Militaire oefeningen rondom Hengevelde

Van 13 juni tot en met 3 juli worden er verschillende militaire oefeningen uitgevoerd in het gebied rondom Hengevelde. Er wordt geoefend op openbare wegen en op het Twentekanaal. Ook zal er gebruik gemaakt worden van twee Chinook helikopters. De eerste oefening is van 13 tot en met 19 juni, waarbij onder andere gebruik gemaakt zal worden van de openbaren wegen tussen Delden en Goor. De eenheden verplaatsen zich met terrein- en vrachtauto’s op de openbare weg door het gebied. Er wordt geen gebruik gemaakt van munitie of oefenmunitie.

De aanvalsboten zijn te zien op donderdag 3 juli tussen 03.00 uur en 16.00 uur tussen de sluis van Hengelo en de Annabrug in Delden. De Chinook helikopters vliegen op 2 juli af en aan bij een weiland ten zuiden van de Veldweg en ten oosten van het Bornse Voetpad in Ambt Delden. Ook landen ze op een weiland ten noorden van de Wiener Benteler-Scheidingsweg en ten zuiden van de Kieftenweg in Bentelo.

Van 30 juni tot en met 3 juli 2014 zal door 200 militairen van de school Luchtmobiel met 26 wielvoertuigen, 2 Chinook helikopters, 1 Cougar en 14 aanvalsboten worden geoefend in de gemeente Hof van Twente. Luchtmobiele cursisten worden met helikopters ingezet en verplaatsen zich te voet. Zowel voertuigen als personeel verplaatsen zich bewapend in het aangeven gebied.