maandag 17 juni 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Tien maanden geëist tegen Hengeveldenaar vanwege drugs en wapenbezit

  • dinsdag, 04 juni 2019 15:29
  • Geschreven door 
Het karakteristieke woonhuis aan de Bentelosestraat dat werd gesloten door de politie Het karakteristieke woonhuis aan de Bentelosestraat dat werd gesloten door de politie

Tegen Ronald W. (37) is tien maanden cel geëist voor het bezit van drugs en verboden wapens. Bij een inval in zijn woonhuis met schuur aan de Bentelosestraat in Hengevelde werd eind februari 729 gram speed, 16 gram xtc, twee kilo henneptoppen en 1032 hennepstekken gevonden. Ook werden stiletto’s en een ploertendoder aangetroffen. De recherche was getipt en deed onderzoek naar warmtesporen op dak. Volgens W., die sinds de inval in voorarrest zit, was de amfetamine voor eigen gebruik. ,,Als je met vijf vrienden speed gebruikt, schiet het best op.” Met de hennep en de stekjes wilde hij ‘experimenteren’. De handel in dope werd hem niet verweten, ondanks de aanwezigheid van verpakkingsmateriaal, veel cash geld in twee koffiekopjes en een weegschaal. ,,Ik frons mijn wenkbrauwen’’, zei rechter Liesbeth Venekatte.

Hak gezet

Officier van justitie Michel de Waard wees op W.’s veroordeling in 2017 tot een taakstraf, ook voor een drugs- en wapenzaak. Volgens W. ging het om feiten uit 2014 en was hem een hak gezet. De aanklager was daar niet onder de indruk. ,,Een  veroordeling uit 2017 moet nog in je hoofd zitten.’’ De Waard sprak van ‘een triggy experiment’. Door de redelijk recente eerdere veroordeling tot een werkstraf kon hij die niet opnieuw eisen. De officier vond ook dat W. 2000 euro boete moest krijgen.

Meterkast

W.’s advocaat Jos Pieper stelde dat niet aan de meterkast was gesleuteld. ,,Er was geen gevaarsetting en geen oogst.’’ Hij vond de eis van tien maanden cel ‘buitensporig’. Vonnis: 18 juni.

(bron: TC Tubantia)

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Een wensboom: Iets voor Hengevelde?

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

O'j 't noe mot verdeen'n met de haand of 't verstaand

Bin ie noe arm of riek

Met een glas bier in de haand met de Zomerfeesten bint vie allemoal geliek

Suggesties ? redactie@wegdamnieuws.nl

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren