donderdag, 02 juli 2020 05:35

Kinderen groep 8 Petrusschool 'in de kruiwagen' van school af

Geschreven door

Het is al jaren een gebruik op de Petrusschool; Onder toeziend oog en luid applaus van leerlingen, ouders en grootouders worden de leerlingen van groep 8 per kruiwagen de school uitgedragen. Het leken wel filmsterren! Vele ouders en andere belangstellenden stonden aan het eind van de lange rij kinderen te fotograferen en te filmen. Hoewel aan het begin van het ritueel de regen nog met bakken uit de lucht kwam vallen, werd dit gelukkig steeds minder. Voor vele kinderen was er gisteren een lach, voor sommige ouders een lach en een traan. 
Directeur Dineke Hek vertelt: "Het is een mooie traditie: aan het einde van de schoolloopbaan worden alle kinderen met een kruiwagen de school uitgereden. Door de coronarichtlijnen verloopt alles dit jaar een beetje anders dan anders. Maar gelukkig kon dit evenement wel doorgaan. Ieder kind werd door hun eigen vader of moeder uitgekruid. Ook juf Joy en meneer Pepijn namen op deze manier afscheid. Het einde van de basisschooltijd: tijd voor een nieuw begin!" 

Klik HIER voor de foto's gemaakt door Jan Schoneveld, waarvoor dank!

Laatst aangepast op donderdag, 02 juli 2020 11:15
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.