dinsdag, 23 juni 2020 06:53

Gemeente met inwoners in gesprek over woningaanbod in Hengevelde

Geschreven door

De gemeente Hof van Twente stelt een nieuwe woonvisie op. In deze visie beschrijft de gemeente welk soort woningen de komende jaren nodig zijn in de verschillende woonplaatsen. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de woonbehoefte van de toekomst, gaat de gemeente in gesprek met inwoners. Maandag 13 juli, vanaf 19.30 uur is bij de Gebrande Waateren in Hengevelde een bijeenkomst gepland. Er wordt overigens in elke kern een bijeenkomst georganiseerd waar inwoners hun wensen en ervaringen kunnen delen. Wethouder Van Zwanenburg, verantwoordelijk voor Wonen: “Zoveel mensen, zoveel wensen en om daar een goed beeld van te krijgen gaan we in gesprek met zoveel mogelijk verschillende inwoners: senioren, jongeren, gezinnen, alleenstaanden, huurders, starters en ga zo maar door. Zo kunnen we ons beleid goed afstemmen op de woonwensen van onze inwoners. Niet iedereen is digitaal even handig en daarom vinden we het belangrijk om ook in deze coronatijd een ‘echte’ bijeenkomst te organiseren. Uiteraard houden we rekening met de voorschriften van het RIVM en staat veiligheid voorop. We nodigen u van harte uit voor één van de bijeenkomsten bij u in de buurt.”

Wat, waar en wanneer In elke kern is een bijeenkomst gepland en er is een bijeenkomst speciaal voor het buitengebied. Elke bijeenkomst heeft dezelfde inhoud:
• Een toelichting op de uitkomsten van de onderzoeken hoe de bevolking de komende 10 jaar verandert en wat dat betekent voor de woningbehoefte;
• In gesprek over wat de woonbehoefte is van inwoners in hun woonplaats;
• Mogelijkheid om vragen te stellen over de onderzoeken en de woonvisie.

De bijeenkomsten vinden plaats op de volgende data en locaties:
• Online jongerenbijeenkomst: vrijdag 3 juli, vanaf 19.30 uur
• Bentelo: maandag 6 juli, vanaf 19.30 uur bij Café Spoolder in Bentelo
• Goor: dinsdag 7 juli, vanaf 19.30 uur bij De Bebsel in Goor
• Markelo: woensdag 8 juli, vanaf 19.30 uur bij de Kroon in Markelo
• Diepenheim: donderdag 9 juli, vanaf 19.30 uur bij Zaal Beltman in Diepenheim
• Hengevelde: maandag 13 juli, vanaf 19.30 uur bij de Gebrande Waateren in Hengevelde
• Buitengebied: dinsdag 14 juli, vanaf 19.30 uur bij De Bebsel in Goor
• Delden: woensdag 15 juli, vanaf 19.30 uur bij Herberg de Zwaan in Delden.

Aanmelden Gezondheid en veiligheid staan voorop! Daarom organiseert de gemeente de bijeenkomsten volgens de RIVM richtlijnen, in groepen van maximaal 30 personen in een ruimte waar afstand kan worden bewaard. Het is belangrijk om zelf ook de afstand en veiligheid in de gaten te houden. In verband met de coronamaatregelingen kunt u alleen een bijeenkomst bijwonen als u zich vooraf heeft aangemeld via www.hofvantwente.nl/woonvisie. Hier vindt u ook meer informatie over de bijeenkomsten.

Wilt u of kunt u niet bij één van de bijeenkomsten zijn, maar wilt u wel verder in gesprek of heeft u andere vragen rondom wonen in Hof van Twente? Neem contact op met Rianne Wissink (e-mail: r.wissink@hofvantwente.nl, telefoon: 0547-857259 of Jurryt Jannink (e-mail: j.jannink@hofvantwente.nl, telefoon: 0547-857279).

Laatst aangepast op zondag, 21 juni 2020 22:03
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.