen. ? Denken jullie nu echt dat ze al meer dan 20 dagen aan het onderhandelen zijn en dat er niemand iets toegeeft? Jullie denken toch niet dat ze elkaar stevig in de haren vliegen! Nu zou dat bij Geert Wilders niet zo moeilijk zijn, maar bij Maxim Verhagen wordt het een stuk lastiger. Het zou toch te gek zijn als Geert Wilders zegt: Mijnheer Rutte als jij niet wil bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking was ik vanavond niet af?

Het is toch 1 groot spelletje! Die heren zijn er al lang en breed uit. Het is net zo als bij een vergadering van de revue. De beste ideeën krijg je bij het nadrinken aan de bar, die je daarna ergens op een los bierviltje schrijft en laat liggen in het café, zodat half Hengevelde al weet wat er in de revue komt! Maar het zijn briljante ideeën.

En zo gaat het in het Catshuis ook. Die heren lopen overdag een beetje te kwartetten en te ganzenborden met elkaar!  Mark Rutte heeft al meer geld verloren met pokeren aan Wilders en Verhagen dan dat hij zelf ooit zal willen bezuinigen en ondertussen zijn alle dubbele namen die bij een ieder op de Bangalijstjes stonden al 4 keer nagecheckt!

En ‘s avonds als de heren flink ingenomen hebben, wordt er eens even nagedacht over de financiële situatie van ons land. Dan komen de briljante ideeën. Dan worden er spijkers met koppen geslagen. Deze ideeën schrijven de heren op een bierviltje.Rutte doet het laatste rondje erin en terwijl Verhagen de dansvloer schoonveegt doet Wilders het licht uit.

En alle drie fluisteren ze zachtjes.. Morgen maar weer een mediastilte..?
Tot volgende week!