Gas op die lollie

Vanaf het eerste moment dat Rob de 1de Prins Carnaval 2012 is geworden, stond Hengevelde op z’n kop. De raad van 11, dansmarietjes en andere dolle dwazen waren in het revueweekend weer opgedoken. Nu is het echt niet zo dat elke willekeurige aannemer met als bijnaam de Bolscher, Prins Carnaval kan worden. Daar gaat namelijk een zorgvuldig selectiebeleid aan vooraf.Onder leiding van president Harrie Scholten als presentator van een soort the Voice of Holland, hebben de juryleden een paar kandidaten op het oog.

In feite staan alle kandidaat prinsen het hele jaar op een stip en houdt de jury hen nauwlettend in de gaten. Wie mag er een jaar lang met de fel begeerde scepter zwaaien? Er zijn nog net geen live-shows, maar de kandidaten worden op verschillende kwaliteiten beoordeeld: Gezelligheid, bier drinken, en zottigheid. Zottigheid? Ja precies, want daar draait het allemaal om met carnaval. Het zou me niets verbazen dat mocht de jury een geschikte kandidaat hebben gevonden hij als bewijs de eerste drie coupletten van een carnavalskraker op moet zingen.. 1 van de redenen waarom ik waarschijnlijk nooit prins carnaval zal worden.

Nee, carnavalsmuziek ik snap er geen bal van..

Hoog is de zolder, laag is de vloer.. alsjeblieft zeg, alsof ik terug in de banken van de Petrusschool zit en het aap-noot-mies bordje in de kop moet stampen. Nog zo’n 1… Wig waggel waggel, waggel met me mee… Ineens veranderd het café in een grote kudde pinguïns verkleed als indianen, “Geert Wildersen, Zorro’s en Punkers. De pinguïns zijn nog niet uitgewaggeld of de volgende knalt erin..Gas op die lollie, laat je gaan gaan gaan, gas op die lollie.. Wie doet er nou gas op een lollie! Dat zijn toch geen teksten meer!

En nu ben ik er toch ingetuind, ik ben de vorst van de raad van 11 van de gloednieuwe carnavalsvereniging CV Brandhout. Ik had geen idee waar ik aan ben begonnen. Hoe vier je carnaval als raadslid? Ik hoopte dat de anderen mij raad zouden kunnen geven  hoe je een polonaise moet lopen met een steek op, hoe bestel je 10 bier in een meter, wat is het nut van een onderscheiding en wat moet je doen als je om 4 uur ‘s nachts hersenloos ronddwaalt in het café en staat te springen op een nummer van de deurzakkers?

En wat handig is, carnaval is en blijft natuurlijk een Katholiek feest. En aangezien 2 weken geleden de week van het kerkbalans was en de jeugd een pilsje in de week moest laten staan om hun bijdrage in de envelop te doen, kon iedereen het alcoholgebruik weer op peil brengen door het met emmers tegelijk naar binnen te gieten afgelopen weekend!En daar lig ik nu van bij te komen!

Alaaf!