Kleur Bekennen, aflevering 35 Frits Bauhuis

Bekend van Reggestad Automatisering in Goor dat hij heeft opgericht in 2004 samen met Bart Aaldering. Op twee jaar na woonde deze ondernemer pur sang, FC Twentefan en bierliefhebber, zijn leven lang  in Hengevelde, maar hij startte zijn “voetbalcarrière” in het Twentse Haagje. De bedrijvige, reislustige Frits Bauhuis (35), bekent kleur.
(Door Raymond Wegdam)

 

“Ik hoop dat Mike te Wierik zijn contract niet verlengt en komend seizoen weer in het rood gaat spelen! Mike bij FC Twente, dat zou ik echt mooi vinden!”

NAAM
Frits Bauhuis!  Ik heb verder geen doopnamen of zo. Ik ben vernoemd naar een overleden broer van mijn vader die verongelukt is op de Goorsestraat bij het Keupersveen. Hij was op dat moment hout aan het halen voor de familie.

GEBOORTEPLAATS
Op 28 november 1981 in Hengelo. In het ziekenhuis. Van mijn vijfde tot mijn zevende jaar heb ik even in Goor gewoond. Mijn vader had daar de zaak en ontdekte er een woning op de Whee. Maar na twee jaar miste mijn moeder Hengevelde, de familie.

SCHOOL
Allereerst was dat de Petrusschool in Hengevelde, vervolgens het Assink in Haaksbergen en het ROC. Op het Saxion wist ik niet welke richting ik op wilde waardoor ik er een half jaar tussenuit ben geweest. Die tijd ben ik werkzaam geweest in de ICT-sector waarna het kwartje is gevallen! Ik was met name op de basisschool een rustige onopvallende leerling, later op het mbo en hbo heb ik het licht gezien. Er was bijvoorbeeld in mijn MBO periode onvrede over het aangeboden onderwijs. Hebben we met een aantal schoolvrienden besloten om de krant in te schakelen waarna er een interview volgde! De schooldirectie was plotseling zeer meegaand.

BEROEP
Ondernemer in de ICT (informatie- en communicatietechnologie) met Reggestad in Goor ha ha! Wel in de ruimste zin van het woord. We pakken alles aan waar een stekker aan zit wat ICT betreft. We bieden de totaaloplossing van papier in de printer tot aan bijvoorbeeld mobiele telefonie. Onze werkzaamheden zijn, denk ik 65% business to business en dus 35% consument. Het cursuslokaal hebben we onlangs afgestoten en omgevormd tot een ruimte voor de technische dienst. Dit als het ware met een open keuken principe.


Frits samen met zijn ouders in 1994

VADER
Marinus Bauhuis. Pa is ondernemer in hart en nieren, hij ziet overal handel in. Hij is een man die van gezelligheid houdt, maar kan daarbij heel recht voor de raap zijn. Ik herken mezelf daar wel en in, moet ik zeggen. Hij heeft altijd hard gewerkt, ik herinner mij als kind dat hij vaak van huis was om de kost te verdienen.

MOEDER
Vera van Riel, opgegroeid in Baarn in de provincie Utrecht! Mijn ouders hebben elkaar ontmoet tijdens de schoolfeesten in Goor en een half jaar later in januari waren ze al getrouwd, ha ha! Ma is werkzaam geweest in de reisbranche, maar na het huwelijk was ze veel thuis, ook omdat mijn vader voor zijn werk veelvuldig op pad was. Mijn moeder is een hele lieve en zorgzame vrouw die te allen tijde voor mij klaar staat en dat nu ook voor de kleinkinderen doet.

PARTNER
Marloes Rietman. Zij is geboren in de Bomhof in Hengevelde en heeft vervolgens ook nog een aantal jaren in de Hekkemansbeld gewoond. Op haar zesde gingen haar ouders verhuizen naar Usselo naar vaders ouderhuis. Ik heb haar net als bij mijn ouders ook ontmoet op een kermis en wel in Beckum. Zij was het oud-buurmeisje van een vriend van mij, Jordi Roordink. Zij waren daar in gesprek en ik dacht hé. Marloes is verpleegkundige en een heel lieve en zorgzame vrouw.

PERSOONLIJKHEID
Ik denk dat ik wel sociaal ben, ik ben altijd wel begaan met de mensen in mijn omgeving en wil voor iedereen graag het beste. Ook ben ik denk ik wel temperamentvol, ik kan veelvuldig rust uitstralen, maar die rust kan ook wel eens richting een bepaald kookpunt stijgen. Ook ben ik, zoals ik net al zei, wel eens een beetje als mijn vader; recht voor de raap, ik ben niet van de kop-in-het-zand-mentaliteit.

AAN JEZELF VERBETEREN
Dan kom ik toch terecht bij: Het iets minder vaak een kort lontje hebben.

WAT MOET IN DE WERELD VERBETEREN
Wat mij betreft mag er wel wat minder geouwehoerd over religie. Iedereen is gelijk wat mij betreft maar de IS denkt daar heel anders over. Het lijken wel de kruistochten uit de Middeleeuwen. Als al dat geld wat daar de lucht in vliegt nu eens op een rationelere wijze zou worden besteed, dan zag het er daar heel anders uit.

ERGERNISSEN
“Langzame rijders in het verkeer” roept Marloes gelijk! Ja, dat moet ik wel erkennen. Maar ook als mensen dingen vertellen die pertinent niet waar zijn.


Gijs en Tom Bauhuis

KINDEREN
Onze Gijs is nu drie jaar oud en is al een echte wijsneus. “Dit is een Pteranodon" roept Gijs op dat moment waarop ik denk: Huh?Ja, hij weet vele dinosaurus soorten uit zijn hoofd, lachen man!
Dan hebben we nog onze Tom die nu negen maanden is. Tom is altijd vrolijk en lacht naar iedereen.

HOBBY’S
Reizen en FC Twente. Ik ben in het verleden in landen geweest als Amerika, Dominicaanse Republiek, Suriname, Gambia maar ook vele Europese landen. In Suriname heeft Marloes enige tijd stage gelopen.

BOEK
Boeken van James Worthy bijvoorbeeld. Mijn voorkeur gaat uit naar autobiografische boeken of boeken die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog. Mijn opa had er een boekenkast vol van, ik denk dat die fascinatie daar vandaan komt. Mijn boekverslagen op het vervolgonderwijs begonnen dan ook meestal met een fietstocht richting mijn grootouders. Op dit moment ben ik bezig met een boek dat onlangs veel stof deed opwaaien: Thomas Dekker met de onthullingen over zijn turbulente tijd als profrenner.

MUZIEK
Van alles wel, maar de Red Hot Chili Peppers zijn wel mijn favorieten. Ik heb ze dan ook al diverse keren live zien spelen. Onder andere op Pinkpop, het Goffertpark en in de Amsterdam Arena. Ook de Nederlandse band Kensington spreekt mij enorm aan, dus Zomerfeesten Hengevelde: Goed gedaan!

CD
Ik zou echt niet weten wanneer ik voor de laatste keer een cd heb gedraaid, laat staan gekocht. Ze staan er wel, maar meer als opvulling ha ha!

ETEN
Ik eet het liefste stamppot met een goed stuk vlees. Wat ik ook wel erg lekker vond: Pom, één van de bekendste gerechten uit Suriname

LAND
Amerika. Ik ben er meerdere keren geweest, op mijn negende al met mijn ouders in Florida. Ik heb ik er met Willem Tuinte en Gerben Smit een roadtrip gedaan van New York naar Key West. Het is het land waar men nog excuses aanbiedt als ze je per ongeluk aanstoten op straat. Zie ik in Amsterdam niet gebeuren. Maar natuurlijk ook het land met de grote pizza’s en er dan vervolgens een Coca-Cola light bij bestellen.

STAD
New York natuurlijk! Definitely, I  love that city! Niet te beschrijven, in Central Park bijvoorbeeld, dan loop je als het ware in je eigen film. Ik heb er met Marloes ooit Rod Steward gezien, hij had geen rust is dat restaurant, ha ha!

DIER
Haaien, net als mijn zoon Gijs die zelfs een knuffelhaai mee naar bed neemt ha ha! Had ik al van jongs af aan, ik denk dat die fascinatie is ontstaan door op jonge leeftijd de Jaws films gezien te hebben. Die grote witte haai is toch echt de beste jager ter wereld!

POLITIEKE PARTIJ
VVD. Dat sluit het beste aan met datgene wat ik met het land zou willen. Maar de keerzijde is wel in de politiek, met een verkiezingsprogramma gebeurt na de formatie in de praktijk niets meer. Als wij ons in Nederland in de Tweede kamer druk gaan maken over het aanpassen van straatnamen of over wel of geen zwarte piet dan geef mijn portie maar aan Fikkie.

TV PROGRAMMA
Ik kijk graag naar series als Game of Thrones, Boardwalk Empire en Breaking Bad, allen Amerikaanse televisieseries.

SPORT
Naast voetbal ben ik fan van de Formule 1 race en basketbal. In het verleden ging ik ’s nachts zelfs uit bed om het formule 1 racen te zien, nu kies ik toch voor “quality time” met mijn gezin, behalve als FC Twente thuis speelt dan! Zelf sport ik te weinig volgens Marloes ha ha, komt goed!

LEVENSMOTTO
Genieten zoveel als je kan! Het leven is al kort genoeg. Zelf kan ik enorm genieten van weekendjes weg en onze vakanties, ik heb Marloes een voorstelling voor de musical Lion King cadeau gedaan waar we afgelopen weekend geweest zijn. Mijn ouders overwinteren jaarlijks in Portugal, voor ons een mooi excuus om telkens ook even die kant op te gaan, heerlijk.

RTV OOST OF RADIO 3
Voorheen was dat standaard Radio 3, maar na het vertrek van onder andere Gerard Ekdom en  dj's Sander Lantinga en Coen Swijnenberg vind ik er geen klap meer aan. Ik ben benieuwd hoe dat dit jaar met Serious Request zal verlopen.

VAN GAAL OF KOEMAN
Louis! Hij heeft gewoon op dit moment veel meer bereikt als trainer. Wat heb ik soms genoten van zijn Engelse interviews! En als ik nu de competitiestart van Manchester United zie onder José Mourinho. Ik denk met weemoed terug aan die karatetrap van Louis van Gaal in 1995 toen Ajax tegen AC Milan in de finale stond van de Europa Cup. De strijd om de wereldbeker van 1995 werd overdag uitgezonden, weet ik nog wel, we spijbelden massaal om die wedstrijd te kunnen zien.

BELGIË OF DUITSLAND 
Voor het eten ben ik geneigd om voor Duitsland te kiezen en voor het aanbod van de diverse bieren denk ik aan België. Maar eigenlijk heb ik met beide landen niet zo veel.

WHC OF CUPIDO
Ik kan mij geen enkele motivatie bedenken waarom de ene juist niet of juist wel. Ik vind het mooi dat er in Hengevelde zoveel verenigingen zijn
.


Opa Marinus met kleinzoon Gijs

HENGEVELDE OF GOOR
Om te wonen kies ik voor Hengevelde en om te werken Goor. Ik heb mijn roots hier, het ons kent ons, de bedrijvigheid van dit dorp. Ik heb hier het gevoel dat iedereen als het nodig is voor elkaar klaar staat. Onlangs kwam Marloes in de peuterzaal een briefje tegen ‘printer gezocht’. De kleurplaten moesten door Myranda ten Thije thuis geprint worden. Volgens de Hengeveldse normen heb ik er een alles in 1 printer neer gezet, misschien wel typerend zoals het in Hengevelde kan gaan.

BIER OF WIJN
Bier! Wijn vind ik niet te drinken. Ik ben echt een bierliefhebber, zo’n bierproefavond bij café Assink; dan ben ik helemaal in mijn sas!

EUROPA OF AMERIKA
Nederland ligt in Europa en dat vind ik een heerlijk land om in te wonen. De sociale voorzieningen zijn hier top. Op mijn 15e was ik met mijn ouders in Gambia en daar zag ik hoe mensen met weinig tevreden konden zijn. Ik hoor mensen wel eens klagen hoe vervelend men het vindt om de afwasmachine uit te moeten pakken, wat een contrast!

RUTTE OF WILDERS
Rutte. Geert Wilders vind ik maar een blaaskaak, hij roept van alles zonder met gefundeerde oplossingen voor de dag te komen. Als politicus heb ik dan liever een Alexander Pechtold. Voor een politicus redelijk recht voor de raap. Wat hij zeg,t is wel iets meer onderbouwd dan dat van onze Geert.

SNEEUW OF HITTEGOLF
Hittegolf dan maar. Ik heb het liever te warm dan te koud. Bij een hittegolf past natuurlijk ook goed een barbecue en een biertje!

HERACLES OF FC TWENTE
FC Twente! Ik hoop dat Mike te Wierik zijn contract niet verlengt en komend seizoen weer in het rood gaat spelen! Mike bij FC Twente, dat zou ik echt mooi vinden!

<<Het wordt er met de paplepel ingegoten

FACEBOOK OF TWITTER
Beide. Ik denk wel meer Twitter dan Facebook. Van Twitter haal ik voor mij persoonlijk wel het meeste nieuws vandaan. Wat mij irriteert op Facebook is die vele ‘like en win acties’ die mensen vervolgens massaal gaan delen om die prijs te winnen.

ENGELS OF DUITS
Engels! Die taal beheers ik toch net iets beter dan mijn ‘Urlaub’ Duits.

OP VAKANTIE OF THUIS BLIJVEN
Op vakantie. Als ik thuis zou blijven, heb ik alsnog mijn gedachten bij de zaak. Daar ben je misschien dan ook wel ondernemer voor.

Frits met de jongste zoon Tom>>

KRAMER OF WÜST
Mag Rintje Ritsma ook? Wat heb ik soms genoten van de onderlinge duels die hij in die tijd uitvocht met de Noor Olav KoSs. Tegenwoordig met Wüst en Kramer zijn er wat mij betreft te veel voorspelbare ritten.

TWENTHE GOOR OF GFC
Twenthe! Ik heb er zelfs nog even gevoetbald van mijn vijfde tot mijn zevende jaar toen wij in Goor woonden.

WAKKER MAKEN VOOR
Een reis naar New York, een goede steak en een kampioenschap van FC Twente natuurlijk!


Frits bij opa en oma Van Riel eind 1984

EEN VANDAAG OF GOEDE TIJDEN SLECHTE TIJDEN
Eén Vandaag. Marloes werkt nu veelvuldig in de avonduren waardoor ik helemaal zelf kan bepalen wat er op komt ha ha!

ICS OF DE OOSTERHOF
Laat ik voorop stellen, het zijn beide goede ‘conculega’s’. Voor zover ik weet doet De Oosterhof weinig op het gebied van zakelijke netwerken, dus op dat gebied is het niet eens een concurrent. Ik gun ze beide het allerbeste in ieder geval.

KERST 2016 
Dat wordt wederom gezellig met de familie. Op eerste Kerstdag gaan we naar mijn ouders en de tweede naar mijn schoonouders. Voor het eerst sinds vele jaren ga ik Kerstmiddag niet in Hengelo de kroeg in!  Kerstmiddag was jaren een traditie met Gerben Smit, Jordi Roordink, Jasper Assink, Bart Brunnekreef en Willem Tuinte.

Vlnr De liggende Frits met Bart Brunnekreef, Jordi Roordink, Jasper Assink, Willem Tuinte, Pascal Brunnekreef, Gerben Smit

In Kleur Bekennen schetsen we om de tien dagen aan de hand van een groot aantal onderwerpen een profiel van een Wegdammer uit Hengevelde of andere plaatsen. Zijn of haar persoonlijke gegevens, zijn of haar favoriete opties bij een tiental vrijetijdsbestedingen willen we weten en tot slot laten we hem/haar een keuze maken uit twee items. Zo ontstaat een helder profiel van deze Wegdammer.