Column van Frank: Het einde, Drs. P. – Dodenrit

Vanavond was in de laatste avondklokradio-uitzending van Wegdam Weekend Frank de Wit te horen met zijn column. Het is voorlopig de laatste column, maar dat was er eentje van hoog niveau. Op de songtekst van ‘Drs. P – Dodenrit’ schreef hij een column over het naderende einde van Wegdam Weekend avondklokradio. Maar niet getreurd, zoals vanochtend vermeld op deze website blijft Wegdam Weekend maandelijks een radioshow presenteren. Of Frank ook daar een column ten gehore gaat brengen is nog onduidelijk, maar wij hopen uiteraard van wel….

OF LUISTER DE COLUMN HIER TERUG

Goedenavond luisteraars,

We liepen elke vrijdag naar de grote studio, Het was een feestje elke week, Wegdam weekend Radio Bart die draaide plaatjes in het vroege avonduur Kasper was de sidekick en ging nooit overstuur.

We hadden heel veel items, zoveel als het maar kon Wie was die Pieter Column, we begonnen bij de bron Was er iemand jarig, dan hadden we heel veel gein We wisten toen nog niet, dit zal de laatste zijn.

Dan was er de prijsvraag, wie was toch de stem Iedereen dacht na, en piekerde zich klem. Gaf je het goede antwoord, dan won je echt de game. en hing je bij de COOP, in The Hall of Fame.

Het einde is gekomen, maar de weg daarheen was lang, En daarom vullen wij de tijd met wat feestelijk gezang De avondklok die stopt, midden deze week, Het einde van een tijdperk, wij gaan weer op de kweek.

Dit is mijn laatste column, maar ik raak niet in paniek. Ik houd de moed erin door middel van de volksmuziek. We kennen onze nummers en we zingen heel wat af Terwijl het einde nadert in gestrekte draf.

Nog 2en een half uur, en dan is het echt gebeurd, Kasper pakt wat bier en niemand die er zeurt. De doodskreet van wegdamweekend snijd ons door de ziel, Het trilt ons voor de ogen en we zijn niet meer stabiel.

De laatste plaatjes draaien, het einde is in zicht, Bart smijt zijn microfoon in de hoek en is nu haast gezwicht. Kasper kijkt op zijn app en ziet nog één verzoek. We moeten er aan geloven, voor nu valt echt het doek.

Wegdam hier, weekend daar Elke is de koffie klaar,

Wegdam hier, weekend daar Onze Kasper, kamt zijn haar.

Wegdam hier, weekend daar, Voor Hengevelde een groot gebaar,

Wegdam hier, weekend daar, is dat toch niet wonderbaar

Wegdam hier, weekend daar, Ik heb zin aan kaviaar

Wegdam hier, weekend daar, Hulde aan het DJ paar

Wegdam hier, weekend daar, Slijkhuis is er met gitaar

Wegdam hier, weekend daar, steeds uit voorraad leverbaar

Wegdam hier, weekend daar, Jacco is al bijna gaar

Wegdam hier, weekend daar, We zijn nu bijna klaaaaar!