FC Groningen heeft de uitwedstrijd tegen Vitesse zaterdagavond verloren. In Arnhem werd het 1-0 voor de thuisploeg. Riechedly Bazoer maakte voor rust het enige doelpunt. Bij FC Groningen maakte Mike te Wierik zijn rentree. De verdediger, eerder deze week overgekomen van Derby County, begon in de basis en speelde 77 minuten mee. Mike moest zichtaar even wennen, want na 77 minuten was 'de pijp leeg' en werd Mike gewisseld om zo geen risico op onnodige fouten en blessures te lopen. Mike hierover: "O op een gegeven moment was ik wel kapot, omdat ik 2,5 maand niet gevoetbald heb. Toen verloor ik twee keer de bal, dat mocht niet gebeuren. Maar over het algemeen was het wel redelijk."

Klik HIER voor een interview met Mike.

Runner up Johan Rosink leek niet te stuiten in de afgelopen weken maar kijk aan! Pascal Brunnekreef wist in de afgelopen speelronde Johan in de weekscore onder zich te houden! Maar: Robin Raanhuis (3) en tweevoudig winnaar Jos ter Haar (4) zijn eveneens met een opmars bezig.

De weekwinnaar is Ard Assink met een fenomenale score van 1654 punten! In de landelijke klasse met 38.485 deelnemers brengt hem dit naar plek 111 in de weekscore.
En: Tijmen Katier heeft de rode lantaarn overgedragen. Hebben vrouwen dat toch geen verstand van voetbal?
Vanavond gaan we weer verder met de wedstrijd Willem II  - PEC Zwolle.
Hieronder de klassementen van de Marcel Keizer Eredivisie:

Mike te Wierik is terug bij FC Groningen. De verdediger die afgelopen zomer van FC Groningen overstapte naar het Engelse Derby County is door de Trots van het Noorden overgenomen van de Engelsen. Te Wierik tekent een contract tot 2024 en is blij om weer terug te zijn in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Hierboven staat Mike op de foto met technisch directeur Mark-Jan Fledderus, schoonvader Brian Kuipers en vader Jan!
Mike te Wierik stapte begin deze week in een voor hem zeer bekende kleedkamer. “Het lijkt alsof ik nooit ben weggeweest,” lacht de verdediger. “Ik ben blij dat ik weer terug ben, het voelt vertrouwd.”

Check HIER de video of lees hieronder verder.

Mike te Wierik is terug op het oude nest. Hij keert na een half jaar onder contract te hebben gestaan bij het Engelse Derby County terug naar FC Groningen, de club die hij afgelopen zomer verliet.Het avontuur in Engeland liep uit op een deceptie. Mike speelde een handjevol wedstrijden en na het vertrek van Philip Cocu was hij definitief op het tweede plan beland. Maar er komen betere tijden aan, want Mike is terug in de Eredivisie. De Hengeveldse verdediger tekent een contract van 3,5 jaar bij de Groningse club. Terugkeren naar het huis in Groningen waar Mike en zijn vriendin voor de stap naar Engeland woonden is helaas geen optie. Mike vertelt hierover: "Het huis in Groningen heb ik vorig jaar verkocht, dus we moeten wat nieuws zoeken ergens daar in de buurt. Ik kan de komende weken in een hotel blijven als ik wil, maar dat komt goed. Het is ook wel fijn om even weer thuis te zijn."

Met een 6e plek in de weekscore heeft Johan Rosink wederom goede zakengedaan in de strijd om de eerste plaats in het algemeen klassement van de Marcel Keizer Eredivisie. Pascal Brunnekreef is weliswaar nog de lijstaanvoerder, maar gezien de eerste 2 scores van 2021 is dit slechts een kwestie van tijd. Vanmiddag om 16.30 gaan we verder, de aftrap is in Emmen dat thuis speelt tegen Vitesse.
Hieronder het algemeen klassement en de weekscore:

Pagina 1 van 536