donderdag, 20 april 2017 05:41

Kleur bekennen, tweede jaargang. Aflevering 45: Sandra Veehof

Geschreven door

Omringd met kinderen, zo zie je Sandra Veehof vaak. Op het schoolplein, bij de BSO of bij Bommel de Beer, haar eigen kinderdagverblijf. Sandra stak zo’n 15 jaar geleden haar nek uit en met succes. Na vele uren in de schoolbanken (en nóg) runt ze tegenwoordig samen met haar 10 medewerkers meerdere locaties voor de opvang van kinderen. En dat kost soms best zweten, want het is hard en veel werken. Zo blijft ze in beweging. Sportief is ze dan ook niet, maar des te fanatieker bij het aanmoedigen tijdens crosswedstrijden van zoon Jordy of dansuitvoeringen van dochter Ilse. Samen met haar man Jan Veehof is zij sinds 13 jaar woonachtig aan de Goorsestraat.

Sandra Veehof – Vaanhold, 45 jaar geleden geboren in Beckum, bekent kleur.
(door Milou Wolterinck)

cross oss 002

Het team van Bommel de Beer tijdens het Bedrijvenuurtje op de Zomerfeesten.

NAAM
Sandra Berendina Maria Veehof - Vaanhold. Berendina naar mijn oma van moeders kant. Maria omdat mijn ouders dat mooi vonden waarschijnlijk. Ik heb eigenlijk nooit gevraagd naar de betekenis van mijn doopnamen.

GEBOREN
Op 4 oktober 1971 in Beckum. Ik ben thuis geboren, op de boerderij.

20170419 090250

De gehele familie Vaanhold op de bruiloft van Sandra en Jan

GETOGEN
In Beckum aan de Deldenerdijk 73. Wij woonden op het erf van de familie Altena. Mijn vader was knecht op de boerderij, vandaar dat wij in het voorhuis woonden van één van de twee boerderijen op het erf. Henk en Dien Altena waren voor ons dan ook net een opa en oma. De familie Altena was in bezit van veel landbouwgrond, maar had niet gek veel melkvee. Mijn zussen en ik konden ons altijd opperbest vermaken. We hebben veel buiten gespeeld, in de bossen, hutten bouwen en zo. Ik vond alles leuk, was niet zo van de poppen en andere meisjesdingen. Ik was een echt buitenkind. 

SCHOOL
Ik ben gestart op De Bleek in Beckum, de basisschool. Het was een kleine school, je kende iedereen. We hadden meesters uit Bentelo, meneer Haverkate en meester Ten voorde uit Haaksbergen. Stuk voor stuk leuke onderwijzers. Ik kon met iedereen goed opschieten.
Het leren ging me ook redelijk af, dat scheelde ook. Alleen vond ik rekenen nooit leuk, en dan met name de tafels niet. Als er een overhoring aan kwam, zorgde ik dat ik niet in de klas was. Ik ging dan gauw even naar de wc of zo. Die tafels had ik zo’n hekel aan!
Na de basisschool ben ik naar de Ruisschenborgh in Haaksbergen gegaan. Ik heb toen de kant van de verzorging gekozen. Vier jaar lang heb ik ook daar een leuke tijd gehad. Onlangs kwam ik nog bekenden van toen tegen via Facebook. Dat is echt geweldig leuk.
Natuurlijk had ik in die jaren ook dansles bij dansschool Dwars. Sommige jongens fietsten dan met me mee na afloop, om me thuis te brengen. Van Haaksbergen naar Beckum, en weer terug. En dat voor helemaal niets, nog geen kusje! Gekkenwerk, haha. Mijn danspartner en ik konden goed dansen. We zijn door gegaan tot goud en hebben diverse wedstrijden gewonnen. Op het moment dat ik met Jan voor ons trouwen een paar danslessen nam omdat Jan niet kon dansen, was dit wel even wennen, haha.
Na het voortgezet onderwijs ben ik naar de MDGO-VZ, de Intas, gegaan, aan de Veldmaterstraat voor de opleiding verzorgende. In 2002 heb ik naast mijn werk nog de opleiding tot pedagogisch medewerker gevolgd in Raalte, omdat ik een kinderdagverblijf wilde starten. Daarna deed ik nog een avondstudie, in verband met aangescherpte regels ten aanzien van de eigen onderneming. Om die kennis bij te houden volg ik nu jaarlijks cursussen en trainingen. Een daarvan is bijvoorbeeld de cursus over het taalniveau op 3F, die volg ik nu binnenkort. De regeldruk voor kinderdagverblijven is in Nederland zeer groot. De regels en eisen zijn bijna ontelbaar. Het is best moeilijk daar positief tegenover te staan, maar omdat ik vind dat het aangeeft welke kwaliteit van diensten ik bied, probeer ik er niet teveel van te balen. Bovendien zijn de lessen ook altijd nog wel gezellig. 

dierendag bommel 2011 017

Dierendag bij Bommel met hond Hooch

BEROEP
Na mijn opleiding tot verzorgende heb ik een jaar of vier als voedingsassistent gewerkt bij SMT in Hengelo. Dit was veelal op de Kinderafdeling. Ik vond het moeilijk om dag in dag uit tegen de snoetjes van die zieke kinderen aan te kijken. Ik heb er daarom voor gekozen om een baan in de horeca te zoeken, totaal wat anders. Die baan vond ik bij Hotel Pierik, hier in Hengevelde. In die tijd zijn Jan en ik ook aan de Bekkampstraat (naast Johan en Riky Rosink) komen te wonen. We zijn getrouwd en er kwamen twee kinderen; Jordy en Ilse. Toen Ilse één jaar was heb ik officieel Kinderdagverblijf Bommel de Beer geopend. Ik ben gestart met het huren van een ruimte in het pand van Wolterinck. Na twee jaar konden we uitbreiden door een woonhuis met bedrijfsruimte te kopen hier aan de Goorsestraat 2. Het werd steeds drukker, terwijl de ruimte ontbrak. Ondertussen was namelijk ook al een groot opslaghok op de begane grond bij Wolterinck heel mooi verbouwd voor de BSO. Nadat we eenmaal ons nieuwe pand betrokken hadden, hebben we ook nog die ruimtes even terug gehuurd, het werd alweer te krap. Met de aankoop van het pand aan de Diepenheimsestraat in 2009 hebben we die problemen opgelost. We zijn nog altijd erg blij met de beslissingen die we hebben genomen. In die bijna 15 jaar hebben we heel wat kinderen uit Hengevelde mogen opvangen. We hebben nu 10 medewerkers. Medewerker van het eerste uur is Marieke Steunenberg- Elkink. Het eerste kindje dat we verwelkomden bij Bommel de Beer was Ruben Groothuis (nu dus 15 jaar).

VADER
Hennie Vaanhold. Overleden in 2011 nadat hij bijna twee-en-een-half jaar in het verpleeghuis in Delden heeft gewoond na een TIA. Hij was een harde werker, soms eigenwijs en had als grootste hobby voetbal, alles dat maar voetbalt! Als er wat leuks op tv kwam, moest je gewoon aan de kant als er ook voetbal op was. Alles moest ervoor wijken. 

MOEDER
Rikie Vaanhold – Asteleijner - Spoolder. Van oorsprong afkomstig uit Bentelo. In 2004 op haar 64e verjaardag plotseling overleden aan iets wat we niet weten. Dat was een hele schok. Een heel lief mens, zorgzaam, meelevend met iedereen (er was altijd koffie, dat zei de pastor zelfs nog). Niets was haar te veel. Hobby’s had ze niet echt, ze was altijd aan het werk. De tuin was haar lust en haar leven, die moest er piekfijn uitzien. En dat deed ie. Want zelfs mensen die langs fietsten bekeken de tuin met plezier.

BROERS/ZUSSEN
Ik heb drie zussen. Twee oudere en 1 zusje. Ik ben dus de derde in de rij. Mijn oudste zus is 51 jaar, mijn zus boven mij is 49 jaar en mijn zusje is 44 jaar. Een mooi koppel bij elkaar, hoewel we niet op elkaar lijken. We lopen de deur dan ook niet bij elkaar plat. We hebben alledrie kinderen en zijn daar druk genoeg mee. We wonen allemaal om en nabij Beckum. 

fototoestel sandra 2014 055

Jan en Jordy tijdens een crosswedstrijd

PARTNER
Jan Veehof, wordt 52 jaar in juni. Afkomstig uit Zeldam, achter van de Riet. Een vrolijke, handige en spontane man. Hij is altijd druk in en om het huis. Zijn grootste hobby is sleutelen aan de quad en vervolgens meegaan naar de quadwedstrijden van onze zoon Jordy. Hij is wel fanatiek, (heeft geen last van zenuwen), maar treedt niet op de voorgrond. Voor Jordy geldt hetzelfde.

KINDEREN
Jordy, 18 jaar. Rustige en serieuze vent. Wat hij doet, doet hij voor 100%. Hij gaat er wel voor. Hij doet erg zijn best. Dat heeft hij van mij, haha. De mannen in ons huis kunnen goed samen tegen mij spannen, ze zijn allebei wel bijdehand.
Jordy leeft voor de cross. Met zijn quad rijdt hij onder andere de Open Nederlandse Kampioenschappen. In 2015 is hij bij de Nederlandse Kampioenschappen derde geworden.
Onze dochter Ilse is 15 jaar. Een hele dame, een echt stoer meisje. Altijd al geweest. Ze is spontaan en staat open voor iedereen. Heeft veel vriendinnen, kan met iedereen wel opschieten. Ze is echt helemaal gek van dansen en motorcrossen zo nu en dan. Ze is tegelijkertijd ook dol op kinderen, ze past regelmatig op bij gezinnen in Hengevelde. Wie weet in de toekomst...

IMG 5755

Dochter Ilse met twee kindjes van Bommel de Beer

PERSOONLIJKHEID
Ik ben zorgzaam, spontaan en ben ook iemand die er voor de 100% voor gaat. Maar dat is ook mijn valkuil. Want als ik alles zo precies wil hebben, is dat niet altijd leuk voor de mensen om mij heen. Ik hou ervan om dingen te organiseren, zoals de spooktocht van Bommel of een paaslunch met de kids. En ook onze hal aankleden na elk seizoen vind ik heel leuk. Van het sporten ben ik niet zo. Ik begin weleens, bijvoorbeeld met wandelen. Maar als het weer dan tegen zit of als ik een volle agenda heb, sneuvelen mijn plannen alweer. Handballen heb ik vroeger wel veel gedaan.

WAT AAN MEZELF VERBETEREN
Goeie vraag! Me niet irriteren aan mensen die niet helemaal eerlijk zijn. Ik heb liever dat we er over praten dan dat er iets blijft zweven.

IN WERELD VERBETEREN
Ik kan slecht tegen onrecht. Bijvoorbeeld de aanval met gifgassen in Syrië. Als mensen die eigenlijk niks hebben misdaan, toch iets wordt aangedaan.

ERGERNISSEN
Nou, als je het toch vraagt… Nederland, Regelland. Het zijn zoveel regels. Ik vraag me weleens af of het wel allemaal eerlijke regels zijn. Voor kinderdagverblijven, maar ook voor de horeca of kappers.

thomas de trein zaterdag 016

Een aantal van de dames van Bommel de Beer

FAVORIETEN

HOBBYS
Met de kids en hun hobby’s mee op pad. Jordy de cross, Ilse met dansen.

BOEK
Geen. Ik lees geen boeken. Wel tijdschriften over of uit de branche. 

MUZIEK
Ik vind bijna alles leuk (niet rampetamp), als het maar gezelligheid geeft. Een beetje dansen, een beetje hossen, beetje gek doen. Dat vind ik wel leuk ja (met het Bedrijvenuurtje zijn het Sandra en haar medewerkers die vaak de sfeer er op de dansvloer goed in brengen red.).

ETEN
Gezellig uit eten gaan vind ik leuk. En dan neem ik een lekker stuk vlees. Wat ik niet lekker vind zijn spruiten.

20170419 094640<<<Jan en Sandra met hun kinderen bij de opening van Bommel de Beer 

LAND
Ik ben in meerdere landen geweest, heb niet direct een voorkeur. Ik zou nog graag een keer naar Amerika willen. Maar als je het me echt vraagt, ik hoef niet zo nodig van huis hoor. Daar ben ik ook niet mee opgegroeid. Vroeger gingen we in de vakantie één dag weg; een dag naar Ponypark Slagharen. Dat was natuurlijk altijd genieten.

STAD
Apeldoorn, Ilse en ik gaan er graag winkelen.

DIER
Hond. En dan in het bijzonder die van onszelf, Hootch. Een bruine, zeer lieve Labrador. Je ziet ‘m trouwens weleens in het dorp en op het voetbalveld, Gerard Goorden die veel bij ons komt, laat onze hond graag uit.

POLITIEKE PARTIJ
Ik heb niet echt een voorkeur.

TV PROGRAMMA
Goede Tijden Slechte Tijden. Maar ik ben geen echte fan hoor. Ik kan het wel een week niet zien. Hart van Nederland vind ik trouwens ook wel leuk.

SPORT
Zie hierboven, haha.

AUTO
Als het maar loopt. En als ie maar een beetje zuinig is, dat vind ik ook wel belangrijk.

WAAR MOGEN WE JE `S NACHTS VOOR WAKKER MAKEN
Ik zou het niet weten. Mag altijd wel. Wat ik trouwens wel vervelend vind is wakker moeten worden doordat het brandalarm zonder reden afgaat. De ondernemers onder ons weten wel dat dit bedrijfsmatig nog weleens voorkomt…

TOEKOMST
Nog mooi even zo doorgaan. En dat er maar veel baby’s geboren mogen worden in Hengevelde, haha!

LEVENSMOTTO
Tevreden zijn met wat je hebt is een rijkdom op zichzelf.

DILEMMA'S

BEKKAMPSTRAAT OF GOORSESTRAAT
Goorsestraat, daar hebben we meer ruimte om het huis.

BSO OF KINDERDAGVERBLIJF
Kinderdagverblijf. Het is echt heel mooi om die kleintjes te zien opgroeien. Van baby tot kleuter van vier jaar. Prachtig.

ZOMER OF WINTER
Ik ben niet van het hele koude en ook niet van het hele warme. Maar ik heb ook hooikoorts, dus de lente vind ik ook niet alles. Dus eigenlijk heb ik geen idee of ik voor de zomer of winter zou gaan.

sandra motor 900

MET ANDEREN ZIJN OF OP JEZELF ZIJN
Ik kan slecht op mezelf zijn. Ben echt een gezelschapsmens.

GROEN OF GEEL
Groen.

OP VAKANTIE OF THUIS BLIJVEN
Thuis blijven. Hoewel, thuis is het werk nooit af. Ook niet als je vrij bent. Op vakantie gaan is daarom ook gewoon goed.

RUTTE OF WILDERS
Allebei maar niet.

CHOCOLADE OF DROP
Chocolade. En dan moet het op, ik kan het niet zien liggen.

SINTERKLAAS OF KERSTMIS
Sinterklaas. We organiseren elk jaar van Bommel uit een groot Sinterklaasfeest. Als je dan ziet hoe de kinderen genieten (en de ouders trouwens ook); daar doe je het voor.

 

In Kleur Bekennen schetsen we om de tien dagen aan de hand van een groot aantal onderwerpen een profiel van een Wegdammer uit Hengevelde of andere plaatsen. Zijn of haar persoonlijke gegevens, zijn of haar favoriete opties bij een tiental vrijetijdsbestedingen willen we weten en tot slot laten we hem/haar een keuze maken uit twee items. Zo ontstaat een helder profiel van deze Wegdammer.

 

Laatst aangepast op donderdag, 20 april 2017 07:16
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.