Kleur bekennen. het jongste en nieuwste SIO lid stelt zich voor: ‘Wij besparen alle bedrijven geld!”

“Door onze software kunnen veel bedrijven tijd en en dus ook geld besparen” zegt jonge ondernemer Jop Wolterink (21) op zijn website www.Jitso.nl. (Jop IT Software) Jop ontwikkelt apps, bouwt websites en geeft desgewenst workshops. Voor ondernemingen, overheidsinstanties, scholen of verenigingen.

Een jong en nieuw bedrijf, waardoor er de nieuwste en beste kennis is van software. “Wij staan voor:

“Maatwerk in software ontwikkeling waarbij de klant centraal staat” zegt Jop.

“Wij zijn gevestigd in Hengelandt aan de Goorsestraat 10 in Hengevelde. En ik denk dat wij zeker voor Hengeveldse bedrijven belangrijk kunnen zijn. Waarom iets handmatig invoeren als automatisch mogelijk is? Van een zzp’er tot aan Nollen of HEBO kunnen wij veel tijd en geld besparen. Of als ik denk aan een dynamische tak als personenvervoer ter Doest, daar zou ik zeker wel eens een keer achter de schermen willen kijken wat we voor elkaar zouden kunnen betekenen!

Daarnaast zijn wij ook nog eens zeer laagdrempelig, een oriënterend gesprek kost niets! Onbekend maakt onbemind, maar wat zijn de ondernemers er achteraf blij mee! Neem bouwbedrijf Rob Pierik…”Door de app zijn alle uren en (materiaal) omschrijvingen direct per persoon digitaal inzichtelijk. Daardoor bespaart het ons tijd en is het voor ons gemakkelijker om de juiste overzichten te creëren.

Werkgevers en medewerkers besparen hier zo veel administratietijd. Deze app maakt vervolgens weer koppelingen met boekhoudprogramma’s en agenda’s zodat vele losse papieren niet meer nodig zijn. Het ideaalplaatje is natuurlijk: in principe heeft bedrijf zijn eigen software nodig en dan komen wij in beeld!

Wie is Jop Wolterink?

Ik ben Jop, 21 jaar oud en ik ben de eigenaar van Jitso. Ik ben geboren en opgegroeid in Neede. Vanaf mijn 16e zat ik op het MBO in Hengelo. Daar heb ik de opleiding Applicatie Ontwikkelaar (Software development) gevolgd. Ik kwam er al snel achter dat ik meer wou leren dan alleen de stof op school.

Daardoor heb ik naast mijn studie veel bijgeleerd over apps, webshops en overige software ontwikkeling. Ik kwam er achter dat er meer is dan school en het ‘standaard’ studentenleven. Naast mijn opleiding kreeg ik vervolgens de ambitie om apps te ontwikkelen en dit vervolgens weg te zetten in de markt. Ik kwam hierdoor ook in contact met leeftijdsgenoten die dezelfde ambities hadden als ik; ondernemen. Ik zag hier kansen in omdat de maatschappij steeds digitaler werd, alles moet tegenwoordig tijdbesparend zijn en dan komt software vaak om de hoek kijken.

Doordat mijn werk niet locatiegebonden is kon ik gemakkelijk vanuit mijn zolderkamer werken. Dit bracht mij vrijheid… hoe mooi is het dat je zelf je eigen tijden kunt indelen (vanuit huis) en daar toch een leuke boterham aan kunt verdienen?

Dit alles bij elkaar bracht mij gegeven moment op het punt dat ik mijn eigen bedrijf ging oprichten; Jitso. In het begin als hobby maar inmiddels mijn fulltime baan.. dat is iets waar ik stiekem ontzettend blij mee ben.

Naast mijn onderneming doe ik af en toe aan tennis. In het weekend werk ik niet en besteed ik tijd aan mijn hechte vriendengroep in Neede.

Ik ben ook dankbaar hoe veel steun in krijg vanuit mijn vrienden en familie, vanaf het begin af aan stond iedereen met een Jitso shirt bij het bedrijvenuurtje in Neede.

Steun vanuit vrienden of familie klinkt misschien vanzelfsprekend, maar helaas heb ik vaak genoeg andere verhalen gehoord van mede jonge ondernemers.

 

Als je aan een leek uit moet leggen wat jij doet; Hoe ziet dat er dan uit?

Wij ontwikkelen software voor bedrijven op maat. De software die wij ontwikkelen kan gaan van apps, websites tot aan webshops en slimme koppelingen.

Elk bedrijf is weer anders en heeft hierdoor andere software nodig. Samen met mijn klanten gaan we kijken hoe we stukje voor stukje tijd kunnen besparen. Als voorbeeld; “tijd winnen door papieren handelingen te digitaliseren. Hierdoor bespaar je tijd, maar creëer je ook data waar je ontzettend veel mooie overzichten uit kunt halen.”. Zo hebben we ook bijvoorbeeld het product TimeMate ontwikkeld. Met TimeMate kunnen bedrijven papieren urenbriefjes of werkbonnen digitaal invullen.

TimeMate zorgt vervolgens voor slimme koppelingen met boekhoudprogramma’s waardoor de factuur voor de klant direct klaar staat.

 

Waarom heb jij voor Hengevelde gekozen?

Ik heb mij heel lang gevestigd bij de Steck in Doetinchem. Dit is een broedplaats voor ondernemers en ik was hierdoor dus veel drukte gewend. Omdat ik zelf uit Haaksbergen kom en ik eerst elke dag 2 uur moest reizen zocht ik wat dichterbij.

Ik kreeg via via te horen dat er een kantoor beschikbaar was bij het Hengelandt in Hengevelde. Door de rustige plek en de leuke mensen hier heb ik voor Hengevelde gekozen.

Hoe zien jouw toekomstplannen er bedrijfsmatig uit?

Ik zou mijn bedrijf nog schaalbaarder willen maken dan het nu is. Op dit moment produceren we 80% op maat en 20% wordt er gebruik gemaakt van bestaande software.

Ik ben op dit moment dan ook met meerdere partijen in gesprek hoe we schaalbaarder oplossingen voor bedrijven kunnen bedenken en meer kunnen denken in productontwikkeling dan in maatwerk oplossingen.

Door meer te denken in productontwikkeling kun je meerdere bedrijven tegelijkertijd helpen en maakt het niet uit of je bij wijze van spreken 100 of 10.000 klanten hebt. Dit maakt je bedrijf schaalbaar voor de toekomst.

Persoonlijk gezien wil ik ook maatschappelijk betrokken blijven. Ik heb vorig jaar met een paar andere jonge ondernemers de Stichting JOCON opgericht. Dit is een businessclub met allemaal jonge ondernemers uit de regio Twente & Achterhoek.

We doen hiermee 1x in de maand toffe evenementen met als doel om elkaar te versterken/helpen binnen het ondernemerschap.

Met deze stichting heb ik als doel om het jonge ondernemerschap in de regio te stimuleren, wij zijn namelijk de nieuwe generatie en moeten zorgen voor de toekomst!

Hoe zie jij Hengevelde in vergelijking tot waar je bent opgegroeid?

Ik ken Hengevelde nog niet heel goed. Maar ik vind het een beetje vergelijkbaar als Neede, de rustige omgeving en het ons kent ons gevoel. Dat maakt zo’n dorp ook wel betrokken en warm denk ik.

Wat wil je verder nog kwijt?

Ik zou het leuk vinden om in kaart te brengen hoe digitaal de bedrijven in Hengevelde zijn. Zijn de bedrijven op dit moment bezig met ontwikkeling? Lopen ze achter of juist voor op de gemiddelde bedrijven in Nederland? Hoe mooi zou het zijn als Hengevelde over 5 jaar bekend staat als ‘het innovatie dorp in Nederland’. Ik zou graag mijn steentje willen bijdragen om dit te bereiken, maar zoiets moet je samen doen..