Wensboom: Jan Lansink en Truus Pierik (postuum) in het zonnetje gezet

Afgelopen kerst waren er voor Jan Lansink en Truus Pierik twee wensen in de Wensboom gehangen. Bij beide wensen was de reden: “Omdat ze zoveel betekenen voor de gemeenschap van Hengevelde en altijd voor een ander klaarstaan”. Denk hierbij aan bestuurstaken bij het KBO, groenploeg de Marke, koken op de Pellehof, kosterstaken en voorgaan in de kerk. Er werd gevraagd om Jan en Truus een gezellige dag te bezorgen omdat ze hier zo van houden.

Het is tekenend dat Truus zelf vorig jaar ook een wens in de Wensboom heeft gehangen. Het blijft nog even een verrassing wat de wens precies is, maar deze gaat binnenkort in vervulling.

Wie had het vorig jaar met kerst kunnen bedenken dat het zo zou gaan. Helaas zijn we ingehaald door de tijd en is Truus afgelopen mei vrij plotseling overleden. De Wensboom-commissie heeft besloten de wens ondanks dit verdrietige feit toch in vervulling te laten gaan. Afgelopen zaterdag is er voor Jan dan ook een gezellige dag vol ontmoetingen met mensen die hem dierbaar zijn georganiseerd, met gepast respect voor Truus.

De gezellige dag voor Jan zag er niet veel anders uit dan dat de organisatie voornemens was toen Truus nog leefde. Happen en Trappen langs locaties in de buurt waar de mensen waar zij zich betrokken bij voelen zich hebben verzameld. Familie, vrienden, buren en de Jeu de Boules club.
Op elke locatie stond een foto van Truus met een brandend kaarsje en werd er middels een klein borreltje geproost op Truus.

Het werd een mooie dag met veel indrukken voor Jan. Zoals hij zelf na afloop zei: “Wat een verrassing, dit had ik nooit verwacht en is misschien wel overdaad. En ik sta hier met mijn gedachten bij Truus, want ook zij heeft dit verdiend”.