Van Schoenmaatjes naar Schoolmaatjes voor Sierra Leone!

De Wegdam Foundation Schoolmaatjes, een actie voor en door basisscholen! Waarmee we samen bijdragen aan beter onderwijs en meer speelplezier voor de kinderen in Sierra Leone. Voor Kerst vraagt de organisatie het volgende:
Kinderen uit Nederland halen schoolmaterialen en speelgoed op voor leeftijdsgenootjes uit dit Afrikaanse land en stoppen dit in een (versierde) schoenendoos. Dit gaat vervolgens met een zeecontainer mee richting Sierra Leone waar met medewerking van de stichting scholen worden gebouwd. (KLIK HIER voor de bouw) Hoe mooi zou het zijn als bij de opening deze verrassing klaarligt voor de kinderen! En dat daar vervolgens foto’s van gemaakt worden zodat iedereen kan zien hoe goed het terecht is gekomen! De communicatie met het gebied verloopt namelijk voortreffelijk!
En voor scholen: Hoe mooi is het voor de kinderen (en de leerkrachten natuurlijk) om op deze manier meer te weten te komen over de cultuur in dit Afrikaanse land door de korte lijntjes!
Voor meer informatie kun je bellen met: 06-10175105 of stuur een mail naar  redactie@wegdamnieuws.nl .

Suggestie: Correctbooks. 

Deze schriften zijn gemaakt van speciaal materiaal waardoor de tekst uit te wissen is. Een Correctbook gaat dus heel lang mee en kan bijna eindeloos hergebruikt worden. Voor kinderen in Sierra Leone  die vaak niet voldoende schoolmateriaal hebben is dit een geweldig cadeau! En door de Correctbook wordt het leren in de klas ook nog eens veel leuker en leren de kinderen dus meer.

Hoe gaat dat leren met zo’n Correctbook dan?
“Teken 5 bomen in je Correctbook,” zegt de juf tegen haar leerlingen. De kinderen beginnen meteen fanatiek te tekenen. “Wis er nu drie uit. Hoeveel bomen heb je over?” Op de school van deze juf waren de rekenlessen nog nooit zo effectief. “

Dankzij de Correctbooks zitten we nooit meer zonder schriftjes en pennen. En de leerlingen durven fouten te maken en out-of-the-box te schetsen; enorm goed voor hun motivatie en om zelfstandig te leren denken!”