Lintjesregen

Het was weer zo’n dag. Een dag waarop de mensen lintjes krijgen. Lintjesregen noemen ze dat. Eigenlijk had ik ook een lintje moeten krijgen. Ik heb eindelijk een soort van scriptie ingeleverd. Ik dacht in tijden van bezuinigingen moet iedereen toch al zoveel inleveren, dus laat ik dat ook maar eens doen.

Als Koningin ben je er maar druk mee, het hele jaar door ben je bezig met lintjes doorknippen en vlak voor Koninginnedag moet je de mensen ook nog eens van allerlei lintjes opspelden. Volgens mij heeft de Koningin niet eens een andere taak. Verder doet ze helemaal geen ene moer. Daar heeft ze ook helemaal geen tijd voor, want deze mevrouw krijgt de hele dag door Visite. Afgelopen maandag  zo weet ik was Mark Rutte er nog. En Mark Rutte kwam niet met lege handen. Hij heeft het ontslag van het Kabinet  aangeboden aan de Koningen. 

Maar de Koningin had eigenlijk helemaal geen tijd voor cadeaus, Dit had Mark Rutte ook wel kunnen weten. Hoe kun je in de week voor Koninginnedag nu wat aanbieden aan de Koningin. De koningin is hartstikke druk met het maken van al die lintjes.! In de wandelgangen heb ik gehoord dat de Koningin het een mooi gebaar vond van De Heer Rutte, maar daarna het Kabinet maar snel op straat heeft gezet.

Mark Rutte liep ondanks dit ondankbare gebaar niet meteen weg, je bent toch niet elke dag op bezoek bij de Koninging moet hij gedacht hebben en is maar liefst 2 uur lang op theekransje geweest bij Beatrix! 2 uur lang! Ik was allang weg geweest als iemand mijn cadeau meteen op straat flikkerde. Of het nu de Koningin was of niet. Ik kan me ook niet voorstellen dat ze lekker gezellig gekeuveld hebben, waarschijnlijk heeft Beatrix van de situatie gebruik gemaakt en Meneer Rutte een schaar en meters lint in de handen gedrukt achter een naaimachine gezet en aan het werk gezet. Hoe moesten anders al deze lintjes van vandaag op tijd afkomen.

Dit is blijkbaar niet in overleg gegaan. Mark Rutte had geen keus. 

Maar Mark Rutte is de beroerdste niet. In onderhandelen is hij toch al niet een sterke kerel.  Zonder morren nam hij plaats op de troon van Beatrix. En zo kwam het dat Mark Rutte, op maandagmiddag op Huis ten Bosch, 250 lintjes geknipt, gehaakt en genaaid heeft voor het vaderland. Kijk dat noem ik nog eens een fantastische  ex-premier. Een top kerel.  Ik hoop maar dat hij er bij hem zelf ook 1 opgespeld heeft.

Eigenlijk is het dus te danken aan de val van het kabinet dat er zo veel mensen een lintje hebben gekregen vandaag. Als dit niet was gebeurd hadden veel mensen dit jaar achter het net gevist. Voor alle mensen die vandaag een Lintje hebben gekregen, Ik zou de heer Wilders maar op jullie blote knieen danken dat hij de stekker uit getrokken heeft, anders waren jullie vanaf nu geen lid in de orde van Oranje Nassau..

Maar even terug op de baan van Koningin Beatrix, als ik deze baan had zou ik volledig door het lint gaan..

Leve de Koningin. Tot volgende week.