donderdag 21 februari 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Inbrekers gaan niet met vakantie

  • donderdag, 05 juli 2018 05:23
  • Geschreven door 

In de zomer gaan veel mensen op vakantie. Dé tijd waarin veel inbrekers toeslaan. Ze weten dat bewoners van huis zijn. Wat kunt u zelf doen? Vertel uw buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en deze een bewoonde indruk geven door post weg te halen en een lampje aan te doen. Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie snel alarm moeten slaan door direct de politie via telefoonnummer 112 te bellen.
Onlangs werden er diverse inbraken gepleegd in Hengevelde op Het Huneveld en Het Markslag, inbrekers sloegen toe bij huizen waar een raam en/of deur niet goed was afgesloten. Zelf kunt u dus al veel doen om een inbraak te voorkomen. Hieronder een opsomming welke voorzorgsmaatregelen u kunt nemen.

Voor de thuisblijvers: let op insluipers

Ramen en deuren staan vaker open met mooi weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnen¬ komen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor gaan. Doe daarom deuren en ramen op slot, ook al gaat u maar heel even naar de buren, of naar boven. Leg geen kost¬ bare spullen in het zicht.

Goedgekeurd hang- en sluitwerk

Naast deze tips, blijft het belangrijk om te zorgen voor goed¬ gekeurd hang¬ en sluitwerk op ramen en deuren dat voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Meer informatie

Voor meer informatie kijkt u op de website: www.politiekeurmerk.nl/zomercampagne. Voor informatie over het Politiekeurmerk Veilig Wonen en meer preventietips zie www.politiekeurmerk.nl/bewoner. 

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Je kunt niet meer terug naar het begin

Maar je kunt wel beginnen waar je nu bent om het einde te veranderen

 

Suggesties ? [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren