zaterdag, 09 januari 2021 06:33

Statiegeld doneren bij Coop Hengevelde voor Ekiko!

Geschreven door
Marije ten Vergert en Judith Westendorp Marije ten Vergert en Judith Westendorp

Bij Coop Hengevelde kan statiegeld met 1 druk op de knop worden gedoneerd aan het goede doel. De komende maanden is dit doel Stichting Ekiko (Elk Kind een Koffer). De stichting verstrekt ingepakte koffertjes voor Twentse kinderen die in een crisissituatie uit huis worden geplaatst. Het komt vaak voor dat kinderen met lege handen op hun nieuwe plek aankomen. Voor de kinderen is het fijn om eigen spulletjes te hebben zoals een pyjama, tandenborstel en een knuffel. Voor de pleegouders is het ook heel fijn omdat zij zich in die crisissituaties namelijk direct op de zorg van de kinderen kunnen richten, in plaats van het regelen van praktische zaken.

cop1

Pleegouder Geke kan erover meepraten. “De koffertjes van Ekiko zijn ongelofelijk waardevol. Als pleegouder kun je meteen de aandacht op het kind vestigen en hoef je niet eerst naar de winkel om ondergoed, kleren en een pyjama te kopen. Dat is sowieso een probleem als een kind ’s avonds laat of midden in de nacht uit huis wordt geplaatst. Er zitten echt heel schrijnende gevallen tussen. Het koffertje van Ekiko maakt dan het verschil. Je kunt het kind meteen de rust en de warme plek geven die het op dat moment heel hard nodig heeft.“

De stichting is in 2013 opgericht in Delden en deelt maandelijks ongeveer 30 koffertjes uit. De stichting is continu op zoek naar geld en middelen om haar werk te blijven voortzetten. Marije ten Vergert, bestuurslid van de stichting, legt uit: “Elke koffer heeft een waarde van zo’n €150 en de inhoud is naar leeftijd en geslacht van het kind afgestemd. Als stichting zijn wij volledig afhankelijk van giften, donaties en acties. We hopen dat mensen bereid zijn om enkele flessen aan de stichting te doneren. Het is een kleine moeite met enorm veel impact.”

De statiegeldactie bij Coop Hengevelde loopt van 1 januari tot 31 maart 2021. Voor meer informatie over het goede doel kunt u terecht op de website van Ekiko: www.ekiko.nl.

cop2

Laatst aangepast op zaterdag, 09 januari 2021 08:03
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.