Zonnepanelen op gemeentehuis Hof van Twente

Gemeente Hof van Twente gaat zonnepanelen plaatsen op gemeentelijke gebouwen. Het eerste gebouw is het gemeentehuis, dat direct na de zomer 375 zonnepanelen krijgt. De opdrachten voor deze gemeentelijke projecten worden verloot onder lokale installateurs. Installateur Van Otten uit Delden is afgelopen vrijdag uit de loting gekomen voor de zonnepanelen op het gemeentehuis.

Met dit project wordt concreet invulling gegeven aan de ‘Routekaart voor een energieneutraal Hof van Twente in 2035’, die de gemeente afgelopen week heeft vastgesteld. Samenwerking tussen de gemeente, ondernemers en inwoners is daarin een belangrijk onderdeel.

Lokale ondernemers

Een belangrijk onderdeel van de Routekaart voor een energieneutraal Hof van Twente, is het stimuleren van de economie en werkgelegenheid in Hof van Twente. Daarom is voor het zonnepanelenproject samenwerking gezocht met 13 lokale installateurs. Op voorstel van de installateurs wordt komende jaren geloot voor opdrachten vanuit de gemeente op dit terrein. Afgelopen vrijdag is er geloot om te bepalen wie de zonnepanelen gaat monteren op het gemeentehuis. Deze eerste loting werd verricht door burgemeester Ellen Nauta, in aanwezigheid van 11 van de 13 installateurs. Het bedrijf dat door de burgemeester uit de pot werd getrokken en de zonnepanelen gaat plaatsen is Installatiebedrijf van Otten uit Delden.

Zonnepanelenproject voor particulieren en bedrijven

Het plaatsen van zonnepanelen op het gemeentehuis is één van de eerste projecten die voortkomen uit de ‘Routekaart’. Begin 2016 worden er ook zonnepanelen geplaatst op de Reggehof. Ook andere gemeentelijke gebouwen worden de komende jaren voorzien van zonnepanelen.

Onderdeel van de Routekaart is de oprichting van een lokaal energiebedrijf Zuiver, een samenwerkingsverband tussen de gemeente, ondernemers en Energiecoöperatie Hof van Twente (ECHT), waarin de inwoners zijn vertegenwoordigd. Dit samenwerkingsverband voert projecten uit op het gebied van duurzame energie.

Zo komt er na de zomer een zonnepanelenproject voor particulieren en bedrijven. Ander onderdeel van de samenwerking is de duurzaamheidsmarkt die samen met Lang zult u wonen wordt georganiseerd op 9 oktober a.s. tijdens de dag van de duurzaamheid en waar diverse ondernemers en organisaties uit Hof van Twente zich zullen presenteren.