maandag 17 juni 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Hennie Averdijk wint Nanteuil

  • zondag, 16 juni 2019 21:33
Deze zaterdag werd de derde midfond vlucht vervlogen vanaf Nanteuil (Frankrijk) dat op zo’n 436 km vanaf Hengevelde ligt. De duiven werden in verband het regenachtige weer in de ochtend, pas gelost om 11.30 uur. Het was een duif van Hennie Averdijk die de 436 km als snelste aflegde. Hij arriveerde om 16.00.28 weer terug op het hok.
De eerste 10 waren als volgt  

Vandaag op 2e Pinksterdag vertrokken de heren van W.V.V.’34 2 naar Markelo. Daar werd op Sportpark Endemansdijk om 10.00 uur de finale tegen V.V. Witkampers 2 afgetrapt. Daar op neutraal terrein werd tussen deze teams gestreden om een plek in de 1e klasse.

In de 1e helft was het Jord Bouwmeester die W.V.V.’34 in deze spannende wedstrijd op voorsprong zette. Na rust werd het echter 1-1 en met deze eindstand betekende dat een verlenging van de wedstrijd. Deze verlenging was zichtbaar vermoeiend voor beide teams. Er werd tijdens de verlenging niet gescoord en de eindstand bleef dus 1-1.

Uiteindelijk moesten penalty’s genomen worden om uit te maken welke team komend seizoen in de 1e klasse mag spelen. Door W.V.V.’34 werden de penalty’s genomen door Joost Assink, Wouter Busschers, Tom Pierik, Berend Jan Dubbe en Jord Bouwmeester. Allen scoorden! De eerste penalty van de Witkampers werd daarentegen fantastisch tegengehouden door keeper Tom Pierik. Eindstand penalty’s 5-4.

Ook deze zaterdag weer twee vluchten op het programma.De laatste Vitesse vlucht die mee telt voor het kampioenschap voor duivenvereniging de Witpen en de tweede dagfond vlucht. In verband met de vele buien werden de Vitesse duiven pas om 13.00 uur gelost in Etroeungt (303km) maar met een zeer harde wind. Dit bleek ook wel uit de snelheden die de duiven bereikte. De eerste duif die het hok bereikte was van Gerard Wielen en was al om 15.12.56 uur terug.
Deze had een gemiddelde snelheid van maar liefst 137 km per uur gevlogen.
Ook op de dagfond werden hoge snelheden bereikt deze duiven werden om 10.00 uur gelost in Chareaudun (593km).
Hier was het een duif van Bennie Rupert die de rest te snel af was en tikte om 15.06.05 aan en had een gemiddelde snelheid van 116 km p/u gehaald
De eerst 10 van Etroeungt waren als volgt

In eigen huis is er zaterdag plaatsing afgedwongen voor het Nederlands kampioenschap recreanten in Utrecht op zaterdag 13 juli! (KLIK HIER voor foto’s) Ze werden: Regio kampioen recreanten Oost Nederland, dames uit Raalte, Lichtenvoorde en Didam waren de tegenstanders. De eerste wedstrijd werd met 2-0 gewonnen, ondanks de zware koninklijke avond ervoor. Vervolgens even rust daar wachtte de volgende tegenstander al weer: De jonge dames van de Klappers uit Lichtenvoorde. De eerste set werd er gewonnen en de tweede ging gelijk op helaas; voor Cupido viel de uitslag net verkeerd uit 27-29. Om kampioen te worden moest de laatste gewonnen worden en dat gebeurde dan ook 2-0: De titel van regio kampioen was binnen. Op naar het Nederlands kampioenschap op 13 juli in Utrecht!
Vrijdag is Twickel College Hengelo Nederlands kampioen schoolvolleybal geworden! Het team van 9 meiden, waaronder Marieke en Susan Beuving van Cupido en 7 meiden van volleybalvereniging Apollo, waaronder ook Laurien Spenkelink uit Delden (vriendin van Jasper Grefte) hebben fel en hard gestreden tegen andere top teams uit Houten, Doetinchem, Sneek, Emmen en Dordrecht.
Uiteindelijk wisten ze in de finale tegen Emmen de eerste plek te behalen!!
Wat een top prestatie! Gefeliciteerd!

Vrijdag 7 juni 2019 is de 2e viswedstrijd voor de jeugd van Hengelaarsvereniging Het Simmetje, die gepland stond aan de Schipbeek richting de Kiefte te Diepenheim, niet door gegaan i.v.m. slechte weersomstandigheden. Deze wordt ingehaald op vrijdag 21 juni 2019.

De 3e jeugdviswedstrijd wordt gehouden op vrijdag 14 juni 2019 aan de Hofmaatvijver te Neede. (Iedereen die mee wil vissen, we vertrekken vanaf de parkeerplaats van Zalencentrum Beltman om 18.15 uur en niet later, je mag ook op eigen gelegenheid gaan!).

Op vrijdag 7 juni was het eindelijk zover: de landelijke finale handbal voor meiden uit klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Vanuit Hengevelde deden Maud Brummelhuis (keepster), Romee Zendman (wit shirt), Benthe Asschert (linksonder) Sanne Spijkerman (rechts naast Bente) en Mexx ten Heggeler (rechts boven) mee. Het team van Twickel College Delden vertrok rond half 9 met gymdocent Luuk Horstink naar het sportcentrum in Papendal.  De eerste wedstrijd, tegen het Marianum uit Groenlo, was gepland om 11.15 uur. Na een stroeve start wonnen de Deldense meiden uiteindelijk met 8-6. De tweede wedstrijd speelden ze tegen het Carmel College Salland uit Raalte. Ook deze school had haar eerste wedstrijd gewonnen en daarom werd deze wedstrijd erg belangrijk. Na een 4-2 voorsprong verloor Delden helaas met 8-5. De laatste poulewedstrijd werd daarentegen met 8-4 van het Trevianum uit Sittard gewonnen. 

Het was tot de laatste speelronde spannend wie er met de Gouden schoen van dit seizoen 2018/2019 mee vandoor ging. Leon Blokhorst wist maar liefst 5 keer te scoren in de laatste speelronde tegen Holten 7. Hij wist een groot gat te slaan, waardoor Wouter Horstink later op de middag aan de bak moest tegen Sportlust Glanerbrug. Helaas was dit te veel van het goede, Wouter kwam niet tot scoren en sloot dit seizoen daarom af op plek 2. Het enige doelpunt tegen Sportlust aan de kant van W.V.V.'34 1 kwam van de voet van Lars Aarnink. Leon pakt hierdoor de Gouden schoen van 2019!

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Een wensboom: Iets voor Hengevelde?

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

O'j 't noe mot verdeen'n met de haand of 't verstaand

Bin ie noe arm of riek

Met een glas bier in de haand met de Zomerfeesten bint vie allemoal geliek

Suggesties ? redactie@wegdamnieuws.nl

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren