zaterdag, 10 oktober 2020 16:07

Coronavirus treft ook Hengeveldse basisschool, lerares besmet

Geschreven door

Zoals we deze week al eerder schreven op Wegdamnieuws, gaat het coronavirus in Hengevelde snel rond. Helaas heeft ook een lerares van de Hengeveldse basisschool vanochtend een positieve testuitslag gekregen. Zij is inmiddels in zelfisolatie gegaan en is gelukkig vrijwel klachtenvrij. Directeur Dineke Hek heeft met de GGD contact gehad over de gevolgen hiervan voor de Petrusschool. De besmette lerares heeft afgelopen maandag en dinsdag lesgegeven. Daarna is zij niet meer op school aanwezig geweest.
 Dineke Hek hierover: "Als school willen wij uiteraard zo zorgvuldig mogelijk met deze situatie en de gezondheid van de leerlingen en alle medewerkers omgaan. De GGD geeft aan dat er voor de leerlingen van de groep geen sprake hoeft te zijn van quarantaine. Het is natuurlijk wel belangrijk om de algemene richtlijnen goed te blijven opvolgen. Alleen als er bij een kind sprake is van corona-gerelateerde klachten, dienen ouders contact op te nemen met de GGD of de huisarts. De quarantaineperiode van zowel de lerares in kwestie, als van andere nauwe contacten op school, loopt voor het einde van de herfstvakantie af.
Dit betekent, dat deze testuitslag geen directe gevolgen voor het onderwijs zal hebben. Ik kan me voorstellen, dat sommige ouders vragen of zorgen willen bespreken met school. Is dit aan de orde? Mail mij dan even het telefoonnummer waarop je gebeld wilt worden. Ik probeer dan  zo snel mogelijk te bellen. Omdat we niet weten, hoe de besmettingen in Hengevelde verder verlopen, nemen we liever het zekere voor het onzekere. Geplande gesprekken in de twee weken na de herfstvakantie houden we uit voorzorg online of telefonisch. De leerkracht zal hiervoor contact opnemen."

Laatst aangepast op zaterdag, 10 oktober 2020 16:45
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.