dinsdag, 11 juni 2019 06:18

Alpe d’HuZes: “Wat hebben we allemaal wel niet meegemaakt op die berg!”

Geschreven door

Donderdag 6 juni werd voor de 14e keer Alpe d'HuZes georganiseerd. 4500 mensen bedwongen te voet of met de fiets de berg Alpe d'Huez, waaronder Karin Brummelhuis. “Ongelofelijk! Ongelofelijk! Wat hebben we allemaal wel niet meegemaakt op die berg.  Huilen, lachen, dansen, zingen. Het is moeilijk te verwoorden en te beschrijven met alle gedachten die door je heen gaan. Na een lange trip met één overnachting als tussenstop zijn we veilig thuisgekomen. De inleg gaat sowieso naar een zeer goed doel, welke naar mijn geloof al vele mensen heeft kunnen helpen (over)leven. Ik ben dankbaar dat ook mijn lieve moeder langer hulp kan krijgen dan ik had durven hopen". 
Door de vlekkeloze organisatie met vele vrijwilligers en toeschouwers het mogelijk is geworden dat alle 4650 deelnemers de finish konden bereiken. VaderPaul Brummelhuis:
“We zijn trots op onze dochter, wat een klasbak die fietsend en wandelend de Alpe d'Huez bedwong en niet te vergeten de verdere deelnemers variërend in een leeftijd van 8 tot 85 jaar. We hebben veel gezien, bijvoorbeeld deelnemers met uitzonderlijke vormen van fietsen waarvan een persoon er ons opviel die met één arm de berg op fietste!"
Enkele gegevens van het parcours:  

alpkarin 6De start ligt een hoogte van 720 meter
De finish eindigde op 1860 meter.
Te overbruggen lengte = 13.7 Km
21 Bochten
Eén helling met stijgingspercentage van 12° .

Paul: ”Wij zijn ontzettend blij dat we als gezin dit mee mochten maken en bedanken alle personen die Karin gedoneerd hebben. Je kunt de mensen niet dwingen te doneren maar er is nog een lange weg te gaan voor alle vormen van kankeronderzoek.  Karin heeft € 2109 aan sponsorgeld kunnen overmaken naar het KWF. Helaas is het nog steeds niet zo ver dat iedereen geholpen kan worden, laten we daar samen meer verandering in brengen door te blijven doneren.

alpkarin 4

We sluiten af met de woorden:   
 
OPGEVEN  is GEEN optie.

alpkarin 1

Laatst aangepast op maandag, 10 juni 2019 19:34
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.