Kleur Bekennen onderneemt: Marcel Keizer

Marcel Keizer (52), hoewel hij in Delden is geboren en getogen, is hij al sinds de jaren 90 een echte Wegdammer. Marcel zat bij de Revue, het Hengeveldse jongerenkoor en tegenwoordig onder meer vlaggenist is bij WVV’34 1, de club waar hij in mei van dit jaar het kampioenschap vierde. De familie Keizer en Rood Zwart waren vroeger twee handen op één buik te noemen, maar die tijden zijn veranderd. Toen Marcel en zijn vrouw grond kon krijgen in Hengevelde om een woning met bedrijfspand te bouwen aan Het Wegdam, werd de bodem gelegd voor een tot dusver mooie toekomst in Hengevelde. Hier runt hij anno 2018 al jaren een gezond schildersbedrijf. Marcel Keizer, schilder, echtgenoot, vader, muzikant, drummer en nog veel meer, bekent kleur!
(door: Arthur Schoneveld)

Naam: Marcelino Johannes Hendrikus Keizer, dat zijn doopnamen. Marcelino heeft te maken met mijn tante die destijds in het klooster zat, maar hoe dat precies zat weet ik ook niet.
Partner: Sandra Keizer – Roetgerink.
Kind(eren): Lars (18), Merle (15), Fleur (14), Iris (16)

Vader/moeder: Allebei zijn ze helaas overleden. Mijn vader was ook schilder, in loondienst.

Broers/zussen: Eén zus, ze heet Jacqueline en woont in Wassenaar en 1 broer, genaamd Rob. Hij heeft 18 jaar bij ons gewerkt als schilder en woont in Delden.

Bedrijf: M. Keizer Schildersbedrijf

Locatie:Hengevelde.
Startdatum: 11 mei 1992.
Betekenis naam: Dat spreekt denk ik voor zich. Het geeft aan wat we doen. Het logo heeft de vader van Sandra ontworpen. Hierin zie je de letters S en M K. De S is van ‘schildersbedrijf’, maar kan ook verwijzen naar ‘Sandra’, de ‘M’ is van Marcel en de ‘K’ verwijst naar Keizer.

Aantal uren werk:Dat is wisselend. In het verleden heb ik heel veel uren gemaakt. Dat waren weken van 60-70 uur. Ik ben ooit alleen begonnen en het werd steeds drukker. Al eerste kwam mijn broer bij mij werken. Geleidelijk aan kwamen er steeds meer mensen in dienst. De eerste 8 jaar gingen we op zaterdag ook nog werken en ging ik door de week in de avonduren naar klanten toe. Toen we kinderen kregen hebben we de zaterdagmorgen ‘eraf’ gedaan. Nu zit ik op de zaterdagmorgen nog wel op kantoor en evt. nog op klantenbezoek.

Aantal personeelsleden: Drie fulltime medewerkers. Het waren er in het verleden vijf of zelfs al meer maar doordat er één voor zichzelf begon en anderen door omstandigheden ander werk kregen bleven we met 3 man personeel over wat prima is. Met het team dat we nu hebben staan zijn we erg blij , samen met hun hebben we een bedrijf waar we trots op zijn.

Welk onderdeel van ondernemerschap is minder leuk?
Het minst leuke is dat je weersafhankelijk bent. De uitdaging is dat je voldoende werk moet hebben. Ik kan moeilijk nee zeggen, waardoor een ander misschien weer iets langer moet wachten. Dat is wel lastig in mijn vak.

Hoe netwerk je in Hengevelde? Hoe werk je samen met collega-ondernemers?
We wonen hier nu ruim 21 jaar en eerst had ik veel werk in Delden en Ambt-Delden. Maar als je ziet hoeveel werk ik nu hier heb, 50 tot 55 % van het werk is in Hengevelde. Het netwerk is wel goed te noemen, ik kan met iedereen wel door de bocht , tenslotte is iedereen verschillend en je moet elkaar nemen zoals je beb. Activiteiten bij de SIO sla ik nauwelijks over.

Wat vindt je van de SIO?
Het is een mooie club. We moeten blij zijn dat er een ondernemersvereniging is in het dorp. Vaak zie je wel veel dezelfde gezichten. Je kan veel voor elkaar betekenen. Je steekt er altijd wel wat van op formeel of informeel, het is altijd gezellig. Op een ontspannen manier kom je met elkaar in aanraking.

Wat vind je dat de bedrijven in NL nog moeten verbeteren?
Wat ik heel belangrijk vind is dat je met de laatste ontwikkelingen mee moet gaan. 15 jaar geleden had ik mijn eerste hoogwerker, toen verklaarde iedereen me voor gek. Als je mijn werk moet doen tot je pensioen dan ga je het niet volhouden op een ladder. Met een hoogwerker ben je vele malen sneller, het is veiliger, lichamelijk heeft het voordelen want je staat altijd goed op de hoogte. We hebben vier schilders en drie hoogwerkers, dat zegt genoeg.

Mis je nog een onderneming in Hengevelde?
Volgens mij hebben we hier alles wel. Je mag blij zijn dat je een o.a . een bakker, slager, supermarkt en vele andere winkels en bedrijven hebt. Ik vind in Hengevelde alles wat ik nodig heb, het is een mooi dorp in vele opzichten.

Welke tip wil je mensen meegeven die voor zichzelf willen beginnen?
Je moet goed onderlegd zijn op je vakgebied en vertrouwen op je eigen kunnen, dat te samen met goede inzet en hard werken dan gaat het zeker goed komen. Goot Goan!