donderdag, 10 augustus 2017 05:56

Kleur bekennen, tweede jaargang. Aflevering 53 Stefan Brummelhuis

Geschreven door

Hij was jarenlang een vertrouwd gezicht en stille kracht in de defensie van het eerste elftal van voetbalvereniging WVV’34. Als slagerszoon geboren boven de slagerij aan de Goorsestraat in Hengevelde, maar zijn carrière begonnen als meubelmaker waarover later meer. Nu een trouwe huisvader, op school nam hij naar eigen zeggen ooit deel aan alles wat God verboden had. Stefan Brummelhuis, misschien wel de grootste barbecue liefhebber van Hengevelde bekent kleur.
(Door Raymond Wegdam)

NAAM
Stefan Johannes Bernardus, ik heb geen idee waar die doopnamen vandaan komen.

GEBOORTEPLAATS
Boven de slagerij in Hengevelde. Daar heb ik tot op twee jarige leeftijd gewoond waarna we zijn verhuisd naar de Bekkampstraat waar mijn moeder nog steeds woont. Fantastisch om daar op te groeien, veel voetballen in het weilandje tegenover ons waar later vanwege woningbouw veel gedoe over is geweest. Ook ging ik veel om met Jos ten Thije, knutselen en rijden op oude brommers, dan kon toen allemaal nog!

SCHOOL
Eerst natuurlijk naar  de Petrusschool, waar onder andere Richard Leusink, Marco Pierik, Sandra Hartgerink en Harold Hofmeijer mijn klasgenoten waren. Dat was misschien wel stilte voor de storm. Na de basisschool naar de LTS, Ben Groothuis, inmiddels overleden zat ook in die klas. Daar is van alles gebeurd wat God verboden heeft. We hadden, genuanceerd gebracht nogal een rumoerige klas. Leraren gingen gemiddeld vijf weken mee. Het ging van brand stichten in het klaslokaal tot strijkers afsteken binnen. Een Ninjaster gooien richting de leerkracht. Ik weet nog dat een leraar de klas uitging tijdens de les en de gehele klas zich vervolgens verstopte op de zolder van de school. We hadden echter een behoorlijk zware klasgenoot in ons midden waardoor we door de vloer gezakt zijn! Dat gaf mee een spektakel. Ten slotte nog 7 jaar SVO vakschool foodsector, zeg maar de slagers opleiding. 

IMG 3634<<Een kast van Industrie-look 27

BEROEP
Slager. Mijn eerste twee jaar ben ik werkzaam geweest als meubelmaker bij Astro Interieur in Almelo maar ik kon niet tegen de stof. Een aantal jaren heb ik bij verschillende slagerijen en supermarkten gewerkt. Vervolgens ben ik in 1998 bij mijn broer in dienst gekomen en dat bevalt uitstekend. Ik denk wel dat wij twee verschillende karakters hebben maar dat is misschien wel goed.
Het meubel maken ben ik wel altijd blijven doen en mag nu zelfs een uit de hand gelopen hobby genoemd worden. Tafels, kasten: Voor wie belangstelling heeft kan kijken op Facebook onder Industrie-look 27. Dat 27 vind ik een mooi getal, onze trouwdatum ha ha!

Stefan Brummelhuis 10

Vlnr: Sem, Maud en Mika

KINDEREN
Sem: een rustige en lieve meid die iedereen graag voor wil helpen. Zij wil alles wel doen, is wel een gevoelig meisje denk ik.
Maud: Als ik haar moet omschrijven, ondeugend en vrolijk! Ze gaat haar eigen weg en laat zich de kop niet gek maken.
Mika: Hij zit wat karakter betreft tussen onze twee meiden in. Mika gaat ook wel zijn eigen weg en kun je ook wel omschrijven als een gevoelig jong.

VADER
Bennie Brummelhuis. Hij is op 15 december 2002 overleden op 64-jarige leeftijd. Dat was een hectische periode, we hadden net onze bruiloft afgeblazen vanwege een ernstige ziekte van de moeder van Elles en toen openbaarde zich de ziekte bij pa. Met 8 weken was het gebeurd. Pa was een hardwerkende man die graag de gezelligheid van het café opzocht. ’s Avonds laat vaak nog even langs de slagerij, dan kon hij mooi even bij Varenbrink langs. Ook was hij verknocht aan zijn sigaretje! 

Stefan Brummelhuis 4

Vlnr Christa - Stefan -  Bennie - Ignaat

MOEDER
Christa Brummelhuis Wantia (74), geboren in Rekken. Ma werkt nog steeds drie dagen per week mee in de slagerij, ondanks haar vele hobby’s. Bloemschikken, fietsen, wandelen met onder andere Thea Broshuis, bowling, het koor niet te vergeten. Ma is een vrolijke en gezellige vrouw die op een feestje maar moeilijk naar huis kan komen, denk maar een bijvoorbeeld aan de zomerfeesten. Zolang Marietje Mentink nog mee gaat is onze ma ook wel van de partij!

Stefan Brummelhuis 14

Vlnr Andre - Stefan -  Elles - Christa - Anita

BROERS/ZUSSEN
Mijn oudste broer is Andre, getrouwd met Brigitte ter Woorst. Samen hebben ze drie kinderen, Sil, Pim en Kees. Andre is een gezelligheidsman die ’s avonds maar moeilijk naar bed kan komen.
Anita, zij woont in Zenderen en is getrouwd met Marc Wennekink en heeft drie kinderen: Mitch, Rico en Elia. Anita is een rustige zus die graag alles regelen wil. Ze heeft jaren een eigen zaak gehad als kapster en is denk wel een pietje precies.
Ignaat, daar wek ik dus de hele dagen mee samen. Heeft wel een ander karakter dan ik denk ik, hij is wat uitbundiger. Maar dat onze karakters zo verschillend zijn is misschien wel goed zo, hij houdt ook wel van een feestje en is vaak een van de laatsten haha!

Stefan Brummelhuis 9

PARTNER
Elles Doeschot (37), een lieve, zorgzame en spontane vrouw. Elles werkt als kapster in de Rietmolen aan de Kieftendijk bij Hem en Haar Studio.

PERSOONLIJKHEID
Ik ben denk een rustig persoon, technisch aangelegd en houd wel van gezelligheid, ik kan meestal maar moeilijk naar huis komen maar dat zit in de familie! Elles loopt binnen en vult aan ’Stefan is ook vaak te goed voor een ander!’

AAN JEZELF VERBETEREN
Soms wat vaker nee kunnen zeggen.

WAT MOET ER IN DE WERELD VERBETEREN
Als religies in de toekomst nu eens wat meer tot elkaar zouden komen, daarmee zouden de meeste conflicten voorkomen kunnen worden.

WAKKER MAKEN VOOR
Nergens voor.

Stefan Brummelhuis 5

Stefan met beide oma's

EEN VANDAAG OF GOEDE TIJDEN SLECHTE TIJDEN
GTST sowieso niet, dat vind ik zo’n waardeloos programma. Maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen, Een Vandaag kijk ik ook nooit.

CARNAVAL OF KERST
Carnaval natuurlijk! Veel gezelliger. Kerst is bij ons in de slagerij een extreem drukke tijd waar veel uren gemaakt moeten worden. Verder ervaar ik Kerst wel als de dag van de saamhorigheid in de familie.

ERGERNISSEN
De manier waarop mensen tegenwoordig denken met de mobiele telefoon om te moeten gaan. Dat ze de telefoon belangrijker vinden dan een gesprek in gezelschap.

Stefan Brummelhuis 1

Bovenste rij vlnr: Wim Woeltjes (trainer) Stefan de Wit - Ronald Pelle - Erwin Schonenborg - Rob ten Heggeler - Stephan ter Doest - Maurice Workel - Josef Goselink (verzorger) Bennie Barink (leider) Marcel Kiezenbrink (leider)
Onderste rij vlnr: Mark Escher (keeper)- Roy Workel - Michel Hoeste - Roy Tuinte - Micha Rouhof - Tim Jongman - Rene Hobbelink - Stefan Brummelhuis - Erwin Rouwler

HOBBY’S
Voetbal en meubels maken dus. Na de jeugd ben ik in het eerste elftal begonnen wat in eerste instantie een mindere ervaring is geworden. Een oudere speler vond het nodig om mij een doodschop te geven op de training waardoor ik er een behoorlijke tijd uitgelegen heb. Vervolgens heb ik van mijn 20 tot mijn 34e in het eerste gespeeld van WVV. Het hoogtepunt was misschien wel de promotie naar de 4e klasse met Wim Woeltjes als trainer.

Stefan Brummelhuis 2noe dan<< Stefan met het koffertje barbecue tijdschriften Fire and Food

BOEK
Boeken lees ik nooit, wel ben ik lid van het barbecue tijdschrift Fire and Food, gaat over nieuwe ideeën en producten. In bijvoorbeeld Duitsland zijn er barbecue wedstrijden waar wel 100.000 mensen op af komen. Hele competities zijn er van, ook wel in Nederland hoor!

MUZIEK
Ook dat mag trouwens wel een hobby genoemd worden: Muziek luisteren. Vele charmes kunnen mij bekoren, behalve rapmuziek.

ETEN
Alles op de barbecue! Ik lust verder bijna alles wel hoor, behalve zuurkool! Dat gaat niet van harte. “En spruitjes!” klinkt het vanuit de woonkamer.

LAND
Oostenrijk. Zowel in de zomer als in de winter, een ‘gemütlich’ land. Dit jaar gaat de vakantie trouwens richting de Dordogne in Frankrijk.

STAD
Ik ben niet echt een stads mens, ik vind het al snel te druk. Maar als ik denk aan de voetbaluitjes van weleer dan kies in zonder nader in detail te treden voor Amsterdam.

DIER
Parkiet! Van kinds af aan heb ik deze al gehad, ik ben er mee opgegroeid mag ik wel zeggen.

POLITIEKE PARTIJ
De laatste jaren heb ik er niet zoveel meer mee. Zoals nu in Nederland de formatie verloopt, allerlei compromissen die er gesloten moeten worden waardoor ik me af ga vragen welke standpunten waar ik op gestemd heb blijven nog overeind. De afgelopen keer heb ik VVD gestemd.

TV-PROGRAMMA
De Wereld Draait Door, ik kan echt genieten van die discussies daar aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk.

SPORT
Voetbal dus he, en ik volg de Formule 1 op de voet. Daar zou ik nog wel een keer naar toe willen!

LEVENSMOTTO
Geniet van je leven!

VAN GAAL OF KOEMAN
Van Gaal! Een eigenzinnige persoonlijkheid met fantastische uitspraken. Iedere keer kreeg hij een jong elftal weer aan de gang. Mourinho doet het met al zijn aankopen echt niet beter, als van Gaal zo nu en dan wat meer tijd had gekregen…

MEUBELMAKER OF SLAGER
Dan ga ik toch voor slager, fantastisch beroep. Het enige nadeel dat ik de laatste tijd ervaar is de druk bij de catering. Veel mensen die op bijna hetzelfde tijdstip staan.

BELGIË OF DUITSLAND
Duitsland, met België heb ik helemaal niets. Alles daar is grauw en grijs. Duitsland dan denk ik aan Ratingen waar we ieder jaar tegen voetballen de laatste tijd! Tim Jongman heeft daar een tijdje gewoond, een plaatsje dicht bij Düsseldorf. Afgelopen jaar waren ze hier met de Zomerfeesten.

ZELF VOETBALLEN OF TRAINER
Dan kies ik toch voor zelf voetballen, de laatste jaren in WVV 7 met onder andere Gerben Jannink, en dus Tim Jongman. Mark Escher heeft na afgelopen seizoen de schoenen aan de wilgen gehangen.

WILDERS OF TRUMP
Geen van beiden! Ik vind ze veel te radicaal. Die Trump weet geen medewerker meer vast te houden.

FACEBOOK OF TWITTER
Ik gebruik Facebook voor mijn bedrijf Industrie-look 27. Twitter ben ik verder niet bekend mee.

BIER OF WIJN
Bier, heel af en toe een wijntje bij een etentje maar dat mag geen naam hebben.

EUROPA OF AMERIKA
Europa. Hier is nog respect voor zowel arm als rijk, vooral in Nederland als ik denk aan de uitkeringsmogelijkheden. Dat Obama Care een discussie is snap ik amper, Miljoenen mensen hebben na jaren weer toegang tot de gezondheidszorg en dan komt er een nieuwe president en die wil dat weer afschaffen.

SNEEUW OF HITTEGOLF
Sneeuw, skiën he! Met hitte zullen we wel meer barbecue vlees verkopen, maar bij een echte hittegolf wordt dat ook wel minder.

HERACLES OF FC TWENTE
Heracles. Al jaren een team met een regionaal gezicht en dat is FC Twente in de afgelopen tijd een beetje vergeten. In het verleden stond de jeugd van Twente bij ieder hoog in het vaandel maar sinds McLaren trainer was is dat behoorlijk ondergesneeuwd.

ENGELS OF DUITS
Duits, daar ben ik mee opgegroeid he en daardoor kan ik er makkelijker mee overweg. Vaak op vakantie geweest, de Duitse tv in mijn jeugdjaren.

Stefan Brummelhuis 1

Carnaval 20126 met broer Ignaat als prins

OP VAKANTIE OF THUIS BLIJVEN
Op vakantie! Lekker even een tijdje niets, geen sores aan je hoofd maar genieten.

ZUURKOOL OF CHINEES
Chinees! Ik haat zuurkool

 IMG 3633

Een tafel van Industrie-look 27

Stefan Brummelhuis 6
Familie Doeschot met familie Brummelhuis

Stefan Brummelhuis 13
Stefan met schoonzus Brigitte

In Kleur Bekennen schetsen we aan de hand van een groot aantal onderwerpen een profiel van een Wegdammer uit Hengevelde of andere plaatsen. Zijn of haar persoonlijke gegevens, zijn of haar favoriete opties bij een tiental vrijetijdsbestedingen willen we weten en tot slot laten we hem/haar een keuze maken uit twee items. Zo ontstaat een helder profiel van deze Wegdammer.
 

 

 

 

Laatst aangepast op donderdag, 10 augustus 2017 09:10
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.