vrijdag, 20 januari 2017 05:41

Kleur bekennen tweede jaargang. Aflevering 38:  Miriam Doeschot

Geschreven door

Miriam Doeschot-Reuver, jarenlang was zij een vertrouwde en betrouwbare persoonlijkheid binnen het bestuur van de Hengeveldse Zomerfeesten. Het was iemand waar je van op aan kon. Dit staaltje herhaalt zij momenteel bij de Hengeveldse voetbalvereniging WVV’34 waar zij verantwoordelijk is voor de social media en Sportlink. Dat allemaal met Bentelose roots!
Miriam Doeschot (34): perfectionistisch behalve als het om vakantie gaat, bekent kleur. (Door Raymond Wegdam)

“Maak iets bespreekbaar en houd het dicht bij jezelf, dan kun je het niet snel verkeerd doen”

NAAM
Miriam Hendrika Maria Doeschot-Reuver. Ik ben vernoemd naar mijn beide oma’s.

GEBOORTEPLAATS
Ik ben geboren op 24 maart 1982 in het ziekenhuis in Hengelo en opgegroeid in Borne. Ik woonde daar in een gezellige buurt, waar ik net als in Hengevelde alle buurtkinderen kende. Een zorgeloze jeugd in de Henry Dunantstraat, we woonden ook nog eens in het voormalige Rode Kruisgebouw! (Henry Dunant was de oprichter van het Rode Kruis red.)

SCHOOL
Eerst natuurlijk de basisschool, dorpsgevoel; gezellig met vriendinnen en kinderen uit de buurt. Vervolgens ging ik naar het Twickel College in Borne. Ik volgde de opleiding Sociaal Juridisch Medewerker en daarna studeerde ik Human Resource Management bij de Saxion Hogeschool in Deventer.

BEROEP
Ik ben verzuimcoördinator bij SOWECO, van oorsprong een sociale werkvoorziening en inmiddels een maatschappelijke onderneming met ongeveer 1300 medewerkers die zich richt op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, werkgevers en de lokale overheid. We streven ernaar dat zoveel mogelijk mensen meedoen in de samenleving door te werken en zich te ontwikkelen. In mijn functie stuur ik de verzuimunit aan die zich richt op het ziekteverzuim binnen de organisatie en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. We maken afspraken met de arbodienstverlener, adviseren, overleggen met leidinggevenden over de manier waarop zij omgaan met ziekmeldingen, gaan op huisbezoek bij zieke medewerkers, enzovoort.
Daarnaast zit ik in de ondernemingsraad. Daar gaat best veel tijd in zitten qua voorbereiding, het lezen van stukken en het voeren van gesprekken, maar ik haal er veel voldoening uit en het is een mooie manier om jezelf verder te ontwikkelen. 


DSCN4883

Links Tess en rechts Lynde

KINDEREN
We hebben twee dochters. Onze oudste is Lynde (9), een sociale en zorgzame meid. Ze handbalt bij WHC in de E2. Daarnaast volgt ze nu zo’n twee jaar paardrijles en daarvoor gaat ze op vrijdag naar de manege in Goor. Onze jongste dochter Tess (8) is een stoere meid met een gezonde dosis humor en een duidelijke eigen mening. Zij maakt zich niet snel druk over wat een ander er allemaal van vindt, maar heeft ondertussen wel een klein hartje hoor! Ze zit op voetbal en keept in F1.

DSCI1821VADER
Mijn vader Tonnie Reuver (65) komt oorspronkelijk uit Hengelo. Hij is iemand die voor iedereen klaar staat en is een lieve vader voor ons. Hij werkte altijd in de bouw waarvan vele jaren bij Oude Wolbers in Borne. Hij is nu zo’n drie jaar met de VUT en geniet optimaal van de kleinkinderen en zijn hobby de jacht. Mijn vader houdt van de natuur. Daarnaast wandelt hij regelmatig als vrijwilliger met ouderen die in een rolstoel zitten.

MOEDER
Mijn moeder Gerda Reuver-Leusink (65), geboren in jawel: Bentelo! Ma is nog steeds werkzaam bij BTK zorg. Ook zorgt zij als vrijwilliger voor bloemstukken in de kerk in Borne. Bloemschikken is haar hobby net als tuinieren. Zij is te omschrijven als lief en zorgzaam, de kinderen komen altijd op de eerste plek en nu dus ook de kleinkinderen. Elke maandag zijn mijn ouders bij ons thuis voor Lynde en Tess.
IMG-20170118-WA00081
-29

Broer Arjan met partner Gabi

-42

Broer Robert met partner Ellen

BROERS
Ik heb twee oudere broers, de oudste is Arjan (40) en hij woont in het Duitse Gronau met zijn Duitse vrouw Gabi. Hij is werkzaam als technisch adviseur bij Rijkswaterstaat. Hij lijkt wel op mij qua karakter. Mijn jongste broer is Robert (39). Hij woont in Heeten en is getrouwd met Ellen. Ze hebben een dochter Lieke van twee. Robert is modelmaker voor de betonbouw. Ik heb sowieso een goed contact met mijn familie. Zo zijn we onlangs met z’n allen een weekend weg geweest naar Groningen, omdat mijn ouders beide 65 waren geworden.

PARTNER
Ik ben getrouwd met Rob Doeschot (37). Hij is sociaal, gezellig en houdt wel van een feestje! Hij werkt al jaren bij Tuinte Mobi Home. Wat hij ziet kan hij maken, hij heeft echt twee rechterhanden. Rob is een lieve vader voor Tess en Lynde en staat altijd klaar om anderen te helpen.

PERSOONLIJKHEID 
Ik heb een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, ben gedreven en actief. Ik houd mij graag aan gemaakte afspraken en ben eerlijk en direct in opbouwende zin.

AAN JEZELF VERBETEREN
Soms zou ik willen dat ik wat meer tijd voor mijzelf neem. Niet overal aan meedoen. Maar in mijn enthousiasme en door mijn verantwoordelijkheidsgevoel lukt mij dat niet altijd.

WAT MOET ER IN DE WERELD VERBETEREN
Het zou wat beter in de wereld gaan als mensen zich niet zoveel met elkaar bemoeien. Dat is van toepassing op de actualiteit als het gaat over oorlogen en onvrede in de wereld, maar kan ook dichtbij aan de orde zijn. Als het over jezelf en de omgang met anderen gaat. Mensen bemoeien zich teveel met elkaar en doen daarbij vaak aannames. Aannames zijn de basis van mislukkingen, vooral op het vlak van communicatie.

WAKKER MAKEN VOOR
Als iemand mij echt nodig heeft midden in de nacht mogen ze me daarvoor wakker maken. Maar niet om iets dat op tv zou zijn of zo. Dat hoor ik de volgende dag allemaal wel.

EEN VANDAAG OF GOEDE TIJDEN SLECHTE TIJDEN
Dan toch maar Goede Tijden Slechte Tijden. Ik blijf er niet voor thuis, maar kijk het wel vaak. En het mooie is dat als je het even niet gevolgd hebt, je er zo weer in kunt stappen. Ik kijk overigens niet veel televisie.

scan0002 miriam

DORP OF STAD
Dorp. De gemoedelijkheid en de saamhorigheid in een dorp spreken mij aan. Ook vind ik het een prettige omgeving voor de kinderen om in op te groeien. Ik kom natuurlijk niet uit Hengevelde, maar probeer mij wel in te zetten voor ons dorp – want zo voel ik dat wel. Toen ik in Hengevelde kwam wonen was het een bewuste keuze van me om vrijwilligerswerk te gaan doen. Om het dorp en de mensen te leren kennen. Zo ben ik toen bij het bestuur van de Zomerfeesten terecht gekomen.

ERGERNISSEN
Ik houd zelf van eerlijk en direct. Ik erger mij wel eens aan mensen die om de situatie heen draaien. Ik ben best direct en probeer dat op een eerlijke en opbouwende manier te zijn. Maak iets bespreekbaar en houd het dicht bij jezelf, dan kun je het niet snel verkeerd doen.

HOBBY’S
Lezen is een hobby van mij, het liefst waargebeurde verhalen.

BOEK
Ik lees nu het boek Judas, over topcrimineel Willem Holleeder en zijn familie. Echt een specifiek favoriet boek heb ik niet.

MUZIEK
Als ik radio luister, staat die altijd op radio 538. Een duidelijke voorkeur voor muziek heb ik niet. Ik vind het super dat Kensington weer optreedt tijdens de komende Zomerfeesten. Maar ook tijdens het kantinefeest het eerste weekend zal ik mij prima vermaken. Een goede keuze om verschillende avonden neer te zetten, zo word je geen concurrent van je eigen feest en trek je verschillende doelgroepen aan.

ETEN
Biefstuk!

WP 20160810 15 19 00 ProLAND
Echt een favoriet land heb ik niet, wel houd ik er van om op vakantie te gaan. In tegenstelling tot alle andere dingen, plannen we onze vakanties vaak op het laatste moment. Ik weet nu bijvoorbeeld nog niet waar we in de zomer naar toe willen. Andere zaken bereid ik goed voor, maar vakanties niet.

STAD
We zijn afgelopen zomer naar Parijs geweest in combinatie met een bezoek aan Disneyland. Dat was kort na de aanslagen, de beveiliging was overal in de stad nadrukkelijk aanwezig. Maar ondanks dat hebben we erg genoten. Het is bijzondere stad met volop bezienswaardigheden en sfeer. We willen nog graag een keer met de kinderen naar Barcelona. En Tess wil dan natuurlijk Camp Nou zien!

DIER
Onze hond Max! Het is een Duitse staande korthaar. Ik ben zelf opgegroeid met een hond en ik vind het fijn dat onze meiden er ook mee opgroeien.

POLITIEKE PARTIJ
Ik schommel tussen CDA en VVD. De gedachtengang van het CDA heb ik van huis uit het meeste meegekregen. Er zijn zoveel partijen en bijna allemaal hebben ze wel iets goeds dat ze nastreven. Het is jammer dat je dat na de verkiezingen niet altijd terugziet. Het CDA past voor mijn gevoel het beste bij mij.

TV PROGRAMMA
Ik volg niet veel programma’s op tv. Als ik een keuze moet maken dan gaat het om een inhoudelijk programma zoals documentaires en autobiografische films.

SOWECO
Veel mensen kennen de sociale werkvoorziening van de groenwerkzaamheden en de verhalen over mensen die als het regent direct naar binnen gaan. Die vooroordelen ken ik natuurlijk ook. Maar dat is al lang niet meer zo kan ik je vertellen! De tijd van “pamperen” is al lang voorbij. We steken veel energie in mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om hen zoveel als mogelijk te laten participeren in de samenleving en te werken. Het maximale uit de mensen proberen te halen, een mooi streven toch!?

SPORT
Zelf sport ik niet, misschien een mooi voornemen voor 2017. Wel wandel ik regelmatig een eind.  Verder ben ik leidster van de E2 bij WHC waar Lynde in speelt en natuurlijk ben ik regelmatig op het voetbalveld te vinden voor onze keepers Tess en Rob.

LEVENSMOTTO
Blijf altijd jezelf, er zijn anderen genoeg! Als je dicht bij jezelf blijft, doe je het niet snel verkeerd. Volg je hart, want dat klopt!

VAN GAAL OF KOEMAN
Ha ha! Dat ik plaats nam in het bestuur van WVV leidde bij Tess tot de reactie: ”Maar mama, jij weet toch helemaal niets van voetbal…?” Ik weet er inderdaad niet zoveel van en kan geen zinnige keuze maken tussen van Gaal of Koeman.

BELGIË OF DUITSLAND
Duitsland, want daar woont mijn broer. 

HANDBAL OF VOETBAL
Daar kan ik toch niet tussen kiezen! Oké, omdat ik in het bestuur zit, zal ik voor de voetbal kiezen.

FACEBOOK OF TWITTER
Facebook dan maar, dat heb ik zelf, maae in een redelijk passieve vorm. Twitter heb ik nog niet, maar daar zal voor WVV’34 binnenkort verandering in komen.

BIER OF WIJN
Geen van beide. Ik drink zelf amper alcohol. Misschien ben ik daarmee wel een beetje een uitzondering in het feestende Hengevelde ha ha! Tijdens een feestje of de zomerfeesten, neem ik zo nu en dan wel eens een WKD.

EUROPA OF AMERIKA
Europa. Er is in dit continent nog genoeg te zien wat mij betreft.

RUTTE OF WILDERS
Rutte. Geert Wilders is mij te extreem. Hij heeft zo nu en dan wel eens een standpunt waar wellicht wat voor te zeggen is, maar de manier waarop hij dit communiceert en uitdraagt maakt dat ik afhaak.

SNEEUW OF HITTEGOLF
Sneeuw! Ik houd ook wel van de zomer hoor, maar ik vind sneeuw erg leuk! Het is toch geweldig dat de kinderen afgelopen week heerlijk ik de sneeuw konden spelen. Sneeuwpoppen maken, sleeën, zelfs onze hond werd door de kinderen voor de slee gezet en rende ermee door de straat. Ze schaterden het uit.

HERACLES OF FC TWENTE
Via het werk ga ik wel eens naar Heracles en ik ben ook wel eens bij FC Twente geweest. Aankomende vrijdag gaan we met WVV naar de wedstrijd FC Twente-Heracles. Laten we het maar houden op beide.

DSCN1561OP VAKANTIE OF THUIS BLIJVEN
Op vakantie. Maar lekker thuis zijn is ook geen straf. Als we op vakantie gaan doen we dan met ons gezin, niet met anderen samen. Tijdens de vakanties zijn we niet de hele dag op het strand of de camping te vinden. We houden er van wat van het land en de cultuur te zien, er op uit te gaan. 

ZOMERFEESTBESTUUR OF WVV BESTUUR
Daar kan ik echt niet tussen kiezen! In 2008 ben ik gestart in het bestuur van de Zomerfeesten en afgelopen jaar was het laatste jaar. Ik zit dit jaar nog wel in de jubileumcommissie vanwege het 50-jarig bestaan van de Zomerfeesten en daarnaast regel ik samen met Rob Kuipers het een en ander met de kermisexploitanten. In de jaren in het bestuur heb ik veel geleerd en heb ik veel mensen leren kennen. Er komt ontzettend veel kijken bij het organiseren van dit evenement, waar je als outsider geen weet van hebt. Ik heb met name gezien waar een dorp sterk ik kan zijn. En diezelfde betrokkenheid en de drive om gezamenlijk iets moois neer te zetten zie ik nu van dichtbij bij WVV’34. Dat vind ik mooi en daar draag ik graag aan bij.

JV MIRIAM

Miriam wordt welkom geheten tijdens de jaarvergadering bij WVV'34 op 12 september 2016

In Kleur Bekennen schetsen we om de tien dagen aan de hand van een groot aantal onderwerpen een profiel van een Wegdammer uit Hengevelde of andere plaatsen. Zijn of haar persoonlijke gegevens, zijn of haar favoriete opties bij een tiental vrijetijdsbestedingen willen we weten en tot slot laten we hem/haar een keuze maken uit twee items. Zo ontstaat een helder profiel van deze Wegdammer.

Laatst aangepast op vrijdag, 20 januari 2017 07:26
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.