Ola ole, Ola ole.

Ola is afgelopen week vertrokken naar Portugal. En ik hoor je denken Ola? Ja inderdaad Ola! Geen Magnum, geen Ben & Jerry’s en geen Hertog. Nee Ola. En dan heb ik het over Ola John. Ola John  is geen nieuw soort ijsco van het merk Ola, wat onderweg is naar Portugal, nee Ola John was de kleine linkeraanvaller van FC Twente. Terwijl heel Nederland overspoeld wordt door de eerste zomerse temperaturen van het jaar 2012 denkt hij het nog beter te willen krijgen en heeft hij besloten om naar het nog warmere Benfica te vertrekken. Heb je nu al te lang in de zon gelegen of zo?  Deze beslissing moet toch voortkomen uit een regelrechte zonnesteek.

Waarom Ola? Waarom. Je speelde nog geen jaar in de basis bij de trots van het oosten. De club die moeite heeft met de Graafschap, VVV Venlo en Rkc Waalwijk. In die wedstrijden kon jij ook geen potten breken.  Sterker nog, je hebt in deze wedstrijden geen ene pepernoot geraakt. En ik zal jou tegenstanders even opnoemen. Let goed op, dat waren:  Van Peppen, Vorstermans en Wormgoor.

Zal ik ze nog 1 keer uitspreken voor je? Van Peppen, Vorstermans en Wormgoor.Oer Hollandse namen die de boerenkool en de hutspot nog tussen hun tanden hadden zitten tijdens de wedstrijd.  Die opgegroeid zijn tussen de koeien, hebben leren voetballen met een varkensblaas, posters van Bassie en Adriaan boven hun bed hebben hangen, op zondag een wandeling maakten op de Veluwe, als klein jochie bijna onder de tram kwamen toen ze voor het eerst in onze hoofdstad waren en die nu op zondagavond naar Boer zoekt Vrouw kijken. En deze kornuiten kon jij nog niet eens passeren Ola. Dat lukte je niet, 
Denk je dat straks tegen FC Porto of Sporting Lissabon wel te kunnen? Daar heten de verdedigers heel anders. Daar heten ze namelijk Joao Pereira en Ivano Belluchi.
 
Dat is wel even iets anders dan Van Peppen. Ik wil je niet bang maken, maar als ik de namen Pereira en Belluchi hoor, dan denk ik niet aan laffe hutspot, molens en kaas. Nee dan denk ik aan Schwarznegger, Han ter woorts, Jean Claude van Damme, Bertus Mensink, Berend Venenberg, Peter Aerds, Sem Schild, Vlugge Japie,  Mohammed Ali, Rigillio Tuur,  en Jarno Hams. Als ik die namen hoor denk ik aan stoere Torero’s. Stierenvechters die het gras opvreten.. Die een borstkas hebben die 2 keer zo groot is als dat jij lang bent!. En die ook nog eens een techniek hebben van het kaliber Messi!

Teamgenoten die jij nu hebt als Wisgerhof en Cornellisse mogen bij Porto niet eens de waterzak vasthouden, omdat ze zelfs daar te houterig voor zijn. Denk jij dat jij deze verdedigers wel voorbij gaat komen? Ik wens je veel succes!

Misschien ga je wel alleen voor het geld naar Benfica. Maar Ola,  besef jij je wel dat Portugal ook midden in een crisis zit. Waarschijnlijk gaat de belasting daar nog wel veel meer omhoog dan hier in Nederland.  Nu zul jij daar niet zoveel last van hebben, maar toch, Leuker kan ik het niet maken, wel makkelijker.Maar toch Ola, we hebben af en toe genoten van je in de Veste. Jammer dat je vertrekt. Veel succes in het land van mandarijnen en warme stranden. En maak wat van je carrière!

Ola ole! Ola ole!
Tot volgende week.!