woensdag, 09 oktober 2019 08:41

Opening seizoen Jeugd en Jongerenwerk: Alsnog geplaatst

Geschreven door

Het onderstaande artikel is er bij de redactie tussendoor geglipt, het is nog van 27 september, excuses!
Clint Veelers:
Afgelopen vrijdag zijn we weer van start gegaan met een nieuw seizoen van jeugd en jongeren werk. Ditmaal hadden we de aftrap bij de politie en brandweer in Goor. Om 19.00 uur zijn we op de fiets richting Goor gegaan. Veilig aangekomen (op een ketting eraf na) is de ene groep begonnen bij de brandweer en de andere groep bij de politie.
De brandweer ontving ons in hun leslokaal. Hier kregen we een korte uitleg over wat de brandweer in Nederland doet, want ze doen veel meer dan alleen branden blussen en katten uit de boom halen. Niet iedereen was zich hiervan bewust. Na deze korte uitleg zijn we door de kazerne gegaan om uitleg te krijgen over de voertuigen, de kleding en de brandspuit. Kinderen mochten zelf met de brandspuit spuiten, die behoorlijk krachtig was. Ook mocht iedere groep proberen in een halve minuut een brandweer pak aan te krijgen. Ik moet vertellen dat de meesten rond de minuut tot anderhalf minuut zaten. Daarnaast keken de meeste kinderen ervan op dat de brandweerlieden van de vrijwillige brandweer binnen 3 minuten op de kazerne zijn na een oproep.
c2

Halverwege de avond zijn de groepen gewisseld en zijn we naar de politie gegaan waar de wijkagent ons opving. Hij nam ons mee naar het kantoor waar overdag de politie werkzaam is. Hier heeft hij veel uitleg gegeven over zijn dagelijkse werkzaamheden. Veel aandacht ging uiteraard naar zijn ervaring met criminelen en arrestanten. We zouden er uren over door kunnen vragen maar moeten verder met de rondleiding. Na in kleine groepjes in de auto uitleg te hebben gekregen over o.a. de verschillende knipperlichten zijn we naar de arrestanten wachtcellen gegaan. Hier worden geen mensen lange tijd vastgehouden maar lijken wel op cellen. Na een bedankje voor de politie en brandweer zijn we weer huiswaarts gegaan om bij YESSS een broodje kroket en frikadel te eten.

We hopen een mooie avond te hebben organiseren en verwachten jullie de volgende keer weer.

c3
Het kettingprobleem wordt opgelost
 
Laatst aangepast op woensdag, 09 oktober 2019 08:46
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.