maandag, 16 december 2019 06:06

Hengevelde en omstreken bedankt..... 7e editie Kroamschudd'n Hengevelde was top

Geschreven door

“Vernieuwend en toch ook vooral ouderwets gezellig! De 7e editie van Kroamschudd'n in Hengevelde was een succes. (KLIK HIER voor het fotoalbum) Ondanks de vele regen in de voorbereiding. 10 minuten voordat ze zouden beginnen kwam het noch bakken uit de hemel. Tijdens het 'Kroamschudd'n' zelf was het prima weer. Hans Mulders weet het zeker! Het was nog drukker dan vorig jaar”. Dit werd ook bevestigd door de volkstellers. De 7e editie van de Kerstmarkt Hengevelde was wederom een evenement waar iedereen met veel plezier op terug kijkt. Mark Tuinte: ”Als organisatie zijn we uitermate tevreden, bezoekers waren louter positief. En daarnaast hebben we het financieel wederom iets beter gedaan dan de afgelopen edities. De omzet was weer meer dan voorgaande jaren." 

MAX 9480 1Rond de klok van 21.30 uur was, ondanks dat er 15% meer was ingekocht, echt al het bier op en ook de glühwein was weer een hit. Dan natuurlijk de veiling, een fantastisch resultaat waar de kinderen van school samen met ons goede doel (Gijsje Eigenwijsje) erg veel profeit van gaan hebben! De veilingtoppers waren dit jaar de steengrill avond bij Klinker 1 t/m 4 aangeboden door Beuving Bestrating en de kookclinic aangeboden door bistro de Kolenbrander. Voor de OR-Klusdag werd het hoogste bod geboden door Vincent Nollen. "Wij verheugen ons nu al op een dag klussen bij Nollen", aldus Edo Pelle.

Er hing een magische sfeer rond de kerk en het marktplein. Kerstliederen klonken, vuurkorven en lichtjes verlichtten de route die de bezoekers konden afleggen. Ondanks het natte weer was het wandelpad prima begaanbaar. Kinderen stonden met stokken bij een kampvuur brood te bakken. Een ezel en een gekke zwerver die overal door paradeerden. Midwinterhoorn blazers waren er in grote getale. Schreeuwende marktkooplui en de drie koningen die zo nu en dan voorbijkwamen.

Na de route van ongeveer 800 meter wachten de versnaperingen op de sfeervolle kerstmarkt: Glühwein en broodjes uit en op hout gestookte oven, bereid door professioneel geschminkte en verklede verkopers achter de kraam.Ondernemers die geheel vrijwilliger misschien wel duizenden oliebollen bakken voor de menigte.

Als klap op de vuurpijl natuurlijk Josef, Maria en kindje Jezus dit jaar vertolkt door Lot, Anique en Jos ter Huurne uit Hengevelde.

De organisatie heeft al toegezegd dat er een 8e editie gaat komen.

Mochten mensen nog tips hebben dan mogen ze deze doorgeven via info@kroamschuddeninhengevelde.nl. Alle sponsoren die een veilingitem of op een andere manier een bijdrage hebben geleverd willen we nogmaals hartelijk bedanken!”

R39A0028 1
De mis voorafgaand aan de kerstmarkt

 

R39A0020 1

Laatst aangepast op maandag, 16 december 2019 07:54
Redactie WegdamNieuws3

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.