“We kunnen weer mooie wensen verwezenlijken en iets extra’s doen voor kinderen Petrusschool”

Rond de klok van 19.00 uur was het volle bak rondom de H.E.T. tent ondanks de zinderende WK finale. De negende editie van Kroamschudd’n in Hengevelde na er twee jaar tussenuit te zijn geweest in verband met de coronaperiode, toen hebben ze de Petrusshow georganiseerd. (KLIK HIER VOOR DE FOTO’S)

Hans Mulders, de initiatiefnemer van Kroamschud’n Hengevelde: “We zijn zeer tevreden, goed gedraaid, in ieder geval is er een ding zeker: We kunnen weer mooie wensen verwezenlijken. Het is allemaal uitermate vlot verlopen en niet onbelangrijk: Het was na drie jaar afwezigheid weer bijzonder gezellig! Veel enthousiaste reacties gehoord onderweg en natuurlijk de 8-1 van Heracles vrijdag maakt alles een stuk makkelijker”.

Veiling
Veiling was een groot succes met als record klapper: De jingle bij Lennard gewonnen door de Osakas. De twee keten Osaka en JackBössels boden tegen elkaar op, met als eindresultaat het hoogste bod allertijden op de Hengeveldse veiling:
€3100,-!!  Een meer dan onverwachte klapper.

Voorzitter Niels Pierik
“We kijken als organisatie zeer tevreden terug op editie 2022 met ruim 1300 bezoekers die de tocht gelopen hebben, wel kwam het later op gang door de WK.

We hadden een mooi vol programma, mede door het kinderprogramma onder andere met Bommel de Beer met Winter Wonderland. De medewerking van Sandra was super dit jaar en mag zeker niet onbenoemd blijven.

Als organisatie hoger ingezet wat muziek betreft, de twee koren Match uit Haaksbergen en XS uit Bentelo. Mixx met de drie wijzen niet te vergeten Charlotte Wegdam, Jan Keuper en Marcel Wolterinck.

De nieuwe draai wat koren in de kerk betreft, voor de eerste keer prima maar er hadden nog wel wat bezoekers bij gekund. Het grote nadeel was natuurlijk, op dat tijdstip begon de WK finale net.

Catering
De catering was dit jaar weer fantastisch! Wat een inzet!  De kip van Grefte en ter Grefte, De (olie) bollen van Nollen en Kuipers, Hengevelde weet niet anders.
Erwtensoep met worst van de slager en de kniepertjes van de Petrusschool
Achter op de weide de scouting Bentelo met broodjes bakken en Hans Arkink met Louis Eijsink forel roken: al het nat niet te vergeten met als hardloper de Glühwein. Het kon niet op!

Overigen

Wat ik al zei, er was ingezet op een vol programma, circus Caroly uit Goor deed het fantastisch. En wat natuurlijk ieder jaar veel kijker trekt was de levende kerststal met dit jaar Wesley ter Grefte en Nathalie Bloemen met de kersverse zoon Metz als kindje jezus!

De engel was Merle, het 11 jaar oude nichtje van Hans Mulders.

En last but not least de helden van de dag: De kerstmannen en Stefan Beld, Coen Velthuis en Tristan Peter die in allerijl zijn ingevlogen vanwege afzeggingen.

Al met al een prachtige dag waar we met vele vrijwilliger meer dan positief op terug kijken! Allemaal bedankt!

Een overzicht
De start was om 16.00 uur in de kerk. Met twee mini-concerten van het koor Match uit Haaksbergen en het Dickens-koor XS uit Bentelo. Een afwisselend programma met ook beelden van De Zandtovenaar

Om 17 uur ging de kerstroute dan open. De volkstellers stonden klaar om alle belangstellenden de weg te wijzen. Een route van zo’n 800 meter. De hele route was verlicht met honderden lichtjes, en ook op de begraafplaats zie je ze overal. Op het oude processiepad rondom de begraafplaats kwam je van alles tegen. Allerlei sfeervolle taferelen, je hoorde kerstliederen, je zag kinderen die kunsten doen, kinderen die broodjes bakken, herders en jagers, midwinterhoornblazers. Natuurlijk hoorde je ook koor Mixx onderweg en je kon even pauzeren om naar De Zandtovenaar in actie te kijken. De route eindigde bij de kerststal en dan ben je ook al aangekomen op de Kerstmarkt.”

De veiling was weer een belangrijk onderdeel van het evenement, maar ook de levende kerststal.In het oude KA gebouw, bij Hengeveldenaren wel bekend, tussen de kerk en hotel Pierik. Dat gebouw werd omgetoverd tot stal. Compleet met de kersverse ouders, kindje jezus en os en ezel, schapen en herders.

Volgend jaar is de tiende keer, hebben jullie al iets speciaals in gedachten?

Niels: “Nou, we gaan eerst deze editie eens even evalueren. We zijn er twee jaar tussenuit geweest in verband met de coronaperiode, toen hebben we de Petrusshow georganiseerd. Nu is het natuurlijk weer eventjes opladen, we zijn drie jaar verder in de tijd. Maar vanaf januari gaan we weer nadenken over hoe kunnen we de volgende editie vormgeven met weer vernieuwing.”