donderdag, 14 januari 2021 14:35

Beeld corona Delden, Bentelo en Hengevelde: Laat je testen, ook bij milde klachten

Geschreven door

Het valt de huisartsen op dat er nog steeds veel corona-gevallen zijn in Delden, Bentelo en Hengevelde. We zitten met onze regio hoger dan het landelijk gemiddelde. Het blijft dan ook van groot belang dat mensen zich aan de regels houden en zich laagdrempelig laten testen. Ook een milde verkoudheid zonder koorts kan al duiden op corona.  Daarnaast is het plotseling verliezen van uw smaak een vaker gemist symptoom. Juist deze groep met milde klachten verspreid het virus veel, omdat zij zich hier niet bewust van zijn.

Op www.thuisarts.nl/corona staat een corona-vragentest die u eenvoudig antwoord geeft of u risico loopt. Hier vindt u ook antwoord op de meeste vragen. Blijft u vragen houden, bel dan uw huisarts voor advies.

Daarnaast is het van groot belang dat u zich laat testen als u in aanraking geweest bent met een positief getest persoon. Ook als dit contact er al was in de dagen voordat deze persoon positief werd getest. U dient zich dan preventief te laten testen, ook wanneer u geen klachten heeft.

In de teststraat in Bentelo is het momenteel erg rustig en kunt u dezelfde dag nog getest worden. U kunt een afspraak maken via coronatest.nl, via 0800-1202 of via uw huisarts. Het is van groot belang dat u, tot het testresultaat bekend is (vaak binnen 24 uur), zich aan de quarantaine afspraken houdt. De richtlijnen zijn ook goed te vinden op thuisarts.nl/corona.

Indien u besmet bent met het corona-virus is het belangrijk dat u contact opneemt met uw huisarts. Daarnaast verzoeken wij u contact met ons op te nemen als u 1 of meer van onderstaande klachten heeft:

  • U wordt in een paar dagen steeds zieker;
  • U ademt steeds sneller of moeilijker (bijvoorbeeld bij het lopen);
  • U heeft meer dan 3 dagen koorts (38 graden of hoger). Bent u ouder dan 70 jaar, heeft u een chronische ziekte of minder weerstand? Bel dan meteen bij koorts.

Op dit moment krijgen we veel vragen over het coronavaccin. De meeste antwoorden kunt u terugvinden op de site van het RIVM (https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/vaccins/vragen-en-antwoorden-coronavaccin ) en op www.coronavaccinatie.nl. Ook kunt u bellen met het publieksinformatienummer 0800-13-51.

Zodra wij meer informatie hebben over de vaccinaties in onze gemeente, zullen wij u hiervan op de hoogte stellen.

Wij realiseren ons dat het heel lastig is om sociale contacten te beperken in deze moeilijke tijd, maar adviseren u om dit wel te doen. De regionale ziekenhuizen liggen overvol en veel corona patiënten worden daardoor naar andere regio’s verplaatst. Het is voor ons allemaal een moeilijke tijd waarin we het normale sociale contact missen en waarbij we meer mensen zien die het moeilijk hebben of eenzaam zijn. Bel hen wat vaker en zoek contact op een manier die geen besmettingsrisico inhoud. Houd vol. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

De huisartsen in Delden en Hengevelde

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.