Verrassende editie ‘Kroamschudd’n in Hengevelde’: 10e keer!

Kom je ook zondag 17 december naar de traditionele kerstmarkt in Hengevelde? De Ouderraad van de Petrusschool is samen met team Hans (van de Bloemruiker red.) al volop bezig met de voorbereiding van het Kroamschudd’n. De 10e editie wordt er één van herkenning, maar zeker ook van vernieuwing.

Zo is er voor het eerst live muziek onder de HET-tent in combinatie met DJ Kasper. De imposante veiling krijgt een wat andere vorm. De veiling zal dit jaar deels online gaan, live te volgen op grote schermen en deels worden bepaalde items live afgehamerd. De eerste items zijn al geplaatst op de website www.kroamschuddeninhengevelde.nl. Nadere info volgt komende weken.

Zet alvast zondag 17 december in je agenda. Komt allen tezamen!

Hierbij alvast een eerste blik op het programma van 2023

16.00 uur Start kerk met kerstkoren
17.00 uur Opening kerstroute en kerstmarkt
18.00 uur Start activiteiten op het kerstpodium
Veiling

Koren (in de kerk)
Natuurlijk heeft de toptenor van Hengevelde, Nico Bebseler, ook dit jaar hemel en aarde bewogen om de mooiste koren naar Hengevelde te halen. We kunnen gaan luisteren naar DelCore uit Delden en naar Kerstkoor XS (in Dickens stijl) uit Bentelo. De kerk is in kerstsfeer en misschien spotten we Jozef en Maria nog tijdens hun tocht naar Bethlehem. Start kerk: 16:00 uur!

 

Kerstroute met speurtocht

De historische wandeling start dit jaar aan de voorzijde van de kerk. Daar start ook de kerstspeurtocht voor de kinderen. Het verlichte processiepad, een kenmerk uit de geschiedenis van Hengevelde, brengt je 2000 jaar terug in de tijd. Je wandelt langs oude stalletjes met ezels en schapen, een warme bakker, herders en jagers, de drie koningen met hun cadeaus en muzikanten. Natuurlijk hoor je overal kerstliederen!
Op de begraafplaats geniet je van honderden lichtjes die je even laten stil staan bij wat was…

Kerststal
De route brengt je onder toeziend oog van engel Gabriël bij de kerstkribbe met daarin kindje Jezus. Maria en Jozef zijn apetrots op hun jonge zoon. De os en de ezel staan warm in de stal en bekijken het tafereel op hun gemak.

Kerstmarkt
Op het Höfteplein vind je de Kerstmarkt. Kramen met kerstknutsels van de kinderen, kerstbaksels, woonaccessoires en glow in the dark hebbedingen voor de kinderen; natuurlijk hoort Christmasshopping erbij! Op het podium start DJ Juf rond 18.00 uur met de kinderdisco. De avond wordt daarna afgewisseld met live-muziek, een dj en natuurlijk ontbreekt de veiling niet.

Er is van alles te ett’n en drink’n, volg de bordjes! Snert en oliebollen en nog veel meer, maar ook Glühwein, hete choco en ander nat. Voor de kids dit jaar ook een broodje knak en kerstpopcorn.

Keenderplein
Aan de parkeerplaats-zijde van de kerstmarkt is er dit jaar een heus Keenderplein. Er is van alles doen. De dames van Bommel de Beer hebben met hun creatieve brein weer leuke spellen bedacht. Op het plein vind je ook enkele attracties, gratis draaien!

Veiling
Het Kroamschudd’n in Hengevelde is niet compleet zonder giften aan een goed doel. De opbrengsten worden goed besteed. Bijvoorbeeld aan de wensen van de Wensboom. Speciale wensen zullen weer in vervulling gaan. Daarnaast is er dit jaar ook een goed doel namelijk de kinderafdelingen van het ZGT en MST. Dit zijn cruciale zorgpunten voor kinderen uit Hengevelde en omliggende plaatsen. We staan op het punt om met de ziekenhuizen in gesprek te gaan om hun specifieke behoeften te begrijpen. Het doel? Samen met jullie zoveel mogelijk geld ophalen om ervoor te zorgen dat deze jonge patiënten en hun families de steun krijgen die ze nodig hebben.
Het resterende deel van de opbrengst gaat naar de pot voor de leerlingen van de Petrusschool. Zo is er een grote bijdrage voor de jonge kinderen in Hengevelde.
Twee veilingmeesters praten ons door het aanbod van veilingitems heen. Elk jaar staat de organisatie versteld van de medewerking van vele Hengeveldenaren. Met veel plezier worden items beschikbaar gesteld, en gewillig wordt er door bezoekers geboden. Zeer binnenkort een overzicht van veiling items!

Het wordt een editie om niet te missen. Kijk voor alle actuele informatie op www.kroamschuddeninhengevelde.nl.