vrijdag, 30 december 2016 10:19

Kleur Bekennen aflevering 36: Brian Blokhorst

Geschreven door

De 35e aflevering van Kleur Bekennen is tevens de laatste van 2016. Hierin komt een Wegdammer aan het woord die al zo'n 14 jaar weg is uit Hengevelde en in Haaksbergen gelukkig is met zijn gezin. Veertig jaren jong, muzikant, uitvoerder op de bouw, voormalig tambour-maître van Amuzant, slagwerker, vader van twee kinderen en bovenal levensgenieter die het graag voor iedereen goed wil doen, hij is vandaag aan het woord. Alleen maar goed nieuws is er niet voor Brian, afgelopen jaar werd namelijk suikerziekte bij hem geconstateerd. Voor zijn werk rijdt hij nog regelmatig door het dorp waar hij opgroeide, maar verhuizen naar Hengevelde dat ziet hij niet gebeuren. 
Brian Blokhorst (40), de altijd goedlachse en spontane muzikant, bekent kleur. (Door Arthur Schoneveld)

 

"De sociale controle in Haaksbergen is minder"

 

dontshoot

Don't Shoot in een volle zomerfeesttent in Hengevelde (2015) met Brian als zanger

NAAM
Brian Johannes Hendrikus Blokhorst, ik ben wel gedoopt maar weet niet of het doopnamen zijn.

WOONPLAATS
Haaksbergen sinds een jaar of 14. Eerst in de Marijkestraat en later hebben we onze huidige woning aan De Iep gekocht. Daarvoor woonde ik bij mijn ouders in Hengevelde aan de Kinkelerweg, dat overigens ook gemeente Haaksbergen is.

GEBOREN
In Hengevelde aan de Elfersstraat, waar mijn ouders destijds woonden. Na drie jaar in de bebouwde kom te hebben gewoond, zijn we naar de Kinkelerweg verhuisd. 

15731058 1262914723774874 1763088478 n

GETOGEN
Aan de Kinkelerweg ben ik eigenlijk getogen. Ik was in mijn jeugd veel bij de familie Schonenborg, aan de Bretelerveldweg. Als mijn ouders me kwijt waren, zat ik daar. Het was een erg mooie tijd. Op een gegeven moment bouwde mijn vader een garage waar ik mijn drumstel neerzette. Daar repeteerden we veel met beginnende bandjes. Het was soms zelfs in Hengevelde nog te horen, ha ha! Ook was ik veel op de boerderij bij Jan Annink. Hij was een vrijgezelle boer waar we toen ik drie was, naast zijn gaan wonen. Mijn ouders hebben vervolgens een huis gebouwd waar wij in woonden, Jan kreeg een gedeelte waar hij bij in kon wonen.

<<Brian als kleine jongen bij zijn ouders in de tuin

SCHOOL 
De lagere school in Hengevelde heb ik gevolgd. Daarna ging ik naar de Mavo Raesfeldt in Delden. De vervolgopleiding die ik deed was Machinaal Houtbewerking in Enschede, dit heb ik 2 jaar gedaan. Toen werkte ik overigens al vier dagen in de week bij Louis Pelle in Bentelo en één dag ging ik naar school.
Vervolgens nog vier jaar de vakopleiding Timmeren in Enschede. Daarna heb ik nog twee jaar assistent-uitvoerder gevolgd, maar dit was de avondschool. Overdag werkte ik al wel. Ook heb ik nog een extra uitvoerderscursus gedaan in Zwolle, en toen ben ik met school gestopt, ha ha! Alles heb ik afgerond.

BEROEP 
Uitvoerder bij Haafkes in Goor. In de volksmond de grote Haafkes, maar de andere Haafkes in Goor is tegenwoordig ongeveer net zo groot. Deze functie heb ik nog niet zo heel lang. 8 jaar geleden was ik ook uitvoerder, maar daarna een stapje teruggedaan. Toen ging ik weer aan de slag als timmerman.

brianouders1
Ans en Frans

VADER
Frans Blokhorst (68). Hij is altijd metselaar geweest bij dezelfde firma Haafkes. We hebben daar nog samen mogen werken, zelfs op zijn laatste werkdag nog. Dat was erg leuk. Ik kon er goed mee werken. Nu is hij met pensioen. Hij is actief op de begraafplaats. Als er iemand overleden is, graaft hij samen met mijn oom Bennie Rupert  het gaat voor het graf en vult het na de begrafenis weer op. Ook maait hij het gras om de kerk.
Hij is een zeer sociale man, soms wel wat gevoelig. Wat betreft het sociale lijk ik op hem en ik ben net als hij wel eigenwijs.

brianzus1

MOEDER
Ans Blokhorst – Rupert (62). Ze doet al jaren vrijwilligerswerk op de Eikenborgh in Hengevelde. Vroeger heeft ze schoongemaakt bij onder meer Slagerij Brummelhuis en Kapsalon Rupert. Nog eventjes heeft ze bij Ter Doest op de taxi gezeten als bijrijder, bij kinderen die naar speciaal onderwijs gingen.
Ze is zeer lief en zorgzaam, zo kan ik haar omschrijven. Samen met mijn vader gaan ze de zomerdag graag fietsen. Allebei hebben ze een elektrische fiets en gaan daar graag mee op pad. Ook zijn de kleinkinderen een hobby, die mogen ze erg graag zien.

<<Zus Miranda met dochter .....

ZUS 
Ik heb één zus, Miranda Engelbarts – Blokhorst (44). Getrouwd met Niek, ze wonen ook in Haaksbergen. Uit een eerder huwelijk heeft ze twee zoons en samen hebben ze één dochter.
Vroeger was ze een zeer goede schaatster, ze heeft veel prijzen geschaatst. Maar toen ze een jaar of 17 was werd het wat minder door blessures. In het wielrennen is ze nog wel erg fanatiek, een echte sportfan. Ze werkt als dokters-assistente in Haaksbergen en we zien elkaar regelmatig. De kinderen zitten in dezelfde leeftijd dus soms komen ze bij ons en vice versa.

briantrrouwfoto
De trouwfoto van Brian en Maike, oktober 2005

PARTNER 
Maike Blokhorst – Jannink (37), afkomstig uit Markvelde en van ’n Fraans. Zij werkt bij ZorgAccent in Almelo en komt bij gezinnen thuis waar het niet zo lekker loopt. Dat kan psychische oorzaken hebben, financiële moeilijkheden, maar het kan ook huiselijk geweld zijn of alcoholmisbruik, et cetera.
Maike is superlief, erg zorgzaam en heeft ook een luisterend oor. Niet alleen voor mij, maar ook voor familie en vrienden.

briankidsMart en Lotte>>

KINDEREN
Mijn vrouw en ik hebben een dochter Lotte (7) en een zoon Mart (6). Lotte lijkt veel qua karakter op Maike, Mart lijkt veel op mij. Ze zijn allebei erg slim. Ze zijn me soms te slim af, ha ha! Beiden zitten ze op basisschool De Troubadour in Haaksbergen, maar die gaat fuseren met twee andere scholen. Dit wordt basisschool De Kameleon. Het gaat goed met ze.

PERSOONLIJKHEID 
Wat ik al zei, som ben ik eigenwijs. Verder ben ik heel erg sociaal, denk ik. Ik heb wel het idee dat niemand boos op mij kan worden. Ik wil voor iedereen altijd het juiste en beste te doen. Maar ook in mijn werk moet ik soms mensen teleurstellen. Daar heb ik een hekel aan, maar soms moet dat.

WAT AAN MEZELF VERBETEREN
Ik moet het rustiger aan gaan doen. Ik wil het voor iedereen goed doen en moet mezelf en mijn gezin meer tijd gunnen. Anders doe ik mezelf en mijn gezin tekort. Bij Amuzant ben ik actief als slagwerker, maar daar ga ik al mee stoppen. Ze zoeken nog mensen dus je kunt je aanmelden!

WAT MOET IN DE WERELD VERBETEREN 
Ik vind die aanslagen van de laatste tijd zo belachelijk. Berlijn, Parijs, noem maar op. Ik vind het echt verschrikkelijk. Ik snap niet dat mensen zo gebrainwashed kunnen worden om dit te kunnen doen.

ERGERNISSEN 
Mensen die hun afspraken niet nakomen. Vooral op het werk als mensen vlak van te voren afzeggen of met onderaannemers dat de planning niet nagekomen wordt.

40jarig1
Foto gemaakt tijdens het 40-jarig huwelijk van BrianSouders. Bovenste rij vlnr: Niek, Miranda, Frans, Ans, Brian en Maike met Mart op haar arm.
Daaronder: Jelle, Job, Elke (kinderen van Miranda) en Lotte.

HOBBY’S
Muziek, dat is één van mijn grootste hobby’s. Bij Don’t Shoot ben ik zanger. Dit is een feestband. We spelen van alles. Op bruiloften, in kroegen, feesttenten. De laatste tijd is het rustig maar we hebben wel eens 16 tot 20 optredens in het jaar gehad. Hiervoor repeteren we één keer in de twee weken. Bij Amuzant ben ik nog actief als slagwerker. Verder mag ik graag met de kinderen op pad gaan en klussen bij huis vind ik erg leuk. En een biertje drinken met de kameraden doe ik graag.

BOEK
Dat is het boek van Gerard Ekdom ‘Ik zal kijken wat ik voor je kan doen’. Dat is een boek over hoe hij opgegroeid is en al vanaf de geboorte iets met muziek wilde. Ik ben wel fan van hem, een geweldige vent.

MUZIEK 
Ik ben erg veelzijdig. Nederlandstalig, rock, klassieke muziek. Grote concerten van U2 of eerder Normaal, dat vind ik erg mooi.

CD
Goede vraag. Nu heb ik de Top2000 erop. Ik luister eigenlijk geen cd’s. 

ETEN
Entrecôte. Ik kook normaal gesproken niet, maar kan me er wel mee redden. Ik ben geen kookwonder.

LAND 
Duitsland en Oostenrijk. Ik kan de taal goed en de landschappen zijn erg mooi. Hopelijk gaan we nog een keer op wintersport in een van de landen, dat zou mooi zijn.

STAD 
Stockholm, dat vind ik een erg mooie stad. Daar ging onze huwelijksreis naartoe, dat was mooier dan verwacht. Je hebt daar de wachtwisseling van de wacht bij het Koninklijk Paleis welke dagelijks plaats vindt. Dat is een indrukwekkende ceremonie, erg gaaf.

14370269 1195174417211877 7013522060098288398 n
Brian met Jayne

DIER 
Een hond. We hebben zelf een hond, Jayne. Je kan er mee spelen, de gekste dingen mee doen. Elke hond heeft zijn eigen karakter. Dat vind ik geweldig.

POLITIEKE PARTIJ 
Daar hou ik me eigenlijk niet mee bezig.

TV PROGRAMMA 
De Wereld Draait Door en RTL Late Night vind ik mooi. En als ik het redden kan, kijk ik Formule 1 en Max Verstappen. Dat vind ik erg mooi om naar te kijken.

SPORT
Zelf doe ik niet aan sport, ik wil het wel weer oppakken. In april is suikerziekte type 1 bij mij geconstateerd, dat is op vrij hoge leeftijd. Normaal zie je type 1 onstaan bij kinderen. Ik ben er een behoorlijke tijd ziek van geweest. Wel heb ik de mazzel dat mijn alvleesklier nog voor 60% werkt. Dit kan ik aanvullen met insuline, zodat het weer normaal werkt. Wel moet ik oppassen met wat ik eet en drink. Als ik de suikerspiegel weer op regel heb, wil ik weer gaan hardlopen en fietsen.

AUTO
Ik ben niet zo’n autofan. Ik ben gelukkig met mijn Opel Astra en hij rijdt nog prima.

WAAR MOGEN WE JE ’s NACHTS VOOR WAKKER MAKEN 
Als ik de Lotto win, verder laat me maar lekker liggen.

TOEKOMST
Zoals het nu gaat vind ik het mooi gaan. Ik haal eruit wat erin zit en dat hoop ik in de toekomst te kunnen blijven doen.

LEVENSMOTTO
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Ik ben maar een eenvoudige boerenlul en daar schaam ik me niet voor, naar het nummer van Normaal.

Dilemma's
ZOMERVAKANTIE OF WINTERSPORT
Dan ga ik toch voor de wintersport, alleen moet het financieel haalbaar zijn. Dat zit er nu even niet in.

SAMEN OP STAP OF SAMEN OP DE BANK
Dan samen op de bank, of aan de keukentafel. Omdat ik al vaak op pad ben, mag ik graag samen met Maike op de bank zitten.

ZINGEN OF DRUMMEN
Dat is een lastige vraag. Je kunt geen appels met peren vergelijken, ik kan echt geen keuze maken.

HAAKSBERGEN OF HENGEVELDE
Haaksbergen. De sociale controle is minder en de faciliteiten zijn hier beter. Je kan hier meer. Het leukste van Haaksbergen vind ik de MBS (Museum Buurtspoorweg).

CDA of PvdA
Ik heb er weinig mee, maar doe maar CDA. Maar dat is dan van huis uit.

FC TWENTE OF HERACLES
FC Twente. Het is korter bij voor mij en ik volg het al vele jaren. Ik denk dat Twente ook meer leeft in Overijssel dan Heracles. Misschien komt het door mijn kameraden want die zijn bijna allemaal voor FC Twente.

AMUZANT OF DON’T SHOOT
Don’t Shoot. Daarmee speel je op bruiloften en als je frontman bent, is er niets mooier dan de mensen aan het dansen te krijgen. Daar beleef ik veel ‘schik’ aan. Dat krijg je bij Amuzant niet zo snel voor elkaar. Hoewel Amuzant wel in mijn hart zit.

OPEL OF RENAULT
Dan ga ik voor de Renault. Die nieuwe types vind ik geweldig mooi. Opel heb ik wat minder mee, ondanks dat ik een prima Astra heb.

DAVID BOWIE OF FREDDY MERCURY
David Bowie. De muziek van hem vind ik veel mooier dan die van Queen. Toevallig zijn we met een medley bezig waar ‘Let’s Dance’ van David Bowie ook in zit. Bohemian Repsody van Queen heb ik wel eens mogen zingen maar ik heb er niet zoveel mee.

GEEL OF GROEN
Groen, want als het gras geel is dan is het dood, ha ha!

brianmaikevader
Maike en haar vader Wim Jannink tijdens het huwelijk van Brian en Maike, drie weken voordat hij overleed.

15781928 1262913640441649 562233878 n
Don't Shoot

Laatst aangepast op dinsdag, 03 januari 2017 13:08
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.