vrijdag, 01 mei 2020 08:20

Geen nieuwe doden en ziekenhuisopnames gemeld in Hof van Twente

Geschreven door

In de gemeente Hof van Twente zijn in vergelijking met gisteren geen nieuwe doden of ziekenhuispatiënten gemeld. Donderdag meldde het RIVM dat het totaal onveranderd op 15 ziekenhuisopnames blijft staan. Het aandeel ziekenhuisopnames op het aantal inwoners is lager in Hof van Twente dan in de provincie Overijssel als geheel. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM, die door RTL Nieuws op een rij zijn gezet voor elke gemeente in Nederland. In totaal zijn er nu 2 inwoners van Hof van Twente overleden, geen van hen in de afgelopen week.

Geen nieuwe ziekenhuisopnames
Ten opzichte van gisteren zijn er geen nieuwe inwoners in het ziekenhuis opgenomen. In de afgelopen week is er 1 nieuwe ziekenhuispatiënt gemeld. In totaal zijn er 15 inwoners van Hof van Twente opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Het aantal ziekenhuispatiënten in Hof van Twente is relatief gezien lager dan in de provincie Overijssel als geheel. Per 100.000 inwoners zijn er in Hof van Twente 43 personen opgenomen in het ziekenhuis. In de provincie zijn dat er met 46 per 100.000 inwoners meer.

Doden per 100.000 inwoners/ Ziekenhuisopnames per 100.000 inwoners
Hof van Twente 6/ 43
Overijssel 22/ 46
Nederland 27/ 62
 
Bij een ziekenhuisopname met verdachte klachten is wel vaak sprake van een test. Over de sterftecijfers is bekend dat niet alle mensen die overlijden aan corona getest zijn. Zo wees onder andere onderzoek van het CBS uit.
 
Laatst aangepast op vrijdag, 01 mei 2020 08:28
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.