Food & Drinks Kroamschudd’n

Wanneer je naar Duitsland gaat om daar een traditionele kerstmarkt te bezoeken merk je al snel dat de opzet van die markten bijna allemaal hetzelfde zijn. N.l.: Decokraampje – eetkraampje – drinkkraampje – Decokraampje - eetkraampje - drinkkraampje. Wat zoveel wil zeggen dat er verhoudingsgewijs best wel veel kraampjes zijn waar allerlei etenswaar en drinken wordt aangeboden. Onder het motto: “beter goed gegapt, dan slecht bedacht” heeft de organisatie van de Kerstmarkt dit jaar besloten om met dit gegeven iets te mee gaan doen.

Naast de (dat dan wel weer) traditionele bar en de traditionele oliebollen van Nollen zijn er dit jaar diversere versnaperingen te verkrijgen op de markt. Met de insteek: voor elk wat wils, hebben we getracht aan de inwendige mens te denken. Wil je graag een braadworst? Kan! Kommetje erwtensoep? Kan! Wil je graag stukjes kip? Kan ook! Lust je graag popcorn? Ja, kan! Of heb je liever een pannenkoek met Nutella; zorgen we voor! Tip: kom met een lege maag.

Na deze uiteenzetting van al het lekkers wat er te verkrijgen valt, is het goed om jullie te laten weten wie er zoal de organisatie steunt bij “de Food”. Slager Brummelhuis staat ons weer half met het aanleveren van alle spullen die je maar kan bedenken bij het bereiden van voedsel, maar ook bij het uitserveren van voedsel. Grefte vleeskuikens bakt geheel belangeloos de mooiste stukjes kippendij en bieden dit vlees ook belangeloos aan! Uiteraard zijn wij elk jaar weer blij met de komst van Nollen en hun vaste team! Hulde voor deze mensen.

Duo-Fiets

Wellicht hebben jullie enige tijd geleden gelezen op Wegdam Nieuws dat Norman Smit van BMD Advies Oost een duo-fiets heeft geschonken aan de inwoners van Hengevelde. Zij die niet meer zelf kunnen fietsen, kunnen door deze fiets te lenen bij Carint Reggeland, die het beheerder heeft, samen met iemand een tochtje maken. Een belangrijk deel in de vrijheid en plezier van sommige mensen die dat wenselijk vinden.

Tijdens de Kerstmarkt zal de nieuwe duo-fiets op het plein staan te stralen. “Waarom” hoor ik u denken? De organisatie van Kroamschudd’n in Hengevelde heeft gemeend de kosten (tot een bepaald maximum) van het onderhoud voor deze fiets op zich te nemen. Want ook wij vinden vrijheid en plezier een groot goed. En dat is niet leeftijdsgebonden.