Veilingitem Kroamschudd’n in Hengevelde: Een onvergetelijke BBQ Masterclass!
Tijdens de tiende editie van het spektakel“Kroamschudd’n in Hengevelde”ging het dak eraf bij de veiling. Het absolute hoogtepunt? Een BBQ Masterclass voor 20 personen, mogelijk gemaakt door de legendarische BBQ Strijders uit Hengevelde.
KLIK HIER voor foto’s van de culinaire hoogtepunten
Het bieden verliep stormachtig. Telefoons gloeiden, mailtjes vlogen heen en weer, en de appjes stroomden binnen. Uiteindelijk waren het Raymond Eijsink en Robert Ros die als ware meesters van de tactiek hun bod verzilverden. Voor de mannen van het roemruchte “oud” W.V.V. 8, bekend van een prijzenkast vol kampioenschappen én een onvergetelijke trip naar Portugal, was dit dé kans voor een reünie in stijl. Volgens teamgenoot Nico Wielens mocht een avond vol BBQ-genot en oude verhalen absoluut niet ontbreken op hun lijst van legendarische prestaties.
Een avond voor de boeken
Zaterdag 30 november 2024 was het moment daar. Bij loonbedrijf Pelle, een locatie waar gezelligheid in de lucht hangt, werden de voormalige helden van W.V.V. 8 ontvangen. De geur van smeulend houtskool, mals sudderend vlees en verfijnde zeevruchten hing uitnodigend in de lucht; een voorproefje van wat komen ging.
De BBQ Masterclass werd mogelijk gemaakt door de legendarische BBQ Strijders uit Hengevelde:
Robin en Luc Eijsink, Bart Oude Rikmanspoel, Jeroen Rosink, Wouter Luttikhold, Michel Rouwenhorst, Edo en Rob Pelle, Jan Semmekrot, Tom Pelle, Brian en Stefan Beld, Ritchie Rouhof, Koen Velthuis
Om 16.30 uur betraden de Maradona’s van het amateurvoetbal, Hans Roorda en Charel Aalderink, de “arena” en leidden hun team nog één keer naar glorie. Onder luid gejuich en met het eerste goudgele gerstenat in de hand, kon de avond beginnen.
Zelfs Rob ten Heggeler, de tactische meester van het team, droeg zijn steentje bij:
“Bie de ingang möt ze d’r ook weer oet met de hapjes!”
Zijn strategische blik bleek onmisbaar, zelfs buiten het voetbalveld.
Het menu: een culinaire sterrenwedstrijd
De BBQ Strijders hadden hun opstelling perfect voorbereid. Elk gerecht was een juweeltje, zorgvuldig gepresenteerd en met liefde bereid. Het team van W.V.V. 8 kon ongestoord genieten zonder het befaamde “pils-drink-ritme” in gevaar te brengen.
Het menu bevatte:
- Chorizo Pig Shots
- Crostini Ribeye met blauwe kaas en ui
- Bavette Carpaccio
- Moinkballs
- Kippendij in bierbeslag
- Mini-broodje hamburger
- Zalm met teriyakisaus
- Char siu van buikspek op flatbread
- New York Cheesecake van de BBQ
Na de laatste hap en het laatste slokje werd het avondprogramma ingezet: Herinneringen ophalen, successen herbeleven en reflecteren op een glorieus verleden. Uiteraard bleef het nog tot in de late uurtjes gezellig.
Reacties na afloop:
- Mathijs Asschert: “Deze avond was echt Keratop!”
- Jan Semmekrot: “Hoewel de spanning opliep, hadden we alles onder controle!”
- Raymond Eijsink: “Vorig jaar hebben we de fundering gelegd, en dit jaar staat er een meesterwerk!”
- Nico Wielens: “Wat die BBQ Strijders met een BBQ kunnen, is pure magie. En dat rookhout? Waanzinnig!”
Met volle magen en brede glimlachen werden woorden van dank uitgesproken.
BBQ Strijders, een diepe buiging van W.V.V. 8! 👏🔥
Op naar de volgende legendarische avond!