Financiële hulp voor ouders met een laag inkomen

Met een laag inkomen heeft u mogelijk recht op hulp van de gemeente. Bijvoorbeeld met vergoedingen voor schoolkosten, kleding en het lidmaatschap van een sportvereniging. Kijk eens op www.hofvantwente.nl/laaginkomen om erachter te komen of u recht heeft op een vergoeding!

Vergoeding voor schoolkosten

Ieder schooljaar zijn er schoolkosten zoals excursies, schoolreisjes of bijvoorbeeld een schooltas. Heeft u een kind tussen de 4 en 11 jaar oud, dan kunt u ieder jaar een vergoeding van € 150,- krijgen voor deze schoolkosten. Is uw kind tussen de 12 en 17 jaar oud, dan kunt u zelfs € 300,- per schooljaar ontvangen.

Ontvangt u iedere maand al geld vanuit de bijstandsuitkering?

Dan hoeft u de aanvraag ‘vergoeding voor schoolkosten’ niet te doen. U krijgt vanzelf bericht van de gemeente als u recht heeft op deze vergoeding.

Vergoeding voor kleding (Fashioncheque)

Heeft u één of meer inwonende kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar? Dan kunt u mogelijk een fashioncheque van € 100,- per inwonend kind per jaar krijgen.

Vergoeding voor Sport- en Cultuur

Is uw kind lid van een sportvereniging? Dan bestaat er een vergoeding voor het lidmaatschap of sportkleding van het Sport- en Cultuurfonds. Het maximale bedrag wat u kunt ontvangen is € 225,- per 12 maanden per kind.

Vindt u de formulieren of de aanvraag te ingewikkeld? 
Jouw loket van Salut kan helpen. Maak eenvoudig een afspraak via de app 06-20 89 49 99, loop bij Salut binnen aan de Grotestraat 86 in Goor of bel 0547 – 2600 53. Kijk voor meer informatie op www.salut-welzijn.nl.