vrijdag, 15 december 2017 10:32

Het echte kerstgevoel

Geschreven door

As zondag is het weer tijd voor Kroamschudd'n in Hengevelde.

Geen geschilderd kerststalletje in een kerk of kapel, maar je wanen in het veld bij de herders en de schapen, én…. een bezoek brengen aan het ‘echte’ kindje Jezus bij Jozef en Maria in de stal. Dat gevoel wil Hans Mulders graag overbrengen bij bezoekers. Zelf bracht hij ooit een bezoek aan de ‘levende kerststal’ in Enter die daar tot een jaar of 10 geleden georganiseerd werd. “Je liep door een bos, overal kaarslicht en je hoorde liederen in de verte. Prachtig vond ik dat. Hier in Hengevelde hebben we een schitterend plein met overdekt podium. Prachtig om daar nu een kerstmarkt met kersthapjes en drankjes aan te bieden. Het aangrenzende bos, is zeer geschikt voor een mooie wandelroute naar de kerststal.”

2000 jaar terug in de tijd

Het idee ontstond ca 5 jaar geleden. De ouderraad van school organiseerde al jaren een kerstmarkt. De groep van Hans Mulder wilde aan deze kerstmarkt iets extra’s toevoegen. Een levende kerststal met historische wandeling. 2000 jaar terug in de tijd. Tijdens deze wandeling komen alle aspecten van het kerstverhaal aan bod. Inmiddels is het evenement dus uitgegroeid tot meer dan alleen een gezellige kerstmarkt. De wijzen uit het oosten, de drie koningen, een levende engel boven de kerststal en natuurlijk Jozef, Maria en het kindeke Jezus zijn van de partij.
De herder, die de rest van het jaar z’n schapen laat grazen op verschillende plekken in de Hof van Twente, komt met zijn kudde voor de gelegenheid naar Hengevelde. Er staat een oude, stenen bakoven waar we verse broodjes bakken. Een boer uit de buurt brengt een groepje ezels en er komt zelfs een ‘kindvriendelijke’ os.”

Veiling

Hieronder het overzicht van items die we mogen veilen zondag 17 december. De items zijn allen  beschikbaar gesteld door Hengeveldse ondernemers. GEWELDIG, Hiervoor onze dank! 

Tegen 19.00 uur nemen we afscheid van de diverse koren en vocalisten en wordt het podium van de Het-tent vrij gemaakt voor een heuse Christmas-afterparty met DJ Kasper. Voor en tijdens de afterparty is er ook dit jaar weer een groots opgezette veiling, waarin tal van bijzondere, handige, lekkere en soms ludieke items onder de hamer gaan. Zie onderstaand overzicht. De veiling is natuurlijk in handen van een betrouwbare en bekende veilingmeester. Hij of zij zal zich vanaf ongeveer 19.00 uur de blaren op de tong praten met als doel de veilingitems voor de best mogelijke prijs van de hand te doen.

lentelink

hebotuinte2 

mw

kooltje

semm2

asschert1

wedde

beldbbq

zf1

bloem 

marleendames

keet

leo def

marleenheren

varenbrink

wfl

zf2

Goed doel

“De toegang is gratis, maar we zetten wel een bus neer voor een vrije gift. De opbrengsten van het evenement zijn voor de ouderraad van de Petrusschool. Jaarlijks koppelt de organisatie van Kroamschudd’n in Hengevelde een extra goed doel aan dit evenement. Dit goede doel ontvangt (afhankelijk van de totale opbrengsten) een substantieel bedrag (vorig jaar was dit €2750,-).  Dit jaar is hiervoor de uit Hengelo afkomstige Nije stichting uitgekozen.

De Nije Stichting is een Twentse stichting opgericht in 2008 door Debby Nijenhuis.  Nadat ze zelf moest strijden tegen kanker besloot ze zich in te zetten voor een  inloophuis voor alle lotgenoten, het Nije Huis. In het Nije Huis is iedereen welkom,  zowel kankerpatiënten als ex-patiënten en hun naasten. Het is een huis waar zij even kunnen ontspannen, antwoorden kunnen krijgen op hun vragen en contact kunnen hebben met lotgenoten. Naast het Nije Huis organiseert de stichting onder andere Nije Beweegt, De Nije familiedag en De Nije verwenmei. Deze evenementen zorgen ervoor dat iedereen even in het zonnetje wordt gezet. De doelstelling van de Nije Stichting is daarom: de kwaliteit van (ex)kankerpatiënten én hun naasten verbeteren: want kanker heb je samen. Meer info op www.hengevelde.nl

Tot zondag

Laatst aangepast op vrijdag, 15 december 2017 12:44
Redactie WegdamNieuws3

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.