Kroamschudd’n 2023: De overtreffende trap

De 10e editie was tevens de beste editie, het lijkt ieder jaar weer op het lied van Jannes: Een beetje meer. De route iets langer, het aantal bezoekers een beetje meer en de opbrengst van de veiling idem dito. Daar komt bij dat de landelijke media vol stond van de Jozef en Maria met het kindeke! De 3 M’s Mike, Megan en Macy waren te bewonderen in de kerststal met os en ezel!  Hulde aan zo’n vijftig figuranten als de drie koningen, herders en troubadours, kerstmannen, vuur kunstenaars, verlichte engelen op stelten, koren, houtzagers, bewakers, vreemde fietsers en verkopers en ga zo maar door.
De verlichte historische route over het eeuwenoude processie pad was er weer één met bijzondere sferen, kosten nog moeite was er gespaard wat verlichting betreft. Dat had zijn uitwerking niet gemist.

ZIE DIT FOTOALBUM

De initiatiefnemer 10 jaar geleden en nog steeds druk met de organisatie om 3.45 uur vanochtend, Hans Mulders:
“Volgens ons was het wederom een groot succes! Veel mensen op de been in een gezellige sfeer, veel positieve reacties gehoord. Jozef en Maria samen met Macy als mooi plaatje en niet te vergeten de enorme groep vrijwilligers die er weer voor elkaar stonden. Live muziek op podium dat ik zeker als meerwaarde heb ervaren, ik ben dus super tevreden.
En nu alweer onderweg richting bloemen veiling; dus van de ene veiling naar de andere veiling!”

De goed bezette kraampjes, waarvan de opbrengst naar de Petrusschool, de Wensboom van het dorp en de kinderafdelingen van de ziekenhuizen ZGT en MST gaat kon rekenen op veel belangstelling.

Niels Pierik namens de organisatie
“We kijken er positief op terug. Een zeer geslaagde 10e editie met meer bezoekers en niet te vergeten: Perfecte weersomstandigheden. Vele handjes tijdens de opbouw hebben ervoor gezorgd dat we iets moois konden neerzetten. Dank aan alle vrijwilligers, sponsoren, donateurs en natuurlijk aan alle bezoekers!”

De veiling was weer de traditionele afsluiter waarbij de biedingen het publiek weer om de oren vloog. Daar over later meer op deze site.

Mike te Wierik als Jozef en vriendin Megan met hun dochtertje Macy als kindeke Jezus. En natuurlijk de drie wijzen uit het oosten

Mike
Mike te Wierik, niet alleen was zijn partner vanmiddag Maria, hun kersverse dochtertje Macy speelde het kindeke Jezus. Het opmerkelijke tafereel speelde zich af tijdens de tiende editie van Kroamschudd’n in Hengevelde. Het kersverse gezin te Wierik als Jozef, Maria en het kindeke Jezus tijdens de levende kerststal in ons Hengevelde.

De geboorte van de kleine Macy, die begin oktober het levenslicht zag, kwam voor de jubileumviering van het evenement op het juiste moment. Daardoor kon vader Mike te Wierik de rol vertolken van Jozef.

Op het marktplein in de HET tent werd de veiling gehouden, waarvan de opbrengst gaat naar de Petrusschool, de Wensboom van het dorp en de kinderafdelingen van de ziekenhuizen ZGT en MST.

De aftrap van Kroamschudd',n in Hengevelde: Sprookjesachtig Kerstconcert in de Kerk Onze historische kerk wordt omgetoverd tot een concertzaal. Hier Kerstkoor XS uit Bentelo, betovering met klassieke kerstliederen, gehuld in elegante Dickens-stijl.
Kerstkoor XS uit Bentelo beter in beeld
De Hengeveldse engelbewaarder, meer zie fotoalbum
De verlichte engelen, de engelbewaarder was in de buurt......................
Danny is er maar druk mee
Kinderdagverblijf Bommel de Beer deed het weer
Deze tekst werd veelvuldig opgevolgd
Op naar 2024..........
Tot volgend jaar!