Leerlingen Twickel College Delden zetten zich in voor de stichting “Lieve Sint”

De leerlingen van het Twickel College in Delden vieren dit jaar op school Sinterklaas op aangepaste wijze. Natuurlijk bezoekt de Sint de school en is er voor de leerlingen wat lekkers, maar cadeautjes, lootjes trekken, enzovoort? Nee, dat doen zij dit jaar niet! Wel gaan alle leerlingen, als hulpsinterklazen onder leiding van de mentor, op vrijdag 22 november aan de slag om een sinterklaaspakket samen te stellen voor een gezin dat anders geen sinterklaasfeest kan vieren, omdat daarvoor geen geld beschikbaar is. 
De school hoopt via de stichting Lieve Sint ongeveer vijftig gezinnen in Nederland een fijn sinterklaasfeest te bezorgen. Het pakket dat wordt samengesteld, moet voor minimaal 15 euro nieuw speelgoed bevatten, maar mag aangevuld worden met iets wat de leerlingen zelf niet meer gebruiken en geschikt en nog goed genoeg is om als cadeautje weg te geven. De leerlingen gaan de pakketten zelf regelen, van aankopen tot brief en gedicht, de doos versieren tot versturen. Natuurlijk krijgen ze van tevoren te horen hoe de samenstelling van het gezin is, en hoe oud de kinderen zijn

Ruilbeurs voor kleding en speelgoed Ook organiseert een groep leerlingen een ruilbeurs voor speelgoed (0-12 jaar) en kleding (tot en met maat 176). Met gesloten portemonnee kunnen ouders, opa’s en oma’s, broers en zusjes een stuk speelgoed inbrengen en weer iets anders meenemen. Vorig jaar bleek een vergelijkbare actie in het kader van duurzaamheid een groot succes; toen heeft Marianne Hutten samen met anderen in Delden deze beurs georganiseerd. Marianne komt dit jaar op school een gastles geven in het Atelier over het belang van duurzaamheid, zuinig omgaan met grondstoffen en spullen niet onnodig weggooien. Zij helpt de leerlingen, samen met een docent, om de ruilbeurs weer tot een succes te maken.

Noteer vast de datum en zet speelgoed of kleding klaar, die u wilt ruilen: zaterdag 23 november, van 9.00 – 12.00 uur, in het Twickel College, Schoppenstede 19, Delden. Er is oppas voor de jongste kinderen, zodat ouders ongestoord hun Sinterklaasinkopen kunnen doen en natuurlijk staat er een kop koffie of thee klaar! Alle spullen die overblijven gaan naar een goed doel of de voedselbank.