Toneelgroep Markvelde speelt de komische thriller ‘Boeven en Madeliefjes’

Van 8 tot 16 februari speelt Toneelgroep Markvelde vijf keer de komische thriller ‘Boeven en Madeliefjes’ van de amerikaanse auteur George Batson. De voorstellingen vinden plaats in buurthuis “Het Lammershoes”. Al voor het zevende jaar op rij brengt de populaire Toneelgroep Markvelde een stuk op de planken. En dit zevende jaar is heel bijzonder. Voor het eerst werd er namelijk gewerkt met een regisseur ‘van buiten’. Harry Zandjans oet Deep’n werd aangetrokken om de groep te begeleiden. Dat leverde heel veel extra spelplezier op tijdens de repetities maar heeft ook zeker uitwerking op de voorstellingen. De pret en passie spat er van af, niet alleen bij spelers maar ook de mensen die achter de schermen actief zijn.

Een bijzondere rol is dit jaar weggelegd voor de mensen van het licht en geluid die met bijzondere effecten een groot deel de sfeer in het stuk bepalen. Maar ook de decorbouwers hebben weer een mooi kunstukje geleverd. Vorig jaar werd het podium al flink verhoogd, nu hebben ze het omgebouwd tot een fraai buitenhuis van een welgestelde Amerikaanse dame.

Dit oude verlaten landhuis, aan de rand van het meer, ziet er op deze vroege voorjaarsavond bijzonder somber uit. Het huis kraakt in zijn voegen en wordt gegeseld door noodweer met donder en bliksem. Luiken klapperen en de stroomvoorziening hapert. Een ideale plek voor boeven om ongezien hun buit te verdelen. Maar juist op deze avond komen ongewenste gasten aanwaaien die het huis opzoeken als schuilplaats voor de storm. Daarbij een onnozele biologielerares met twee studentes, op zoek naar madeliefjes. Ze hebben geen idee van wat zich in het huis afspeelt. Maar hebben de anderen dat wel? En is iedereen wel wie hij zich voordoet?

Kaarten bestellen:

Entree bedraagt € 7,- dit is inclusief koffie.

Kaarten zijn te bestellen bij Gerda Holterman via: telefoon: 0547 352592 of mail: holterman.gerda@gmail.com

Waar: ’t Lammershoes, Oude Deldensestraat 1a te Markvelde

Datum en aanvang: 8 en 9 februari om 20.00 uur

zondag 10 februari om 14.00 uur

15 en 16 februari om 20.00 uur