maandag, 20 maart 2017 06:06

Kleur bekennen, tweede jaargang. Aflevering 43: Edo Oude Rikmanspoel

Geschreven door

Hij is samen met zijn Kim de eerste bewoner van Marke III waar hij nu ruim twee weken woonachtig is. Zijn oproep met een ondertoon luidt: We zoeken nog leuke buren aan de Diepenheimsestraat. Er is nog een aantal kavels te koop, maar wees snel. De verkoop gaat hard. Edo speelde tot zijn achttiende in het eerste van WVV’34 waarna een beenbreuk een einde maakte aan deze periode. Edo Oude Rikmanspoel (bijna 32), een gedreven man met een opmerkelijke voorkeur voor muziek, bekent kleur.
(Door Raymond Wegdam)

 

Bentelo, altijd gezellig daar; met de Zomerfeesten voel ik me er altijd meer dan welkom.

 


edo kleur bekennen 10

Edo met broer Bart

NAAM
Edo Hermanus Maria Oude Rikmanspoel. Hermanus komt van mijn overgrootvader van Oude Rikmanspoel en Maria zal wel te maken hebben met mijn katholieke achtergrond.

GEBOORTEPLAATS
Ik ben geboren op 14 april 1985 in Hengevelde en opgegroeid in een buurt met veel kinderen van mijn leeftijd. Paul Semmekrot, Bendert Katier en Jorien Pierik waren degenen waar ik het meest mee omging. Veel verstoppertje en voetballen bij het kunstwerk aan de Pieperiet vierden de boventoon

SCHOLEN
Eerst natuurlijk de Petrusschool Hengevelde, vervolgens richting het Twickel College in Delden. Dit viel allemaal nog in de categorie zesjes cultuur; ik vond het in die tijd nog wel een keer goed. Werkstukken die zo nu en dan gemaakt moesten worden, werden uitbesteed, vond ik mooi om te doen ha ha!  Vervolgens naar het Saxion, de Hogeschool, Bouwkunde en een kopstudie Commercieel Technische Bedrijfskunde die ik beide heb afgerond. Daar werd ik met studeren een stuk serieuzer, dat interesseerde mij ten minste.

edo kleur bekennen 1
Enkele producten van Asselux in beeld

BEROEP
Mede-eigenaar Asselux BV (samen met Mathijs Asschert). Wij produceren en realiseren hoogwaardige sanitair en badkamer concepten, daarnaast maken we ook steeds meer op het gebied van interieur en exterieur.
Van der Valk is bijvoorbeeld een klant van ons, waarvoor we badkamers realiseren, maar ook complete interieurinrichtingen, zoals balies, barren, haardbekledingen. Daarnaast produceren we keramische wastafels voor een aantal grote badmeubel-leveranciers in Nederland en Duitsland.
Ik houd me vooral bezig met de dagelijkse bedrijfsvoering. In principe komt alles langs mij heen van offertes t/m de uitvoering.

KINDEREN
Géén

edo kleur bekennen 5<<<Opa Hans met kleinzoon Sep

VADER
Hans Oude Rikmanspoel (64) en is opgegroeid in Oele. Sinds kort  pensionado, maar  afgelopen jaar fungeerde hij als bouwopzichter op onze bouw. Pa is een fanatieke, enthousiaste, lieve en betrouwbare man, die voor veel mensen klaar staat! Als de buren in nood zijn, doet hij daar de tuin al is het netto rendement wel eens laag door de lange en vele gesprekken op straat! Hij is in het verleden jaren actief geweest als bondsscheidsrechter. Hij heeft onder andere gefloten in de hoogste jeugdcategorie. Later was hij nog jaren actief als clubscheidsrechter voor WVV. Hij heeft zelf ook nog gevoetbald, in Boekelo, Beckum en natuurlijk Hengevelde.

MOEDER
Rieky Oude Rikmanspoel – Tuinte (61). Moeder van beroep, al is ze jaren in de verkoop bij Très Chic werkzaam geweest. Op het moment dat mijn broer Bart er aan zat te komen is zij daar gestopt. Ma is een lieve, vrolijke, enthousiaste vrouw die ook altijd voor iedereen klaar staat en dol is op kinderen. (De buurkinderen zullen dit bevestigen! red.) Jarenlang heeft zij een kinderopvang gedraaid aan huis. In het verleden was zij trouwens nog fanatiek handbalster in WHC 1.

edo kleur bekennen 4

Bart met zijn partner Kelly Koppelman

BROERS/ZUSSEN
Een broer, Bart Oude Rikmanspoel (33).  Een vrolijke behulpzame broer. Maar nog veel belangrijker een goede vader voor Sep (4) en Liv (2) samen met Kelly Koppelman die uit Haaksbergen komt. Daarnaast is hij erg  druk met zijn werk bij Tuinte Bouwbedrijf, Daarvoor heeft hij veel passie en daarnaast is hij erg goed in zijn vak. Hij zou wel eens meer zijn ongenoegen mogen uiten. Bart is al jaren geleden gestopt met voetballen vanwege een chronische heupblessure

PARTNER
Kim Eijsink uit Bentelo. Lieve, leuke en zorgzame meid, waarmee ik veel lol beleef en leuke dingen onderneem. Ik heb haar 12 jaar geleden ontmoet bij café Assink hier in Hengevelde. Eerst wilde ze niets van mij weten. Niet opgeven hè! Ze volleybalt nog steeds in Bentelo bij de Polstars; trouw aan blauw! Kim werkt bij Coppa, zij verzorgt via dit bedrijf de inkooptrajecten voor onder andere ziekenhuizen. Afgelopen jaar hebben we samen een nieuw huis gebouwd aan Diepenheimsestraat te Hengevelde {is erg mooi geworden}.  Daarnaast gaan we graag samen op wintersport vakantie. 

edo kleur bekennen 7

Ouders Rieky en Hans Oude Rikmanspoel

PERSOONLIJKHEID
Druk, hardwerkend , fanatiek, zorgzaam, sociaal. Ik denk dat ik met de meeste mensen wel goed op kan schieten en ook leg ik gemakkelijk contacten. Wel kan ik veeleisend zijn, bijvoorbeeld met de voetbaltrainingen of wedstrijden verlang ik van iedereen 100% inzet, staat het mij vervolgens niet aan dan laat ik dat wel merken!

AAN JEZELF VERBETEREN
Ik ben vrij druk van me zelf, het zou goed zijn als ik in sommige situaties iets rustiger zou zijn, soms iets te impulsief. Door rustig te blijven is de kans groot dat het bij de ander allemaal veel beter overkomt. Met het personeel heb ik dat wel eens, dan heb ik iets in mijn hoofd en na de uitleg ga ik er te snel vanuit dat de ander het ook snapt.

WAT MOET ER IN DE WERELD VERBETEREN
Misschien en cliché: Minder oorlogen en aanslagen. Wat er in de afgelopen periode weer gebeurd is op het diplomatieke vlak met Turkije; ze willen in ons land zieltjes winnen door een ander hun gedachtegoed op te leggen.

bouw

Samen aan het 'bouwvakken' aan de Diepenheimsestraat

WAKKER MAKEN VOOR
Kim! Moeder Rieky vult gelijk aan: ”Op het moment dat Edo te horen kreeg om 2.00 uur ’s nachts dat zijn broer vader geworden was van Sepp moest hij direct richting het ziekenhuis om hem te feliciteren, dat mag je er wel bijzetten!”

EEN VANDAAG OF GOEDE TIJDEN SLECHTE TIJDEN
Geen van Beide, ik kijk liever een goede serie op Netflix bijvoorbeeld. Peaky Blinders. Een Britse gangsterserie met Cillian Murphy, naar het verhaal van de Peaky Blinders bende die net na de Eerste Wereldoorlog actief was in Birmingham. Het Ierse dialect. Heerlijke serie.

DORP OF STAD
Dorp. De saamhorigheid zoals hier in Hengevelde spreekt mij meer aan dan het anonieme in een stad, ieder voor zich. Het ondernemende zoals zich dat hier uit met de Zomerfeesten en ook bij WVV, prachtig toch!

ERGERNISSEN
Mensen die JA zeggen en NEE doen. Dan maak je een afspraak met mensen en in de tussentijd bedenken zij zich zonder dat naar je uit te spreken. Dan zeg je dat toch.

WVV 2 kampioen 57

Edo in actie tijdens de kampioenswedstrijd van WVV 2 in mei 2016

HOBBY’S
Vrienden, voetbal en skiën, al hebben we dat laatste door het bouwen van de woning een jaartje over moeten slaan. We gaan ieder jaar met de familie Eijsink richting Oostenrijk, mooie pistes en een donders gezellige après-ski.

BOEK
De biografie van Andy van der Meyde, echt een mooi boek om te lezen. Fantastische anekdotes van iemand die overal lak aan heeft.

MUZIEK
Django Wagner, dus Nederlandstalig, Django Wagner werd geboren op een woonwagenkamp en groeide op in een muzikale zigeunerfamilie. Dus je kunt rustig stellen, ik ben dan uitermate tevreden met het nieuwe programma van de Zomerfeesten het Grootste Kantinefeest van Nederland.

ETEN
Japans, ik ga met Kim wel eens richting Enschede naar Tao. Dat restaurant bevindt zich op wandelafstand van het Centraal Station, aan de Deurningerstraat. Via de halfopen keuken en de sushi-bar is te zien hoe TAO chefs de specialiteiten voor je klaarmaken. Erg lekker, ook is het sinds kort in Bentelo af te halen bij  Eastern Plaza.

edo kleur bekennen 8

Skien met de familie Eijsink

LAND
Oostenrijk, wat mij betreft zowel in de zomer als in de winter, vind ik gewoon een mooi land met een prettige bevolking

STAD
Hamburg, vooral tijdens tijdens de Schlagermove!  Daar ga ik al jaren heen met onder andere de grondlegger Edwin Tuinte, Paul Semmekrot, Roy Tuinte, Don Wentink, Bendert Katier, Jan Willem Pigge, Jos ter Huurne, Joris Roelink, Joost de Witte. Tijdens de zomermaand juli weerklinken de alombekende Duitse schlagers van de jaren '60 en '70 in de Hamburgse binnenstad. Honderdduizenden mensen dansen op de muziek van toen tijdens het Schlagermove-festival, geweldig!

POLITIEKE PARTIJ
VVD, ik ben van mening dat zij in de afgelopen regeerperiode het prima gedaan hebben. Dit gedachtegoed zou dan dus voortzetting moeten krijgen en niet zoals in Amerika waar mensen door Obama Care na jaren weer gebruik konden maken van de gezondheidszorg en Trump die het vervolgens in zijn eerste week weer afschaft.

TV PROGRAMMA
Fox Sport of RLT Late Night, maar op dit moment even niets. De KPN laat nog even op zich wachten waardoor we nog geen tv of internet hebben. Over het algemeen kijk ik veel voetbal en sinds het succes van Max Verstappen volg ik de Formule 1.

MARKESINGEL OF DIEPENHEIMSESTRAAT
Diepenheimsestraat. Aan de Markesingel hadden we een lastige buurman.

WVV 2 kampioen 180

Kampioen bij vv Hengelo in 2016

SPORT
Naast de voetbal heb ik in mijn jeugd fanatiek getennist, ben onder andere nog clubkampioen geweest. Als ik ooit zou stoppen met voetballen denk dat nog wel weer op te gaan pakken. Ik speelde al op mijn 16e in het eerste van WVV, tot mijn beenbreuk thuis tegen Bentelo. Daarna heb ik 4 jaar niet gevoetbald, ik had complicaties en ben in die periode 3 keer geopereerd. We zijn met het 2e elftal afgelopen seizoen kampioen geworden en staan nu wederom bovenaan.

LEVENSMOTTO
Leef! Geniet van elke dag, het slechte nieuws kan morgen komen. Je hoort wel eens, een arbeidsverleden van 45 jaar of zo en vervolgens wil men eindelijk van het welverdiende pensioen gaan genieten. Zover komt het dan nauwelijks, later is al lang begonnen.

VAN GAAL OF KOEMAN
Van Gaal vind ik bij vlagen geweldig, wat een  als persoonlijkheid. Als ik nog denk aan zijn optreden op het Marienplatz; Wir Sind die beste, prachtig toch? Maar Koeman vind ik een betere trainer.

kleinBELGIË OF DUITSLAND
Uiteraard  Duitsland. Vind ik een mooi land waar ik graag heen ga. De omgangsvorm, de gemoedelijkheid, als daar in een vol café iemand je per ongeluk aanstoot krijg je welgemeende excuses, dat maak ik hier wel eens anders mee.

VV BENTELO OF ROOD ZWART
VV Bentelo altijd gezellig daar. Met de Zomerfeesten daar ook, voel ik me altijd meer dan welkom.

FACEBOOK OF TWITTER
Facebook, vooral voor mijn werk gebruiken we Facebook, is meer visueel dan Twitter. Met WVV 2 hebben we wel een Twitter account.

BIER OF WIJN
Bier. Wijn drink ik slechts incidenteel bij gelegenheid, bier vind ik lekker.

EUROPA OF AMERIKA
Europa, ik ben weliswaar nooit in Amerika geweest, het zal vast een mooi land zijn maar zoals het op mij overkomt: Alles wordt er zo opgeblazen, een gemaakt land waar veel nep is gebaseerd op lucht. Mensen met 7 creditcards met een limiet van 5000 dollar waarna de economie als een kaartenhuis in elkaar stort.

RUTTE OF WILDERS
Rutte. Het is misschien wel goed dat er mensen zoals Geert Wilders zijn, hoe je het ook wendt of keert, tot discussie leidt het wel. Maar Wilders zelf komt niet verder dan overal tegenaan schoppen, regeren kan hij volgens mij niet. In Mark Rutte heb ik wel,vertrouwen, met Wilders aan de macht weet je nooit van tevoren wat hij allemaal gaat doen.

SNEEUW OF HITTEGOLF
Sneeuw, kan ik lekker skiën. Die zomer in de zon is even leuk maar dan snel er weer uit.

HERACLES OF FC TWENTE
FC Twente. Ik heb van 1999 tot 2013 een jaarkaart gehad maar vanwege een vervelend incident heb ik de kaart ingeleverd. Ik stond altijd op dezelfde plek in van P en ik zag het in al die jaren om mij heen veranderen, meer drugsgebruik, andere mensen om ons heen. Op een gegeven moment was ik er met Kim en werden we keihard in onze rug geduwd omdat we “niet mee zongen”. We hadden geluk dat er een dikke man voor ons stond anders weet ik niet hoe het afgelopen was.

ENGELS OF DUITS
Duits, dat ligt mij beter.

edo kleur bekennen 2
De eerste bewonners op Marke III

OP VAKANTIE OF THUIS BLIJVEN
In de winter skiën. Zomers vind ik rondom huis ook wel prettig.

ASSCHERT OF ASSELUX
Ik ben mede-eigenaar dus die keus is niet zo moeilijk wat dat betreft, al zijn beide bedrijven natuurlijk wel erg nauw met elkaar verbonden.

WAT IK NOG KWIJT WIL
We zoeken nog leuke buren aan de Diepenheimsestraat. Er is nog een aantal kavels te koop, maar wees snel. De verkoop gaat hard.

edo baby

 

edo WVV 2 kampioen 26
WVV 2 momenteel wederom lijstaanvoerder

In Kleur Bekennen schetsen we om de tien dagen aan de hand van een groot aantal onderwerpen een profiel van een Wegdammer uit Hengevelde of andere plaatsen. Zijn of haar persoonlijke gegevens, zijn of haar favoriete opties bij een tiental vrijetijdsbestedingen willen we weten en tot slot laten we hem/haar een keuze maken uit twee items. Zo ontstaat een helder profiel van deze Wegdammer.

 

Laatst aangepast op maandag, 20 maart 2017 08:27
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.