donderdag 21 februari 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Vrijdagavond 22 maart is de inschrijvingsavond van de autorodeo in Hengevelde. Het spectaculaire autogeweld vindt dit jaar plaats op zondag 16 juni tijdens het eerste weekend van de Zomerfeesten in Hengevelde. Dit jaar zijn er 250 startbewijzen te vergeven, voor zowel dames als heren. De inschrijving is net als voorgaande jaren bij Herberg de Gebrande Waateren. Het is aan te raden om op tijd te komen, want vol = vol. Inschrijving autorodeo: Datum: vrijdag 22 maart 2019. Locatie: Herberg de Gebrande Waateren, Goorsestraat 15 in Hengevelde. 18.00 uur – zaal open en uitdelen van loten, 20.00 uur – start inschrijving heren- en damesklasse.

De prijs voor leukste foto is gisterenavond tijdens de drukbezochte jaarvergadering van de Zomerfeesten uitgereikt aan de dochter van Rob en Ellen; Jessica. Een barbecueschotel voor 4 personen aangeboden door Keurslagerij Brummelhuis met passe partouts voor de Zomerfeesten van 2019! Rob en Ellen Lentelink hadden ruim van tevoren een vakantie gepland in het verre Kroatië, laat dat nu net de finalist zijn van het Wereldkampioenschap voetbal die zondag! Rob Lentelink: ”Voor de wedstrijd was het al een groot feest. Op het moment dat Kroatië de eerste goal maakte ging echt “het dak eraf!” Na de wedstrijd ook 1 groot feest, hetgeen op het moment van schrijven nog volop gaande is. Wat ongelofelijk veel volk op de been. Ze vierden het net alsof ze wereldkampioen waren geworden!”
Hieronder de winnende foto:

Ria Rouweler en Bennie Barink zijn gisteren tijdens de jaarvergadering de winnaars geworden van de Marinus Kuipers vrijwilligersprijs oftewel het Hengevelds Compliment. Bennie kon vanwege gezondheidsredenen helaas niet aanwezig zijn, maar Ria was in haar rol namens de Zonnebloem aanwezig in de zaal. Zij was zeer verrast en nam bescheiden als altijd kort het woord. Een echte waarderingprijs voor vrijwilligers, die meer dan dienstbaar zijn en zijn geweest binnen de Hengeveldse gemeenschap. Ria is al meer dan 30 jaar vrijwilliger met bestuursfuncties bij de Zonnebloem, vrijwilligster bij de Caritas, lid van het dameskoor van de Petrus & Paulus kerk, vrijwilligster in het bezoek werk van de werkgroep "verliezen verwerken, mantelzorgster voor haar schoonzus en koffie schenken in diverse gelegenheden. Een enorme staat van dienst waardoor ze de prijs meer dan eens heeft verdiend.

Gisterenavond vond voor de tweede keer in de geschiedenis de jaarvergadering van de Zomerfeesten Hengevelde bij Bistro de Kolenbrander plaats. Onder het toeziend oog van zo’n 100 belangstellenden werd er teruggeblikt op de editie van 2018 en vooruitgeblikt op wat er aankomende (52e) editie komen gaat.
Nadat voorzitter Kasper Put iedereen welkom heette kon begonnen worden met een terugblik op de Zomerfeesten van 2018, een mooi jaar zoals Kasper het noemde. De voorzitter haalde onder meer Rockpalast aan, de opblaasbare tent waar voornamelijk een doelgroep van 35 tot 40 jaar op af kwam. Hier zijn veel positieve reacties op gekomen. Tevens was er meer goed nieuws, aangezien er in tegenstelling tot vorig jaar geen boete is gekomen voor het ‘roken in de tent’. Ook werden er investeringen aangehaald. Zo ging er geld in de toegangspoort, de doeken en het podium. Vooral het podium ging niet zonder slag of stoot, maar de betrokkenheid van velen zorgden ervoor dat het een succes werd.

Zoals eerder gemeld op Wegdamnieuws is op maandag 26 november de jaarvergadering van Stichting Zomerfeesten Hengevelde. In tegenstelling tot eerdere berichten begint het niet om 20.00 uur, maar om 20.30 in verband met een avondwake die plaats vindt in de Hengeveldse kerk. De verwachting is dat menig bezoeker hierbij aanwezig zal zijn. Zeg het daarom voort, de aanvang aankomende maandag is om 20.30 uur. De jaarvergadering is een avond met onder andere de resultaten van de afgelopen feesten, uitreiking van het Hengevelds Compliment, de toekenning van subsidies en de eerste nieuwtjes over Hengevelde 2019! Locatie: Bistro De Kolenbrander.

Wanneer? Maandag 26 november om 20.00 uur
Waar? De Kolenbrander, Goorsestraat 1 Een avond met onder andere de resultaten van de afgelopen feesten, uitreiking van het Hengevelds Compliment, de toekenning van subsidies en de eerste nieuwtjes over Hengevelde 2019!

Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom tijdens deze openbare jaarvergadering.

Gisteren was het dan zo ver. De organisatie van Hengover mocht haar deuren open doen na weken van voorbereiding. De organisatie van het feest verhuisde weer terug naar de Zomerfeesten weide, en dit bleek een shot in de roos. Het feest sloeg aan, het terrein liep vol, en het feest kon niet meer op. Rond de klok van 19.00 uur werd er afgetrapt met de vrijwilligers, die samen een borrel dronken op de oplevering van het terrein, wat ook dit jaar weer tot in de details was verzorgd. Bij aankomst stond er een gigantische poort, aangekleed met pallets en een grote schedel, waarop groot de letters van HENGOVER leesbaar waren. Bij de ingang werden gasten aangemoedigd door de jury, bestaande uit Stan Aarnink, Coen Veldhuis, Teun Stortteler en Rolf Kuipers. Eenmaal op het terrein sprong het podium gelijk in het oog. De industriële look in combinatie met Mexicaans carnaval was duidelijk het thema van dit jaar. Van de gezellige dames bij de entreekassa, tot de poetsdames op het toilet, overal was aandacht aan besteed.

Hengover Outdoor is klaar voor vanavond

  • zaterdag, 21 juli 2018 05:55

De organisatie van Hengover heeft het terrein klaar voor morgen. Wekenlang, al dan niet maandenlang is er voorbereid en deze week moest het dan gebeuren. Tristan Peters namens de opbouwploeg: ‘’De opbouw ging vrij vlot. Ten opzichte van vorige jaren hadden we een duidelijke opbouwplanning en werden de taken goed verdeeld. Dit scheelde een hoop stress en miscommunicatie tijdens de opbouw. Het liep dus erg vlotjes, en we konden het terrein op vrijdag al opleveren.’’ Thomas Wegdam voegt hier aan toe: ‘’We hebben een super mooie week gehad met elkaar. Het is mooi om te zien dat steeds meer jongeren zich betrokken voelen bij Hengover. Het was een drukte van jewelste op het terrein elke avond.’

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Je kunt niet meer terug naar het begin

Maar je kunt wel beginnen waar je nu bent om het einde te veranderen

 

Suggesties ? [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren