Bericht van uw huisarts in Hengevelde omtrent Covid-19

Helaas zien we de laatste weken ook in onze gemeente een toename van het aantal besmettingen met het Covid-19 virus. Een onzekere periode, die veel van ons vraagt, waarbij we met elkaar zorgen dat we deze tweede coronagolf op een goede en gezonde manier doorkomen.
Samen zullen we een extra inspanning moeten leveren, waarbij we oplettend moeten zijn voor diegenen die alleen of angstig zijn, of die even een extra handje kunnen gebruiken.

Om u zo goed mogelijk van huisartsenzorg te kunnen voorzien, vragen we uw aandacht voor het volgende:
- Bij koorts, keel en verkoudheidsklachten vragen wij om zo snel mogelijk een coronatest te laten doen via de GGD. Indien u zich ziek en benauwd voelt, kunt u vanzelfspreken contact met ons opnemen.
- Bij een positieve coronatest, dit graag telefonisch aan ons doorgeven.
- Onze assistentes zullen proberen om zo goed mogelijk uw vragen of klachen duidelijk te krijgen. Hierdoor hoeft u mogelijk niet op het spreekuur te komen en kan de uisarts of praktijkverpleegkundige u zo nodig terugbellen. Daarnaast maken we in sommige gevallen ook gebruik van videoconsulten.
- Bij bezoek aan de praktijk vragen wij u om een mondkapje te dragen en indien mogelijk alleen te komen.
- Tijdens de griepprikvaccinatie wordt u ook verzocht een mondkapje te dragen.

In deze moeilijke en onzekere tijd staan wij als uisartsen natuurlijk voor u klaar en zullen we proberen om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

* De meest recente cijfers zijn te zien op de website van de GGD, www.twentsegezondheidsverkenning.nl/dashboard/cijfers-corona.