Poepchinees

Nou ik zat net aan tafel en ik dacht doar geet weer hen.,. Het was inmiddels 18.28 uur. De uitzending was al een half uur bezig en ik had weer eens geen woord op papier. Totaal in de stress, handen in het haar, probeer ik zwetend een column op papier te krijgen. En dan kijk ik eens in het rond. Inspiratieloos.

Ik zie Kasper staan. Koptelefoontje op, handje in de tuk.  Kasper die staat een beetje relaxed met zijn blousje tegen de bar van de studio aangeleund. Lekker ontspannen geen vuiltje aan de lucht. Nee wat woj.. Hij heeft de zaakjes onder controle. Hij heeft swag, hij straalt rust uit,  hij is potdomme winnaar van de gouden schoen. Wat zeg je Frank, Ja Die Kasper die is winnaar van de gouden schoen., The golden schoe, Der goldene Schuhe, le Soulier D’or, El zapato del oro, Den gylne sko, la scarpa d’oro. Az arany cipo, Nen gool’n skoon.. Hoe ik al die vertalingen ken? Ik wilde op elke buitenlandse journalist voorbereid zijn als dat ding bij mij op de schouw stond, maarja die Kasper, die daar staat met zijn swaghebbende houding, die onmeunige vieze, met de neus in de boter vallende, akelige rot... Kas… Euhmm pardon.. Een column daar was ik mee bezig.

Ik richtte me weer volledig op het beeldscherm, een slok van mijn koffie en typen maar. Maar de woorden kwamen deze keer niet vanzelf. Potdomme er moet toch wat te verzinnen zijn! Maar nee hoor.. 

En dan kijk ik naar Eddy. Eddy, de man met zijn rode broek vandaag, komt uit Bentelo, heeft het mooiste uitzicht van Bentelo, speelt in bands, heeft succes, kent glorietijden. Heeft misschien geen swag, maar wel shag. Is ook al zo ontspannen, alsof hij een kharma kuur van 3 dagen achter de rug heeft. Lult een beetje over koetjes in kalfjes, toets nummers in en lijkt de eindbaas van heel wegdam weekend te zijn. Pasje naar voren, pasje naar achteren, valt me nu pas op dat ook Eddy eigenlijk best wel swag heeft. Wat zeg ik: Hij straalt één en al swag uit. Eddy je bent een poepchinees.

Ik keek weer naar mijn computerscherm.. Mmm nog niks. Nee want daar is bart ineens die me volledig uit de concentratie haalt.. Hij draait alle platen met zoveel schwung dat je oren onmogelijk rust krijgen. En probeer dan maar eens te typen. Daar heb je um lopen door de studio. Lopen? Hij is gewoon aan het paraderen. Kearl heeft niet eens schoenen aan. En dan ook nog in een korte broek. Doe eem normaal heij, alsof je zo debiel relaxed kunt zijn. Nee jij hoeft geen column te schrijven. Doe maar lekker chill joh Bart. Piemel.

Het wil mij gewoon niet lukken, ik wou dat ik een keer geen column hoefde te typen. Dit schiet niet op.  Geen column, geen gouden schoen. En toeval of niet toen ik hier de studio binnenstapte was het nieuwe nummer van de Kraaien erop. En dat nummer heet: Ik ben een pechvogel..

Ik heb het wel in de gaten, ze doen het erom..Die 3 jongens hebben gewoon overlegd voor de tijd.. JAa als Frank zo binnenkomt zetten we pechvogel van de kraaien erop.. en dan doen we net alsof we niets in de gaten hebben. Maar nee hoor ik heb jullie wel door.  Die swaghebbende Kasper, die Eddy die doet alsof hij een eindbaas is. En de over ontspannen Bart.. Bah..

Okee, sorry jongens.. het maakt niet uit, ik neem alles terug. Het ligt ook niet aan jullie dat ik geen inspiratie had..  Soms he'j dat..  nogmaals mijn excuses helden!

Tot volgende week!