Doe jij mee met Dry January?

De dagen worden korter, je zit meer binnen en je wilt het thuis gezellig maken. Aan het eind van de middag schenk je een welverdiend glas rode wijn in. Dat hoort bij deze tijd van het jaar, toch? Of is het stiekem een gewoonte geworden? Gemeente Hof van Twente stimuleert je om mee te doen aan IkPas; zet je alcoholgebruik in januari op pauze. Word je bewuster van je drinkgedrag en ervaar wat een pauze doet voor je gezondheid. Doe jij ook mee met Dry January?

Uit de gezondheidsmonitor onder volwassenen en ouderen is gebleken dat in Hof van Twente 22% van de inwoners een overmatige drinker is van alcohol. Van overmatig alcoholgebruik is sprake als een man 14 glazen alcohol per week drinkt en een vrouw meer dan 7 glazen alcohol. Er is sprake van een zware drinker als een man 6 glazen alcohol drinkt en een vrouw 4 glazen alcohol.Gemeente Hof van Twente staat daarnaast op nummer 8 van een landelijk top 10 van gemeenten waar het meeste overmatig alcohol wordt gedronken. De motie over overmatig alcoholgebruik vanuit de gemeenteraad kwam dan ook niet onverwachts. Zij heeft ons opgeroepen om meer aandacht te besteden aan overmatig alcoholgebruik en als gemeente deelname aan de landelijke campagne IkPas te stimuleren.

Bewuster van alcoholgebruik

Veel mensen drinken dagelijks alcohol. Dat kan variëren van 1 glas per dag tot (meer dan) 20 glazen per week. Vaak is dit gewoontegedrag. Een glas wijn of bier drinken is nu eenmaal lekker ter ontspanning. Maar wat nu als we in de maand januari helemaal geen alcohol drinken? Zou het moeilijk zijn om de alcohol te laten staan? Heeft het écht een positief effect op het lichaam? Vanaf nu kun je je inschrijven voor Dry January. Samen met duizenden anderen ga jij de uitdaging aan.
Met IkPas daag je jezelf uit om tijdens Dry January geen alcohol te drinken. Hierdoor word je je bewust van je alcoholgebruik en besef je dat dat glas wijn bij het eten een gewoonte is en geen bewuste keuze. Daarnaast merk je vaak ook fysieke voordelen. Je voelt je fitter, slaapt beter en verliest gewicht.

IkPas helpt

Succesvol pauzeren tijdens Dry January kan een uitdaging zijn. In die dertig dagen ligt er een dipje op de loer. Dankzij je aanmelding bij IkPas ontvang je tips, artikelen, recepten en badges die je helpen en stimuleren om de maand januari geen alcohol te drinken. Je inschrijven voor Dry January verhoogt de kans op een succesvolle alcoholpauze aanzienlijk. IkPas vraagt je namelijk niet om nooit meer alcohol te drinken, maar om je alcoholgebruik op pauze te zetten. Doe jij ook mee?

Inschrijven

Nieuwsgierig geworden of jij Dry January volhoudt? Meld je vanaf nu aan via https://ikpas.nl/inschrijven/. Doe alleen mee of als team. Stimuleer vooral je familieleden, vrienden of sportteam om ook mee te doen. Zo wordt de uitdaging voor iedereen leuker en makkelijker!

Zie ook: https://ikpas.nl/gemeente-hof-van-twente