vrijdag, 26 mei 2017 10:15

Höftereis wordt verrassingsreis! Geef je op voor 31 mei Speciaal

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

50 Jaar Zomerfeesten in Hengevelde. Een bijzonder jubileum dat leidt tot bijzondere activiteiten. Eén daarvan is een feestdag voor de 65 plussers. Een dag samen onderweg zijn en volop genieten van de geplande stops. Gepaste muziek en entertainment zullen de rimpels verminderen en het aantal mooie herinneringen doen toenemen. Is de partner geen 65 jaar is dat geen probleem. Ook minder valide Hengeveldenaren kunnen  meegaan en genieten! Er wordt gereisd per auto en de bestemmingen liggen binnen Overijssel. De activiteitencommissie Zomerfeesten en de commissie Höftereizen wenst allen een in alle opzichten geslaagde reis. De feestdag is op 7 juni ’17 en de reis begint bij het Kulturhus de Marke om 9 uur. Voor een goed verloop van de organisatie is het nodig dat men zich aanmeld bij Wim Sander op nummer 0547 333612 vóór 31 mei. De te betalen bijdrage in de kosten is €20,00 per persoon. Te voldoen voor vertrek in de Marke.

In de jaren vijftig en zestig was het een geliefd evenement, de jaarlijkse bejaardenreis. De organisatie was in... goede handen bij bekende dorpsgenoten als Johan Hafkamp en Theo Wegdam. In de jaren zeventig besloot de toenmalige commissie om het stokje over te dragen aan jongere Wegdammers. Hafkamp benaderde Nico Bauhuis, Hennie Tuinte en Gerard Brink. Zij drieën hebben de organisatie vele jaren op zich genomen. ‘We gingen altijd met zeker vijftig auto’s die zich opstelden langs de Goorsestraat. Ze hadden allemaal een nummer’, vertelt de tegenwoordig in Delden woonachtige Nico. ‘Men kon zich opgeven bij ons en ook benaderden we zelf wel mensen om mee te doen. De chauffeurs haalden de mensen thuis op.’

De commissie stippende een reis uit van ongeveer tachtig kilometer. Het kon alle kanten op gaan. Nico: ‘We reden de route van te voren altijd, zodat we niet voor verrassingen konden komen te staan. We zorgden dat we op gevaarlijke punten mensen hadden staan, die daar zorgden dat het verkeer werd tegengehouden, als de Hengeveldse bejaarden in aantocht waren. Het is altijd zonder ongelukken verlopen. Meestal duurde de reis een halve dag, waarna we bij Assink nog een paar gezellige uren beleefden. Daarna werden de bejaarden opgehaald door familie’, meldt Nico die 25 jaar een van de leiders was van de bejaardenreis. ‘De chauffeurs bleven daarna meestal nog zitten. Die hadden nog een feestje en moesten uiteindelijk ook vaak opgehaald worden.’

Toen Nico Bauhuis stopte, kwam er ook een eind aan het Hengeveldse bejaardenreisje. Dat viel toevallig samen. Nico was toen 25 jaar een zeer actief lid geweest van de organiserende commissie.

Lees 3977 keer Laatst aangepast op vrijdag, 26 mei 2017 10:27
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

www.wegdamnieuws.nl

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.