woensdag, 30 september 2020 05:40

‘Hoe wij als Coop met de nieuwe maatregelen omgaan’

Geschreven door

Ook Coop Hengevelde neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en volgt strikt alle richtlijnen van het RIVM en de overheid. Maar na de persconferentie van afgelopen maandag is de boel weer aangescherpt. Het onderstaande komt van Stefan Hemel, COOP Hengevelde:

Openstelling ouderen en kwetsbare groepen
De overheid heeft aangekondigd dat grotere winkels in de levensmiddelenbranche 2 keer per dag een uur alleen open moeten voor ouderen en kwetsbare mensen. Deze maatregel gaan we samen met het CBS uitwerken. (Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel behartigt de belangen van de supermarkten en foodservicebedrijven.)  Zodra hier meer duidelijkheid over is informeren we Wegdamnieuws hierover in een corona update.


Mondkapjesverplichting medewerkers risicogebieden
Het kabinet voert vooralsnog geen mondkapjesplicht in. Klanten van supermarkten in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag krijgen wel het advies om in de winkel een mondkapje te dragen. Coop heeft besloten om het goede voorbeeld hierin te geven en in de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag een mondkapje voor medewerkers verplicht te stellen vanaf morgen (dinsdag 29 september) 18:00 uur. Dit geldt ook voor kassa- en servicebaliemedewerkers, ondanks de aanwezigheid van plexiglas. Wij willen hier een eenduidig en discussie loos beleid in volgen, ook richting klanten.
Onze klanten geven we het dringende advies om ook dit voorbeeld te volgen. Hoewel het nog geen verplichting is, verwachten we wel dat dit de komende weken onderwerp van discussie zal blijven en er op lokaal niveau tot een verplichting besloten kan worden. We blijven de ontwikkelingen op de voet volgen.

 

Laatst aangepast op dinsdag, 29 september 2020 22:49
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.